COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 022 493
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 825
Да попитам за маските: имам противопрахови ( en149 mask ffp1) и медицински, кои по-добре ще предпазват?
Знам, че някой ще каже, нито едните, нито другите, но за момента нямям друг избор.

# 826
Работя в голяма фирма, която има досег до здравната ни система и болни хора.
Дезифектанти за ръце имаме от петък, ръкавици и маски няма дори за фронт офиса. Работодателят отказва да ни пусне home office, въпреки че за голяма част от хората това е напълно възможно технически.
Работодателят е надлежно информиран за всички указания на МЗ и МТСП относно противоепидемичните мерки и работата от вкъщи, както и за задължението му да осигури здравословни и безопасни условия на труд.
И очевидно не му дреме за извънредното положение.

# 827
Германия затваря от утре границите си към Франция, Австрия и Швейцария.

# 828
Потвърдиха вече, че натискът върху магазините е спаднал. Точно както прогнозирах и аз, че до понеделник ще се разсеят тълпите. Храна има, складовете са пълни.

# 829
  • София
Работя в голяма фирма, която има досег до здравната ни система и болни хора.
Дезифектанти за ръце имаме от петък, ръкавици и маски няма дори за фронт офиса. Работодателят отказва да ни пусне home office, въпреки че за голяма част от хората това е напълно възможно технически.
Работодателят е надлежно информиран за всички указания на МЗ и МТСП относно противоепидемичните мерки и работата от вкъщи, както и за задължението му да осигури здравословни и безопасни условия на труд.
И очевидно не му дреме за извънредното положение.
Сигнал към 112?

# 830
И в Германия няколко дни беше натискът в магазините, сега са пълни със стока. Поне тези, които аз виждам.

# 831
  • София
Но има и  касиери, които дори да имат маски, ги махат с мотива "не мога, пречи ми". Но работят с ръкавици.

# 832
Какво работиш, не е аптека май?

# 833
момичета, много съм разтревожена от затварянето на граници. Нашият град е на границата със Швейцария и Германия. Според мен, Германия скоро ще затвори и тя граници...сега сме си в България, но как ще се пътува не става ясно. Нашият университет засега е удължил междусеместриалната ваканция и всички служители, които могат, работят по домовете си. Но вече има случаи на корона в самия уни. Един тъпанар, който е позитивен излезнал на кафе с друг тъпанар и той от същия департамент.
Аз трябва да съм там юни месец и не знам нито как ще стане, нито дали е разумно изобщо с оглед на това, че сме с бебе и малко дете.

Около нас в София повечето хора взимат мерки, има и безхаберни. Но май  са по-разумни от немци и швейцарци. Видях една съседка с торбичка на ръката да излиза от тях, за да се пази да не натиска копчета и пипа дръжки.
Вчера бях да пазарувам в най-гнусната Била на света и всичко беше страшно мръсно, пускаха и всеки, който поиска, със сигурност нищо не беше мито с дни -- нито под, нито каси. Майка ми пусна сигнал и днес гледам, че хората чакат на опашка и ги пускат един по един, изглеждаше по-чистичко. Няма как да е случайно. Пускайте сигнали, особено за мръсотии и нехигиенизиране!

Във връзка с чистотата друго ми хрумва. В Италия и Китай гледах хора, облечени с предпазни костюми дезинфекцираха улиците, а при нас дори не ги мият. Дали има опция да изискаме от Фандъкова поне да се мият улиците и да се хигиенизират по някакъв начин? Нашият квартал не се мие от години, само сега за местните избори измиха няколко улици.

# 834
Аз пък мисля, че Горанов говори съвсем разумно, мерките също ми се струват разумни.
Не може да има пълно затваряне на бизнеса, болни ще има и след короната, за тях също ще са необходими средства.

# 835
Нещо съществено от брифинга? Че едва сега го пускам, но той пък свършил .

Благодаря на тези, които болдват по-важните новини.

В нашия град патрулки обикалят и затварят малките магазинчена. Лично видях 2 малки магазинчета за цигари и сладки неща как им казаха да затварят. И изчакаха , докато затворят.

За кои мерки на Мутафчийски казвате, че няма да приемат ?

# 836
А кога ще заредят с маски аптеките? И с дезинфектанти също. Аз имам, но ми е жал да гледам хора, които сами са си направили. Днес в центъра на София видях един човек с цял чаршав на главата. Ми това е имал.

# 837
  • Далечният изток
Потвърдиха вече, че натискът върху магазините е спаднал. Точно както прогнозирах и аз, че до понеделник ще се разсеят тълпите. Храна има, складовете са пълни.
Аз пък мисля, че утре ще се юрнат като обезумели в Кауфланд, както си беше и до сега в понеделниците....

# 838
момичета, много съм разтревожена от затварянето на граници. Нашият град е на границата със Швейцария и Германия. Според мен, Германия скоро ще затвори и тя граници...

Редактирам се. Всички граници са затворени от утре.

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 19:10 от Анонимен

# 839
В ДМ има дезинфектиращи кърпи за почистване денкт мит, които убиват 99% от бактериите. продава се по аптеките и спирт висока концентрация. С маските е по-трудно и аз не съм виждала..

Софтклик, много благодаря...нещата загрубяха!
а полети дали се очаква да бъдат отменяни? Също така, знае ли се колко ще продължава? Това е наистина много кофти, защото половината от нашия град работи в Швейцария, а швейцарските бабички пътуват до нас за евтина тоалетна хартия. Аз се чудя дали сега да тръгваме натам преди да са отменили полетите, но бебето ни е много малко все още и много ме е страх.

Общи условия

Активация на акаунт