COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 756
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 195
# 196
  • HH
Основният проблем, че ако се затворят училища и градини в Швеция е не само икономически, а и че голяма част от медицински персонал, полицаи, пожарникари и т.н ще си останат вкъщи да си гледат децата.

Коя е правилната тактика никой не знае.

Не е задължително. Германците разпуснаха деца и учениците. Учебните заведения продължават да работят и децата точно на лекарите, автобусните шофьори, полицаите, пожарникарите могат да си посещават. Има и други професии, важни за нормалното протичане на ежедневието, на хората които трябва да отидат на работа.

# 197
  • в страната на чудесата
Не само ибупрофена, а всичко от групата - волтарен, напроксен, аулин, аспирин (предполагам, понече е със същия механизъм).

# 198
  • София
Може би е обсъждано в темата, но не видях. Защо според вас има такава разлика между Германия и Франция в броя на починалите при сходен брой заразени?

# 199
От UK пристигат няколко самолети на ден с роми...да видим как ще ги карантинират

# 200
  • София
Може би е обсъждано в темата, но не видях. Защо според вас има такава разлика между Германия и Франция в броя на починалите при сходен брой заразени?
Профила на тестването. Във Франция имаш в момента 300 критични, в Германия 9. Немците са хванали повече случаи на случаен принцип, французите изследват в огнищата и болниците явно.

# 201
Все още не се споменава за никакъв вариант за родителите на малки деца...
Извинявам се много, ама не издържам вече на такива постове .. Сериозно?
Ти, като родител, си тази, която трябва да намери ВАРИАНТА за твоето дете и твоето семейство.
Това е като да питаш дали ще работи фризьорския салон и да ти измислят вариант кой да те подстриже.
Ситуацията е извънредна. Няма кой да седне да мисли за Иванчо и Марийка поотделно.
Затова децата имат родители - за да взимат отговорни решения за тях. Държавата не е с нищо длъжна за отглеждането на децата, които родителите са създали.
Мислете малко. Не може всичко на готово.

Затова сме на такъв хал, 'щото всеки чакай някой друг да поеме отговорност за действията. После като се спуснат нареждания строги - пак се започва, ама защо така.

Направо думи нямам...

# 202
Всички нормални държави имат решения и предлагат помощ за гледане на деца на работещи родители, стига размахва пръст

# 203
  • София
Мен също ме интересува  дали се прилага вентолин, салбутамол като лекарства. Малкият ми син е астматик, притесненията са ми най-големи за него. Аз съм от тези на работа, изисквания от министерството имаме за дезинфекция и смяна на маски през два часа, но такива са доставени общо 20 маски и два дезинфектана за около 60 човека), а и няма откъде да си купим. Риска ще е голям, както за нас, така и за семействата ни. Как ще се пазим, не знам.

# 204
Основният проблем, че ако се затворят училища и градини в Швеция е не само икономически, а и че голяма част от медицински персонал, полицаи, пожарникари и т.н ще си останат вкъщи да си гледат децата.

Коя е правилната тактика никой не знае.

Не е задължително. Германците разпуснаха деца и учениците. Учебните заведения продължават да работят и децата точно на лекарите, автобусните шофьори, полицаите, пожарникарите могат да си посещават. Има и други професии, важни за нормалното протичане на ежедневието, на хората които трябва да отидат на работа.

Да, така е. В някои детски градини се правят групи, в които са деца на лекари, пожарникари и изобщо хора, които няма как да си дадат почивка сега.

# 205
  • HH

Нагоре писаха, че германците били айляк. Не е заради това.
Тук (Германия) вече си имаме повече болни отколкото във Франция, но са доста разпръснати. По мое мнение, подчертавам по мое мнение, тук още няма пик. Имаше зимна ски ваканция до днес в доста провинции, две седмици. В тези две седмици доста хора отидоха да си карат ски в Тирол и онези тежко засегнати региони. Сега като си дойдат, ако не спазят карантината, нещата може и да излязат извън контрол. НО германците са дисциплинирани, на тях като им кажат стойте си вкъщи, те го правят.
Нещото, което на мен ми прави впечатление е , че в последните дни рязко намаляха възрастните хора по улиците и в ГТ. Те се пазят.
Наистина накрая ще се окаже, че всичко е малко късмет и много самодисциплина и отговорност не само към себе си, но и към околните.

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 08:51 от К@тя

# 206
Мисля, че много хора не оценят сериозността на положението. В петък в магазина един възрастен мъж ми се скара, че съм с маска, смешно било, всявала съм паника, заради такива като мен изкупували магазините и т.н. Около мен младежите на около 20 г. тънко се усмихват под мустак и заявяват, че няма да носят маски брааат, щото само дъртите изгарят и т.н....

# 207
Добро утро!
Гледах генерал Мутафчийски - 2 нови случая тази сутрин.

Това, че бай ... е неграмотен, че се тарикати и не си дава реалния адрес е много в негов стил.

Какво става с мерките? Нещо реши ли се?
Мисля че вече е въпрос на часове. Вероятно в момента ги изготвят и прецизират и ще са подобни на тези които днес се взимат в Европа. Затваряне на граници и въвеждане на строг режим за придвижвиване извън дома. Единствено няма да се пипа стокооборота, хранителните магазини и аптеките, нещо подобно си мисля че ще е.

# 208
Добро утро, благодаря за темата.
Дано страниците и са по малко и скоро този ад спре!

За маските. Казахме, че от ковид не пазят, но гледам вчера и възрастни хора си бяха купили. Маските са по 2-2,60лв. Пенсионерите ще останат без хляб заради тази тъпа спекула.

# 209
  • На остров
За да работят училищата и градините само за децата на определени групи хора, това означава да работи и кухня да се готви обяд за децата.
Сборни групи тук за деца в детска градина не са актуални поради големите разстояния. Няма как да оставиш малко дете в нова непозната градина, с непознат персонал в другият край на общината ти. Това означава много км в някои случаи.

Кое е най доброто решение никой не знае в момента.

Общи условия

Активация на акаунт