COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 022 408
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 855
Да попитам за маските: имам противопрахови ( en149 mask ffp1) и медицински, кои по-добре ще предпазват?
Знам, че някой ще каже, нито едните, нито другите, но за момента нямям друг избор.
Противопраховите, те филтрират над 80% и прилепват по-плътно по лицето.

# 856
На летището щели да правят отделни ленти за влизащи от страни с много заразени и ще ги проверява РЗИ

# 857
Да попитам за маските: имам противопрахови ( en149 mask ffp1) и медицински, кои по-добре ще предпазват?
Знам, че някой ще каже, нито едните, нито другите, но за момента нямям друг избор.

Коронавирусът ни предлага празна страница за ново начало:
https://www.mila.bg/article/8298342

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 17:44 от monii

# 858
  • Варна
Той вече каза, каквото трябваше. Вчера.
Сега любезно ще ги изчака да дойдат на неговата.

Ама ще е късно. След дъжд... както казаха и други.

Сега пък веднага бил се явил варненеца. Дали?!

# 859
Канал 3 продължават излъчването.

# 860
  • София
Вчера по новините един лекар мисля от Пирогов  беше, каза че от българските наблюдения до момента типични симптоми са ниска температура 37,2- максимум до 38, болка в гърлото и силно зачервено гърло. И мен това ме сащиса!
Пусках публикация от германци, в нея в прав текст казват, че наблюдават болест, която няма нищо общо с описанието на китайците- висока температура се наблюдава в под 50% а болки в гърлото и течащ нос в много голям % от случаите.
 Най-добре е да се забравят картинки и таблички базирани на китайските данни. Очевидно картинката при поглед върху много на брой леки пациенти а абсолютно различна от китайската.

# 861
Днес в 21 ч. да излезем на балконите си и да подкрепим българските медици с пляскане - https://www.facebook.com/events/246815616479000/

# 862
Според мен мерките са напълно адекватни. Аз видях премерени и компетентни изказвания от всички министри. Не ми е ясно защо във фб масово се роптае, че сами ще си плащаме сметките.
Все мислим, че някой ни е длъжен.

# 863
  • София
Защо го пуснаха този варненец без проверка???
С тези ленти на летището и РЗИ- не закъсняха ли доста????
Мерките се обезсмислят така. Всякакви авантюристи ги пускат да си разнасят вируса.

# 864
  • Варна
При около 500000 хил. град са тествани само 12 души. Едната проба е положителна. Ако бяха тествани 1000 ?

# 865
В кой град са новите случаи?

# 866
  • София
Този наглец от Варна и 100 тояги са му малко...колко ли хора е заразил и то с ясно съзнание, че прави нещо, което не е редно - да пропътува няколко дестинации баш в епицентрите на Covid кризата, не ми се мисли. А онези със сватбата с 350 гости...и сега какво, наистина какъв ресурс ще се впрегне да се пазим от братята...днес ми попадна някакъв пост, че пиели по няколко парацетамола преди паспортен контрол да не ги хване термокамерата???(ако е истина, такива нямат превъзпитание...не очаквам да им дойде и акъл в главата)...и да се забранят полетите от Италия и Испания сега...кел файда, кутията на Пандора е отворена.

Наистина ли ще оставят фризьорските салони да работят?

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 17:32 от Velina25

# 867
Е кой да ни плаща сметките наистина, как ще имаме ток, интернет, телефон, вода ако не си плащаме.
Този от Варна е малоумник, през колко ли кафемашини и тоалетни по бензиностанциите е минал. Генералът вметна " Слушайте ме внимателно за пътя му."  Варна - Бергамо-Барселона-София-Варна.

Разбрах защо мерят температурата. Най-заразен е човек, когато вече има температура.

# 868
Този варненец, дето се е размотавал така, е направо за затвора.

# 869
  • Брюксел / София
Току-Що имаше интересно интервю с др Петър Марков в “120 минути” по БТВ. Може да го гледате на запис. Прогнозите не са добри. Дано хората се вразумят и тези, които могат, си стоят вкъщи. Тези, които трябва да работят, да взимат предпазни мерки. Да се пазим взаимно и да проявяваме здрав разум.

Общи условия

Активация на акаунт