COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 545
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 225
Браво на този човек, Васил Спасов. Помага на възрастни хора с храни и лекарства.
https://www.marica.bg/tema-v-razvitie/covid-19/plovdivchanin-pom … hrani-i-lekarstva
Браво и на кмета на кв. Тракия в Пловдив Костадин Димитров. Създава организация да се пазарува от домоуправителите за самотно живеещите възрастни хора за да се запази здравето им.
https://www.marica.bg/plovdiv/gradat/domoupraviteli-v-trakiq-paz … -vazrastni-sasedi

Някой по назад пита за списък с лекарства които не трябва да се приемат при Коронавирус. Списъкът е изготвен от френското министерство на здравеопазването.
https://www.lefigaro.fr/sciences/coronavirus-alerte-sur-l-ibupro … OhRr6a7jO6uyciw7g
Франция: НЕ пийте тези лекарства при COVID-19
https://www.marica.bg/tema-v-razvitie/covid-19/frenskoto-zdravno … stva-pri-covid-19

# 226
  • София
Не го откривам, май го няма коментара:confused:

Бше публикуван от потребител Бояна, вижте в профила публикациите.
Ето го:

Скрит текст:
Пише специално и ако човек е на такава терапия, заради хронично заболяване в никакъв случай да не я прекъсва без да се консултира с лекаря си:
 acéclofénac (Cartrex)
- acide méfénamique (Ponstyl)
- acide niflumique (Nifluril)
- acide tiaprofénique (Flanid, Surgam)
- alminoprofène (Minalfène)
- célécoxib (Celebrex)
- dexkétoprofène (Enantyum)
- diclofénac (Flector, Voltarène)
- étodolac (Lodine)
- étoricoxib (Arcoxia)
- fénoprofène (Nalgésic)
- flurbiprofène (Antadys, Cebutid)
- ibuprofène (Advil, Antarène, Brufen, Hémagène, Ibupradoll, Intralgis, Nurofen, Nureflex, Spedifen, Spifen, Upfen)
- indométacine (Indocid)
- kétoprofène (Profénid, Ketum, Toprec)
- méloxicam (Mobic)
- nabumétone (Nabucox)
- naproxène (Alevetabs, Antalnox, Apranax, Naprosyne)
- piroxicam (Brexin, Cycladol, Feldène, Zofora)
- sulindac (Arthrocine)
- ténoxicam (Tilcotil)

# 227
  • Буркина Фасо
Армията и полицията няма как да ги затворят или да си работят от дома,там според вас какво ще е положението?

Също така те са доста хора на едно място,почти всеки втори пътува от съседни села и градове,питам ,понеже досега не срещнах никъде инфо за тях,ще си бачкат и ще си седят на пост ,или?
ще работят, разбира се.
и още много народ ще работи.

# 228
Пълното видео с брифинга го има и в нованюз и в дир. бг

# 229
Щатите продължават да следват Италия стъпка по стъпка..

Скрит текст:

# 230
  • София
Входовете как ги почистват с белина ли? Ние сме домоуправители и се чудим как да действаме
В София са залепили на всеки вход препоръки за дезинфекция на блока. Само, че не го снимах.

# 231
Входовете как ги почистват с белина ли? Ние сме домоуправители и се чудим как да действаме
В София са залепили на всеки вход препоръки за дезинфекция на блока. Само, че не го снимах.

Снимай, защото потвърждавам, че точно в София такива препоръки липсват.

# 232

Белината е идеална. Верно мирише малко гадно и като в болница, но дезинфекцията е гарантирана. Разредете според указанията и много важно не смесвайте с други препарати. Също така е важно да минавате с дезинфектант на спиртна основа всеки ден дръжките на вратите, ключовете за осветление, парапети и копчетата на асансьора.

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 09:32 от LillyM

# 233
Най-сетне една насърчителна новина:

https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.03.13.990226v1

Проведените опити за реинфектиране на резус маймуни доказват, че след преболедуване се създава имунитет.

# 234
Имаше ли нещо казано по време на брифинга по отношение снощните думи на Мутафчийски и строгите мерки, които ще предложи?
Имам неприятното усещане, че са му скръцнали със зъби и ако е така, ще е голяма грешка.
Дано аз съм в заблуда!

И пак нашего брата отива на пазар в Одрин! И кой знае още колко простотии се вършат.

И според мен това изложение на доктора с бялата риза е прекалено драматично. Всеки има страхове, докторите, бидейки на първа линия - още повече, но пак такъв драматизъм и фатализъм в общественото пространство е малко в повече.

Днес ще се гласуват мерките, и почти сигурно ще се приемат...и пак ако се разчита само на самосъзнание, ефектът няма да е впечатляващ...

# 235
  • София
Изхвърляте ли ползваните ръкавици като се прибирате?

# 236

https://scontent.fsof5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/8901759 … d&oe=5E9520F2

# 237
Благодаря за новата тема!

Мисля, че много хора не оценят сериозността на положението.

Надявам се това да се промени. Навсякъде се обяснява на достъпен език, така че да може да се разбере. Дано стане час по-скоро!

# 238
Да, ръкавици и маски изхвърляш. Извиваш ръцете, дезинфекцираш бравите, обувките, ако можеш също

# 239
  • София
Идвам да ви кажа, ако някой го интересува как се случва при нас с личния лекар, предупреждавам само, че  не сме типичният случай.
  По принцип сме записани на личен лекар в една поликлиника, която е полу- частна и плащаме такса за адм. обслужване.
 Дъщеря ми беше с хрема от няколко дни, която се опитвах да лекувам сама вкъщи, ни днес сутринта започна да кашля доста влажно и реших да се обадя да питам какво да правя. ( Поликлиниката работи и събота и неделя) Та в момента, ако някой от нас има симптоми, звъним на кол центъра, който е денонощен. От там ме питаха дали сме пътували в чужбина в близкия един месец и дали сме имали контакт с болен от коронавируса( доказан, разбира се). След като отговорих " не" ни записаха час и отидохме да я прегледат. Всички са с маски, част от персонала е с ръкавици. Всички работят нормално и не съм усетила никаква паника. Прегледаха я, казаха, при какви ситуации да дойдем пак. Към поликлиниката има и аптека, в която беше спокойно и имаше предписаните лекарства.
 Иначе няма никакви съмнения за коронавирус- тя няма и типичните симптоми, като официална диагноза е остър назофарингит. Пиша това, за да не се стресирате, ако вие или децата ви се разболеят, не винаги е най-страшното.

Общи условия

Активация на акаунт