COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 614
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 210
Скрит текст:

Съгласна съм, че се налагат по строги мерки и с изказването на генерала, но за съжаление ми се струва че най-лошите ми очаквания за здравната помощ ще се случат.. Звъниш по телефоните и чакаш, разказите които четох до тук за такива случаи.. Меко казано съвсем ме уплашиха, ясно е че не може да се прави тест на всеки с грипоподобни симптоми, но това оставя усещането в мен на абсолютна безпомощност,иска ми се да има по ясна организация, не  да те препращат по телефоните и при влошаване пак да седиш и чакаш,знам  че и за лекарите е ужасно трудно, и те не знаят какво да предприемат, облекла няма, маски.. Дано в тия моменти останем хора..
Относно лекарствата и четох всичко, доколкото разбрах не трябва да се пият Нпсв при вируси и инфекции? Аз от време на време имам бъбречни кризи, пия нимезил (нпсв), предполагам че за него също важи да не се употребява при грипоподобни симптоми, въпреки че не го открих в онези списъци?
[/spoiler]
Къде мога да видя този списък?
Не го откривам, май го няма коментара:confused:

# 211
Фенрис за момента е трудно реализуемо.
Във всяка градина да кажем има едно или две деца на родители, които трябва да работят.

Вероятно ще затворят но изчакват правилният момент.

Точно това изчакване е проблем. При нужда ще комбинират градини. Или ще има един служител на няколко деца в градината. Явно няма политическа воля за това в Швеция. Или просто политиците не осъзнават колко е опасно. След 2 седмици ще се види ефекта от решението им.

# 212
Опитвам се да следя активно темата, признавам, опитвам се и да филтрирам обаче мнения. Някъде в предна темя имаше апел, т.к. не всеки се познава тук, когато се пише нещо от сорта на "тук при нас става еди си какво", да слагате след "тук" мястото. Би помогнало човек да се ориентира, ако не е чел денонощно темата.

# 213
Всички нормални държави имат решения и предлагат помощ за гледане на деца на работещи родители, стига размахва пръст
Да, в нормална обстановка и тук има достатъчно варианти. В момента сме в ненормална ситуация, при която, виждате, че и нормалните държави блокират.
Сега (за държавата и управлението) това е важно, но не е най-важното и не е най-спешното.

Искате ли идеи, ако не можете да стигнете до тях сами?
- гледане на дете в момента е спешно във възрастта 3-6 години - по-малките си ги гледат майките, законово е осигурено, по-големите (да, дори и под 12 години) - ако е спешно и се налага могат и сами да се гледат - има телефони, вайбъри, всичко - че да можете да ги оставите за малко или много.
- не трябва да се ангажират възрастните, ясно защо - макар че пак повчето ще ги тупнат на бабите... такава ни е културата

- много хора ще работят от вкъщи - със сигурност се познавате комшиите си (поне) - помолихте ли някоя комшийка, ако сте толкова на зор?
- това важи и за колеги/познати дори част от вашия екип на работа
- всички купонясващи тийнове спокойно над 12 години спокойно могат да се грижат за поне едно дете 3-6 г. - от опит го казвам, а и в много страни това си е нормална практика. Хем няма да се събират на тумби и да мислят глупости безхаберно, хем могат да помогнат и то много

Нормалният ритъм на живот е променен, да. Налага се да мислите малко out of the box. Не някой друг да го прави вместо вас, а после само да се критикува...

# 214
За малкото починали в Германия и аз мисля като Бояна. Германците покриват с изследвания повече хора, което беше и настояването на вирусолозите и явно са се вслушали в тях.

Според мен във Франция или не искат или не могат да изследват повече и затова може да се предполага, че броят на заразените е много по-голям.

# 215
Това споделено от лекар във фейсбук. Не е лъжа и в профила си го е публикувал, лекар е , бе изобщо пълна проверка направих.
Скрит текст:
Та...лекарите нямат защитно облекло и се страхуват. Прави са, Май сме единствената държава , която не осигури защита на медиците. Чета обаче и че много доброволци са се записали в Александровска болница, дано е вярно, ще ни трябват такива хора. Има надежда донякъде, винаги сме изплували и обединявали в тежки моменти. Дано да е така и сега.
Но този лекар сякаш отива на ....

Йордан Петров обнови състоянието си.
4 часа ·
Мили мои приятели !!!

Искам да знаете ,че за мен беше чест да дружим и се забавляваме във ФБ и в живота.В понеделник отивам на работа без никакви предпазни пособия в лекарския ми кабинет,освен обикновенна неефективна маска,защото няма от къде да се снабдим с такива,което означава почти сигурно заразяване и не дай Боже смърт.Напускам утре семейството си докато не отмина тази зараза.Ще живея сам.Искам да се обърна към вас да бъдете дисциплинирани и отговори,да носите маски и да спазвате указанията на щаба за извънредни ситуаций.Така ще запазите вашия живот,на вашите близки и на нас хилядите лекари който съвсем съзнателно ,испълнявайки дълга си в понеделник отиваме да се изложим на инфекцията.Много от нас лекарите ще загинат ,но това е нашата съдба.Клели сме се пред Бог да се борим за живота на нашите пациенти.Утре ще отида в нашата черква с костюм и бяла риза да ме опее свещеника приживе,както нашите четници са отивали преди почти сигурна смърт в бой с поробителя.Облечени в бели ризи и с най - хубавите си дрехи.Защото не дай боже при смърт от Коронавуруса нито някой ще те облече нито ще те види .Сандъците са запечатани.Прощавам на всички който са ме мразили и ви моля и вие да ми простите.Ако нещо се случи с мен помогайте на семейството ми поне с отношение.
Бог да бъде с нас лекарите и с вас пациентите!!! Гороко на обречените и Бог да се смили над душите им.Молете се непрестанно на Бог ,само той има силата да ни спаси.Правете молебени и всеки в себе си да се помоли за спасението на нас ,на света ,на България.Амин !!

Няма начин толкова неграмотно и тежко мелодраматично излияние да е направено от лекар. Писано е под въздействието на Азис и "Донеси ми, жено, бялата риза...."   Но със сигурност една-две бабки са пуснали някоя сълза, особено на "сандъците (?) са запечатани" Сега много болни, но не от "коронавуруса" ще изпълзят, за да ни запознаят с психичните си отклонения. Не разбирам останалите, които им дават трибуна.
Лекар е, познавам го.

# 216
Моя близка в Лондон е постнала тази сутрин мерките, които са взети в UK и промените в закона за обезщетенията за болни и карантинирани и бизнеса заради коронавируса.Превеждах си с гугъл, за съжаление не мога да преведа качествено.Ако някой се интересува да погледне.
https://www.gov.uk/government/news/coronavirus-support-for-emplo … ts-and-businesses

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 08:58 от Stoiyana

# 217
  • Варна
Имаше ли нещо казано по време на брифинга по отношение снощните думи на Мутафчийски и строгите мерки, които ще предложи?
Имам неприятното усещане, че са му скръцнали със зъби и ако е така, ще е голяма грешка.
Дано аз съм в заблуда!

И пак нашего брата отива на пазар в Одрин! И кой знае още колко простотии се вършат.

И според мен това изложение на доктора с бялата риза е прекалено драматично. Всеки има страхове, докторите, бидейки на първа линия - още повече, но пак такъв драматизъм и фатализъм в общественото пространство е малко в повече.

# 218
Има ли телевизия, по която предават целите изявления от оперативния щаб?
БТВ се включват винаги след като обявят случаите за България и после препредават само, нова също и не винаги предават или режат много, канал 3(колкото и да не долюбвам) даваха нещо старо като върнах в 8 часа.

Журналистите толкова ли не могат да се организират да предават изввленията на живо вместо да слушаме свободните им интерпретации после?

Интересува ме дали казаха нещо за ограничаване на куриери - повечето аптеки и дрогерии пращат доставки с куриери. Много по-добре е да се поръча някъде спирт/дезинфектант/витамини платени с карта и да дойдат с куриер отколкото някой от семейството да обикаля по аптеки.
А имам и биологична проба, която трябва да пратя до чужда лаборатория и много ме притеснява дали ще оцелее.

# 219
Благодаря за темата!
Непрекъснато слушам/чувам/чета, маските не пазят. Защо няма маски или се продават на високи цени?

# 220
Аз не знам как ще издържа този WFH един месец. От сряда съм само вкъщи и вече издивявам Grinning надявам се по някое време да свикна..
Ми излез, бе. Разходи се, отиди на молче, на кафенце.

# 221
  • София
Малина, днес не съм гледала брифинга, но предишните дни Канал 3 ги излъчваха изцяло.

# 222
  • гр.Пловдив
Армията и полицията няма как да ги затворят или да си работят от дома,там според вас какво ще е положението?

Също така те са доста хора на едно място,почти всеки втори пътува от съседни села и градове,питам ,понеже досега не срещнах никъде инфо за тях,ще си бачкат и ще си седят на пост ,или?

# 223
Не го откривам, май го няма коментара:confused:

Бше публикуван от потребител Бояна, вижте в профила публикациите.

# 224
  • София
Входовете как ги почистват с белина ли? Ние сме домоуправители и се чудим как да действаме

Общи условия

Активация на акаунт