COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 756
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 180
Здраве и късмет на всички в темата желая ! Дано излезем по-смирени и добри след тази катастрофа!
Това е надеждата

# 181
  • в страната на чудесата
Ако имате близки, с отговорни професии, помогнете им - например с децата...

# 182
Съгласна съм, че се налагат по строги мерки и с изказването на генерала, но за съжаление ми се струва че най-лошите ми очаквания за здравната помощ ще се случат.. Звъниш по телефоните и чакаш, разказите които четох до тук за такива случаи.. Меко казано съвсем ме уплашиха, ясно е че не може да се прави тест на всеки с грипоподобни симптоми, но това оставя усещането в мен на абсолютна безпомощност,иска ми се да има по ясна организация, не  да те препращат по телефоните и при влошаване пак да седиш и чакаш,знам  че и за лекарите е ужасно трудно, и те не знаят какво да предприемат, облекла няма, маски.. Дано в тия моменти останем хора..
Относно лекарствата и четох всичко, доколкото разбрах не трябва да се пият Нпсв при вируси и инфекции? Аз от време на време имам бъбречни кризи, пия нимезил (нпсв), предполагам че за него също важи да не се употребява при грипоподобни симптоми, въпреки че не го открих в онези списъци?

# 183
  • София
Основният проблем, че ако се затворят училища и градини в Швеция е не само икономически, а и че голяма част от медицински персонал, полицаи, пожарникари и т.н ще си останат вкъщи да си гледат децата.

Коя е правилната тактика никой не знае.
Във Франция задължиха училищата да работят с минимален капацитет за хората, които задължително трябва да оставят децата си, т.е. медицински персонал, шофьори и тн. Това направиха сякаш и Австрия.
А кое е правилно никой не знае, мисля.

# 184
Дания, Нидерландия, Австрия.....
ген.Мутафчийски каза, че от тези държави са случаите от вчера. Т.е. част от новооткритите 10 са се прибрали от тези страни. Така ли го разбрахте и вие?

Също така обясни, че нивото на грамотност на част от пристигащите било много ниско, поради което трудно се разбират адресите, които те попълват в анкетните листи на границата и на които адреси тези лица би следвало да бъдат издирвани, за да се проверява дали спазват карантината.

# 185
Съгласна съм, че се налагат по строги мерки и с изказването на генерала, но за съжаление ми се струва че най-лошите ми очаквания за здравната помощ ще се случат.. Звъниш по телефоните и чакаш, разказите които четох до тук за такива случаи.. Меко казано съвсем ме уплашиха, ясно е че не може да се прави тест на всеки с грипоподобни симптоми, но това оставя усещането в мен на абсолютна безпомощност,иска ми се да има по ясна организация, не  да те препращат по телефоните и при влошаване пак да седиш и чакаш,знам  че и за лекарите е ужасно трудно, и те не знаят какво да предприемат, облекла няма, маски.. Дано в тия моменти останем хора..
Относно лекарствата и четох всичко, доколкото разбрах не трябва да се пият Нпсв при вируси и инфекции? Аз от време на време имам бъбречни кризи, пия нимезил (нпсв), предполагам че за него също важи да не се употребява при грипоподобни симптоми, въпреки че не го открих в онези списъци?
Къде мога да видя този списък?

# 186
Генералът по бтв...

# 187
  • # супернатурална #
Това споделено от лекар във фейсбук. Не е лъжа и в профила си го е публикувал, лекар е , бе изобщо пълна проверка направих.
Скрит текст:
Та...лекарите нямат защитно облекло и се страхуват. Прави са, Май сме единствената държава , която не осигури защита на медиците. Чета обаче и че много доброволци са се записали в Александровска болница, дано е вярно, ще ни трябват такива хора. Има надежда донякъде, винаги сме изплували и обединявали в тежки моменти. Дано да е така и сега.
Но този лекар сякаш отива на ....

Йордан Петров обнови състоянието си.
4 часа ·
Мили мои приятели !!!

Искам да знаете ,че за мен беше чест да дружим и се забавляваме във ФБ и в живота.В понеделник отивам на работа без никакви предпазни пособия в лекарския ми кабинет,освен обикновенна неефективна маска,защото няма от къде да се снабдим с такива,което означава почти сигурно заразяване и не дай Боже смърт.Напускам утре семейството си докато не отмина тази зараза.Ще живея сам.Искам да се обърна към вас да бъдете дисциплинирани и отговори,да носите маски и да спазвате указанията на щаба за извънредни ситуаций.Така ще запазите вашия живот,на вашите близки и на нас хилядите лекари който съвсем съзнателно ,испълнявайки дълга си в понеделник отиваме да се изложим на инфекцията.Много от нас лекарите ще загинат ,но това е нашата съдба.Клели сме се пред Бог да се борим за живота на нашите пациенти.Утре ще отида в нашата черква с костюм и бяла риза да ме опее свещеника приживе,както нашите четници са отивали преди почти сигурна смърт в бой с поробителя.Облечени в бели ризи и с най - хубавите си дрехи.Защото не дай боже при смърт от Коронавуруса нито някой ще те облече нито ще те види .Сандъците са запечатани.Прощавам на всички който са ме мразили и ви моля и вие да ми простите.Ако нещо се случи с мен помогайте на семейството ми поне с отношение.
Бог да бъде с нас лекарите и с вас пациентите!!! Гороко на обречените и Бог да се смили над душите им.Молете се непрестанно на Бог ,само той има силата да ни спаси.Правете молебени и всеки в себе си да се помоли за спасението на нас ,на света ,на България.Амин !!

Няма начин толкова неграмотно и тежко мелодраматично излияние да е направено от лекар. Писано е под въздействието на Азис и "Донеси ми, жено, бялата риза...."   Но със сигурност една-две бабки са пуснали някоя сълза, особено на "сандъците (?) са запечатани" Сега много болни, но не от "коронавуруса" ще изпълзят, за да ни запознаят с психичните си отклонения. Не разбирам останалите, които им дават трибуна.

# 188
Ох, страшна паника ме гони. На мъжът ми му стана зле тази вечер, звънна на ЛЛ, тя каза, че по телефона нищо не може да му каже, по симптомите не може дс прецени какво е (естествено). Каза му да ходи във Военна болница. Сега, ние естествено не се юрмахме там, звъннахме на разкрития телефон на РЗИ. С тях не успяхме да се свържем много време. Звъннахме на 112, защото намерих информация, че и към тях може да се обръщаме в момента. Сега, да уточня, мъжът ми не е много зле, болен е, но е сравнително добре. На работа обаче работи с доста хора, като голяма част от тях са над 50-годишни. (При тях няма възможност за работа пт вкъщи). Та, именно това ни беше притеснението-ако е корона, да се знае, да се изследват и тези хора и т.н. Да се ограничи заразата. Пт 112 казаха, че ще изпратят екип. Дойде един млад лекар, много спокоен, прегледа го, каза че има симптоми на ОВИ, но не може да каже повече. Каза, задължителна карантина 14 дни и да се обадим н РЗИ да изпратят мобилен екип да го тества. Тъй като не е зле, обясни, че няма смисъл да се претоварват болниците като се карат там хора, които могат да се лекуват у дома. Чудно. От РЗИ обаче твърдят, че нямало такова нещо, да ходел някъде да се изследва, ако много се притеснява! Ами, бясна съм! Чудя се как да постъпим сега. Ако някой е бил в сходна ситуаьия-моля за помощ.

Май пак ще се наложи да залагаме на частници в такива трудни моменти... но нищо, това е типична черта на нашето здравеопазване.

Съжалявам, че ви се налага да преминете  през такъв стрес и шок и то не съвсем толкова заради него самия, а заради хората около него. Това, което аз мога да предложа, е ако се влоши леко, да повикате екип на лаборатория Рамус, който да го тества. Не съм запозната относно това колко са точни тестовете им в случая, но 120 лева в сравнение с 20 или 30 предизвикват някакво успокоение у мен.

# 189
  • ГО
Добро утро!
Гледах генерал Мутафчийски - 2 нови случая тази сутрин.

Това, че бай ... е неграмотен, че се тарикати и не си дава реалния адрес е много в негов стил.

Какво става с мерките? Нещо реши ли се?

# 190
Оптимистичен брой записали се дроволци, това е хубаво

# 191
  • в страната на чудесата
Колкото и да ми е трудно, трябва да призная, че пълен локдаун е единствената мярка.
Преодолейте страха и помислете как да помогнем на онези на фронта - полиция, пожарна, медици, продавачи в магазините, фармацевти, шофьори, служители на енергийните дружества, ВиК, и т.н. Всички те, които ще трябва да работят, за да не се срути всичко. Помогнете им с децата, с купуването на хляб, и каквото трябва. Тези хора също имат страхове, заболявания, деца, родители.
И спокойно, борбата ще е дълга Simple Smile

# 192
По бТВ съобщиха за евентуални проблеми с ибупрофена при КВ. Френските лекари препоръчват да се сваля температурата с парацетамол и производните му.

# 193
Колко дни след началото на карантината в Китай започнаха да намаляват случаите?

# 194
На брифинга от ВМА казаха, че в Италия има 3600 нови случая за денонощие.

От последните 24 ч Испания има почти 1500 нови случая, обявяват извънредно положение за 15 дни .

https://www.google.com/amp/s/nypost.com/2020/03/14/spain-hit-wit … emic-hotspot/amp/

Общи условия

Активация на акаунт