COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 022 914
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 720
И в Южна Корея имаше някаква църква, в която вярващите сядали на пода близо един до друг и участвали в някакви ритуали, а от болести не се страхували, защото болестите били грях. От една жена там бяха пламнали стотици болни.

Значи всеки е свободен да вярва в каквото си иска и да има свои собствени ритуали и обичаи, но никой не стои по-високо от живота и здравето на хората. Ако нещо е опасно за хората, то е редно да бъде поне временно преустановено. Обясненията каква е била ролята на църквата в миналото не значат нищо, ако ролята и сега в този момент ще бъде на място, което е опасно. А то е опасно за всички, не само посещаващите, защото в тази ситуация всички сме свързани.

# 721
  • София
Фирми за производство на дрехи, като Етере и Данини, произвждат памучни маски и ги пращат по куриер.

# 722
Имам питане към съфорумките от чужбина,  доброволци немедици могат ли да бъдат от полза в тази ситуация?  Ако да - как?

# 723
  • София /Абсурдистан
И във Фрамар има маски внос от Турция, по 2лв за бройка.

# 724
Разбра ли се починалото семейство от къде са се заразили? Синът им е с отрицателна проба, доколкото разбрах....

Държавата ще въведе ли някакви мерки относно фирмите за пускане на хората хоум офис? ....вид болничен, отпуск или нещо друго!?

# 725
Лично аз не бих се набутал точно сега в "Рамус", ако нямам симптоми. Рискът е прекалено голям..

Цитат
...От две седмици правим тестовете, изследвали сме общо 298 души до момента, открихме 7 позитивни теста и ги препратихме за повторно изследване към Националната референтна лаборатория, където те бяха потвърдени...

# 726
  • Bulgaria
А аз не разбирам какъв е смисълът от това да даваме по 120 лв., за да се изледваме в частна лаборатория. Ако нямаме усложнения и разберем, че имаме коронавирус, какво? В момента лекарство още няма, така че и да знаем, че сме заразени, нищо не можем да направим. А това да се седим вкъщи изолирани, трябва да го правим и да имаме, и да нямаме КВ.

Ако историите за хората, които имат суха кашлица и задух са верни, че ги размотават между ЛЛ, 112 и няколко болници, според мен е доста полезно. Още повече ако хората имат достъп и до бързи тестове в повече населени места, според мен ще има много желаещи, които имат някакви симптоми да се тестват. А работодателите ще е хубаво сами да осигурят тази възможност на служителите си, особено когато работят много хора накуп. Все си мисля, че ще им е по-полезно да дадат едни примерно 1000 лв. за тестове, отколкото да разболеят всичките си служители.

# 727
Имам питане към съфорумките от чужбина,  доброволци немедици могат ли да бъдат от полза в тази ситуация?  Ако да - как?
Да
Гледат деца, разхождат кучета, пазаруват...

# 728
# 729
Извинявам се, ако вече е споделено:
От другата седмица и други лаборатории ще тестват за коронавируса. Бърз тест на цена 7-15 лв. кръвен, който, ако излезе положителен, ще трябва да се потвърди с PCR тест.
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/zdraveopazvane/2020/ … at_burzi_testove/

Браво , след това и ако направят, да могат да ти взимат проба докато си в колата и да не влизаш в помещение в което случайно можеш да заразиш персонала, ще е супер. В големите градове ще има хора, които по желание да ходят да се изследват.

Това ми се вижда като нож с две остриета, дали винаги ще уцелят времето, да не дават лъжливо отрицателни?

# 730
Може ли линк за Фрамар, че имат десет хиляди козметични маски, а предпазни не виждам. Етере ги видях, не зная дали вече доставят на граждани, Данини пак не намирам. Ще следя и аз и ще докладвам ако открия нещо подходящо.

# 731
# 732

45% заразност в случая.

# 733
Може ли линк за Фрамар, че имат десет хиляди козметични маски, а предпазни не виждам. Етере ги видях, не зная дали вече доставят на граждани, Данини пак не намирам. Ще следя и аз и ще докладвам ако открия нещо подходящо.
https://m.facebook.com/231042060291506/photos/a.801816746547365/ … e=3&source=48
Данини

Етере доставят, но не само по 1 БР.

# 734
Хора, гледайте го този филм. Доста реално отражение на ситуацията в момента. Поне може да ви покаже как се предава вируса и какво ЕВЕНТУАЛНО може да стане, ако не спазваме мерките, които ни налагат.

Скрит текст:

Изтеглих си The flu. Ще потърся и този. Но да ви кажа май ще завия и ще взема да чета книги. Не съм чела системно от една година и ми липсва.
Днес прочетох нещо- "Всичко върху което се фокусира се увеличава" Замислих се. Може би трябва да го приемем, да изберем една хубава книга, да хапнем и да се наспим😊
Хубава дъждовна неделя на всички! Гледайте някой хубав филм ❤️

Вземете си "Денят на възраждането" на Сакьо Комацу. Много е актуална.

Общи условия

Активация на акаунт