COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 315
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 90
Някой попита по-назад как беше облечен лекарят-с маска и ръкавици само. Тръгна да влиза и с обувки, аз си бях приготвила калций и обаче. Та...толкоз подготовка

# 91
  • Пловдив
От "Забелязано в Пловдив":

Къде да подаваме сигнали за нередности при спазване на мерките за сигурност и карантина, включително за спекулативни цени?

032 932324
032 632210

Денонощен кризисен щаб на МВР - телефони за подаване на сигнал за нередности на територията на цялата област Пловдив

# 92
  • на пистата
Дали е вярна тази карта за България.И от къде дойде онава за 4-ма болни от Боровец?

# 93
Ето за това  не се въвеждаха до сега  последните мерки .
Сега много хора ще луднат  и ще търчат за тестове.

Изгледах видеото На Мутафчийски. Така и предполагах . Човекът не му се отговаря на глупави въпроси . .И за това ли беше целия фурор тая вечер.  
Дано се разбере народа ни  без да му се крещи  и да си седне на д-то . .

За съжаление, в момента в един друг популярен информационен сайт, където е публикуван брифингът му, коментарите са отвратителни и 90% подигравателни Disappointed Relieved Дори не мога да повярвам какви са реакциите... Болно ми е и вече сериозно си мисля, че точно заради такива хора си го заслужаваме това наказание...Човекът даде всичко от себе си за пореден път да ги накара да се стреснат и да разберат сериозността на ситуацията, но глупавите българи са точно като телета и на всичкото отгоре сипят обиди и как ли пък можел такива глупости да говори. Тогава нека глупостите станат действителност, за да ви дойде акъла!

# 94
Цитат
Пт 112 казаха, че ще изпратят екип. Дойде един млад лекар, много спокоен, прегледа го, каза че има симптоми на ОВИ, но не може да каже повече. Каза, задължителна карантина 14 дни и да се обадим н РЗИ да изпратят мобилен екип да го тества. Тъй като не е зле, обясни, че няма смисъл да се претоварват болниците като се карат там хора, които могат да се лекуват у дома. Чудно. От РЗИ обаче твърдят, че нямало такова нещо, да ходел някъде да се изследва, ако много се притеснява! Ами, бясна съм! Чудя се как да постъпим сега. Ако някой е бил в сходна ситуаьия-моля за помощ.
С право сте бясна. Според мен държавата трябва да направи организация за изследване по домовете. Така го правят в много държави, и това е правилният подход. В момента в България според математическите модели има минимум 800 носители на вируса. От тях най много 400 са развили симптомите. От тях до момента държавата е открила 37. Шанса вашият съпруг да е сред тези 400 е малък. Но държавата ако иска да осигури ефективно ограничение на болестта трябва да изследва вашият съпруг въпреки че шанса той да е сред тези 400 е малък. И трябва да улесни тези изследвания като ги извършва по домовете на хората а не да ги кара да ходят по болници. Едно че вие там можете да се заразите и 2-ро вие можете да заразите някого ако трябва да ходите до болниците. Ето такива въпроси трябва да се задават на ген. Мутафчийски и щаба: Защо няма осигурено изследване за вируса по домовете, защото това е най добрият подход, а не да го питат ще работят ли фризьорските салони. В крайна сметка вие може да решите да не ходите да се изследвате ако държавата не осигури изследването да стане в дома ви, и по този начин държавата няма да разбере при вас какъв е случаят. А тя без да открива болните навреме, няма да ограничава заразата ефективно, няма да ограничава техните контакти и няма да спира заразата ефективно. Аз не знам какъв съвет да ви дам. Мога да ви кажа че според математическите модели, в България в момента има ориентировъчно 400 човека (много грубо казано) болни от вируса които са развили симптоми и държавата все още не ги е открила. Вие прецанявате какъв е шанса вашият съпруг да е сред тях, на фона на 7 000 000 население. Зависи разбира се имал ли е контакти с хора върнали се от чужбина, и т.н. Но трябва вие да прецените какво да направите.

# 95
Искам да помоля когато се пуска някаква информация, тя да бъде подплатена с линк от адекватен източник. Например за това, че имало 4 човека с коронавирус, които са били в Боровец. От къде е тази информация? Не може всеки да минава и да пльосва нещо, което е чул/прочел ей така от някъде.

Също така пледирам да се известяват съответните власти за хора, които не спазват карантина. Като например тези, чиито родители се прибрали от Испания. Знам, че е трудно да го правим, когато става въпрос за близки или познати, но ако те не могат да бъдат отговорни към себе си и останалите, нека ние да бъдем.

# 96
  • на пистата
Призив на доктор Андрей Митевски

# 97
Изобщо не е толкова просто, колкото някои потребители искат да бъде явно. Ако стигнеш до критично състояние чакай да те оправят после. Никой не казва, че иска само от един сипмтом да тича до спешното или по болници. Хората не са идиоти. Няма никаква яснота какво точно трябва да бъде предприето. Идват някакви екипи на бърза помощ, които ти казват да се обаждаш в РЗИ, оттам ти казват ходи си на лаборатория да се тестваш ако щеш. Ми няма как да стане да искате от хората всички да чакат да изпаднат в тежко състояние, за да се задействат, а до тогава да си стоят в къщи, че да не ви разболеят вас.

# 98
  • София
А какви ще кажете за пенсионерите на опашка в пощата? Само срещу документ, син или дъщеря може да вземе пенсия

# 99
Не тестват всички болни с грипоподобни симптоми. Това, което можете да направите е да се грижите за съпруга си и да не се филмирате.
Аз си мисля, че трябва да тестват всички с подобни симптоми, как иначе да сме сигурни?
И да, лесно е да се каже не се филмирайте, ама да не ти дойде на главата....

# 100
в темата за превенция и защита бях пуснала линк на английски език, ето, че намерих и на български Simple Smile

Нидерландски учени откриха антитяло срещу коронавируса

https://clubz.bg/95632-niderlandski_ucheni_otkriha_antitqlo_sreshtu_koronavirusa

# 101
Не тестват всички болни с грипоподобни симптоми. Това, което можете да направите е да се грижите за съпруга си и да не се филмирате.
Аз си мисля, че трябва да тестват всички с подобни симптоми, как иначе да сме сигурни?
И да, лесно е да се каже не се филмирайте, ама да не ти дойде на главата....
Абсолютно, всеки си вика аз ще съм къде къде по-адекватен и хладнокръвен, но като дойде страшното...Аз съм виждала много спокойни хора да загубват тотално контрол, когато ги обземе паниката в критични ситуации. Как няма да се филмираш, нали после може да се окажеш ти виновен, че не си действал на време да спасиш близкия си.

# 102
Ако не сте в тежко състояние, в болница няма да влезнете, това мисля че много лекари го казаха досега. Не харесвам поведението на Мангъров от последните дни, но и той го каза много ясно същото нещо. А това е човек, който е лекувал безкрайно много хора и то точно от вируси.

# 103
Изобщо не е толкова просто, колкото някои потребители искат да бъде явно. Ако стигнеш до критично състояние чакай да те оправят после. Никой не казва, че иска само от един сипмтом да тича до спешното или по болници. Хората не са идиоти. Няма никаква яснота какво точно трябва да бъде предприето. Идват някакви екипи на бърза помощ, които ти казват да се обаждаш в РЗИ, оттам ти казват ходи си на лаборатория да се тестваш ако щеш. Ми няма как да стане да искате от хората всички да чакат да изпаднат в тежко състояние, за да се задействат, а до тогава да си стоят в къщи, че да не ви разболеят вас.
За първата жертва на вируса - жената която почина в Пирогов. Казаха, че е чакала прекалено дълго вкъщи и е дошла в Пирогов вече в много лошо състояние и е припаднала пред болницата и затова едва ли не, не са могли да я спасят. Значи ако искаме да ни изследват при първите все още леки симптоми, не може защото не сме толкова болни. Като чакаме да се влошим - защо сме чакали толкова много и сме отишли толкова късно в болницата.
Еми какво да кажа - пълен хаос.

# 104
Потребителката с болния съпруг да звъни на медиите, те ще се задействат по-бързо от всяко РЗИ и до утре ще е тестван на място.
Аз също смятам, че темата не помага, а нагнетява още повече напрежението. През пост четем фалшиви и неточни новини или възхвали за генерал Годжи...

Общи условия

Активация на акаунт