COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 022 493
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 900
Казаха, че вирусът за сега в страната е ВНОС. Все още не започнало вътрешното самозаразяване.
 Е, те какво правят като пускат от чужбина всеки, който иска да дойде. Какви са тези 1000 души в Банско::Flushed
Затворете границите!!!!

Не само, че е започнало, но има и двама починали, които са заразени на територията на България

# 901
Кунчев каза, че това с нурофена не е вярно. Призова да не се доверяваме на разни сайтове.

# 902
  • Sofia
Вече почвам да се дразня! Значи ние ще стоим затворени вкъщи, ще страдаме всички, и икономиката включително, а куцо, кьораво и сакото ще влиза в БГ да сее зарази!?! Толкова ли е трудно да затворят тъпите граници!?!?

# 903
Направо ми се струва безумно да се правят по 20 теста в Стара Загора. А там нали се обработват проби от Ст. Загора, Пловдив и околността. И няма случаи. Ами как да има. И границите. Направо не мога да повярвам, че не ги затварят.

# 904
  • Брюксел / София
Водещият на “120 минути” тъп ли е: пита събеседникът си италианец дали причината за разпространение на вируса не е защото българите и италиянците обичат да се целуват и прегръщат като се видят. По тази логика французите и френскоговорящите белгийци трябва всички да са болни защото при всяко виждане се целуват по принцип - вече не в настоящите условия.

# 905
  • София
Не затварят границите.
В Банско очакват 1000 от Великобритания идните дни...
https://dnes.dir.bg/ikonomika/kmet-prizova-hotelierite-v-bansko- … emat-novi-turisti
Изобщо не съм оптимист за развитието на ситуацията.

И после се чудим защо точно в София е най-много! Както се казва в една реклама - днес в София, скоро и в други градове.

# 906
Циганите ще ни подпалят чергата, прости, неграмотни, неконтролируеми, хигиена нула.
Ще разнасят вируса до не знам кога.
Ще задръстят болницата, щото думите “права” и”дискриминация” ги знаят иделано, ако и да не могат да си напишат правилно адреса.

Гасим пожар с детска лейка от пясъчника...
Пълна пародия. Сульо и Пульо влизат като в разграден двор, а ние си съсипваме икономиката, чий интереси се обслужват, защото не са тези на обществото в целостта му.
Не виджам никава логика в действията на държавата нещата се правят наопаки.

Ония милЬОни, дето ги конфискуваха от Вътко и Баневи не могат ли са се ползват за добро?
Една преАтелка пита🤪

# 907
  • Шумен
Да де, и починалите са заразени с внос - писа се вече, че дъщеря им е дошла от Италия.  Докато вносът не се стопира, положението ще става все  по-напечено.

# 908
Да покрепим българските медици с ръкопляскане:
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 18:01 от Не се сърди, човече

# 909
Бързо се развиват нещата и при нас
Без да искам да плаша някого, но в Австрия от 0 скочиха на 860 за 17 дни. Просто го имайте предвид, за да не ви хване паниката изведнъж (не конкретно към Поппи, а към всички се обръщам). Това се очаква навсякъде. Неслучайно човекът вчера каза, че не е време за парти. Тръшкането не е героизъм и революционерство, това е глупост.

ПП Да ви кажа и аз се чудя за англичаните, обаче пък си мисля, че по принцип толкова луди не са, че да дойдат точно сега в Австрия. Трябва да са егати кухите кратуни.

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 18:02 от Анонимен

# 910
  • София
Най- важната мярка беше да затворят границите. Това е. А продължава обменът на бацили и после "що не си стоите вкъщи, чакайте аз да ви строя". И овцете изографисали икона на генерала, а след това си турнали поредния тъп аватар към фб.

# 911
И какво сега, вирусоносители от всички страни са хукнали към България да карат ски? А ние ще седим затворници в домовете си, за да не намалеят печалбите на хотелиерите.

# 912
  • Далечният изток
Д-р Ангел Кунчев по Нова каза, че информацията за ибупрофена е неточна, може би има някакво объркване за името на лекарството от страна на френските му колеги. Освен това е чел постове из мрежите за приемане на определени храни и други методи за предпазване от вируса и нито един от тях не е верен. Така че, каза, не се доверявайте на писания из нета и социални мрежи. Преразказвам интервюто. То всеки втори пост из фейсбук е за пиене на топла вода със сол.... Как го вярват тия хора, не знам....

# 913
  • София
Ама вие да не мислите , че е само варненеца? Да не е бил сам в тоя самолет.... ежедневено пристигат самолети от Бергамо....
Не разбирам защо не ги затварят тези граници?!?!!?
И аз това питам? Хиляди пристигат в БГ постоянно и то не само със самолети? Хората живеещи тук да си стоят вкъщи, а всчки "развяващи се" са безконтролно пускани??

# 914
  • София
А относно работещите магазини - тия денонощните дето продават предимно алкохол и цигари и те ли се водят хранителни заради семките и вафлите които продават. Тях също трябва да затворят.

И защо? Там никога не може да има такова струпване, както в един хипермаркет например. Освен това са малки и се чистят по-лесно.
Докато в един Т-Маркет например дезинфекцията е да мият пода със смрадливи въжени парцали, а колко народ влиза, излиза, по стар нашенски обичай опипва картофи и ябълки, хлябове, задълбочено чете етикети и после връща стоката на рафта и така нататък. В магазинчето за алкохол и цигари до него е 100 пъти по-чисто и пускат по един човек.

Общи условия

Активация на акаунт