COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 022 702
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 975
Който има време нека прочете.Доктор от Пирогов търси доброволци.Коментарите са потресаващи,включват се доктори и от други болници.Направо нямам думи,те докторите не са обединени,какво да кажем за народа.Миглена Еленкова мисля е жената от белодробна,която каза,че не искала да си рискува живота...
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10213323174953322&id=1816488192
Балтов е шеф на Пирогов

Да ви кажа ли нещо? Ако бях мед. лице, щях да се възползвам от това предложение. Нямам възрастни роднини около мен. В най-лошия случай, ще ми се направи веднага тест, и ако даде положително, ще съм под наблюдение, ще ми се обърне внимание като мед. лице. Заплатата също е фактор.

# 976
Здравейте,
Днес по случайност намерих маски в една аптека... някой да знае някъде обаче за налични дезинфектанти? Confused

# 977
Какво толкова го мислите тоя от Варна...последните седмици са влезли хиляди като него....
Абсолютно Hands V

П.п. Но е добра дъвка за публиката. Още срещам хора, които "не вярвали" във вируса или тепърва разсъждават от къде това чудо. Трябва им време да осмислят.

Не защото е добра дъвка, а защото е много показателен пример за това колко може да се разчита на здравия разум и съвест на населението.
Показател е за това, какъв трябва да е характера на мерките и къде куцат.
Защото той е събирателен образ на всички, допуснати да влязат по този начин....
А това струва много човешки ресурс, много пари и много човешки животи!!!

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 18:48 от bubanka

# 978
  • на пистата
БДЖ предприе незабавни действия по изолиране на подвижния състав от вагони, с който е обслужен бързият влак № 2601 от София за Варна на дата 14.03.2020 г. Мярката е предприета, след като е установено, че диагностициран с коронавирус пациент е пътувал с този влак.
https://tvnovini.bg/novini/novinite-dnes/izoliran-e-podvizhniyat … ronavirus-pacient

# 979
Дъщеря ми е студент във Виена. При тях опразването на магазините почна от сряда докато ние още се чудехме дали децата ще търгнат на училище . Не знам точно от кой ден - май четвъртък или петък Има въведено извънредно положение. Отворени са хранителни магазини и аптеки. Можеш да пазариш храна   и лекарства ако е наложително но в най -близките магазини до които живееш . По улиците има полиция и проверяват адресните регистрации. Можеш да си навън само с човек който живее с теб в едно домакинство или поне тя така е разбрала. На нарушителите се налагат много високи глоби.

# 980
  • Sofia
По Бтв проф. Кантарджиев

# 981
Германия затваря от утре границите си към Франция, Австрия и Швейцария.

Самоцитирам се. Всички граници затвориха.

# 982
На братовчедка ми свекърите и сина им точно днес са тръгнали от Германия, ей така, прибират се точно сега... абсолютно безотговорно!

И аз имам билети за утре, от NRW към София, където има вече 2100 случая. Не стига, че не отменят полетите, ами и през час ми пращат тъпи мейли, УЖ информативни - да съм по-рано на летището, да си наема кола в София, хотели в София, паркинги тук на летището... Големи спамери са.

Аз за себе си съм решил, че няма да пътувам - ако се разболея, предпочитам да е тук, вместо в БеГе. Сори.

# 983
Кантарджиев в 120 мин. - против коронавируса - след закуска лимон Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 984
Този тъпак си заслужава затвор и глоба.Що за безотговорно и нагло отношение.

# 985
Ама сериозна истерия ви тресе всички, ако не в държавата, то в тази тема поне.
Ето малко снимки от магазин Теско, не само в България истерията.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 18:47 от Не се сърди, човече

# 986
  • Брюксел / София
Кантарджиев в 120 мин. - против коронавируса - след закуска лимон Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Да, и сто пъти повтори, че засяга най-вече възрастните хора.

# 987
Е, засягал възрастни хора.....нали всички имаме близки, които са възрастни!!!! И за нас не е безопасно. Има доста починали на около 40 г.

# 988
Аз си напълних спрей с водка. Верно 36° е, ама иначе водката ще седи неизползвана. 😅
Утре ще ходя по учреждения и ще си го използвам - обривам се от латекса. И понеже шишенцето с помпа е от спрей срещу комари с изключително силна миризма, няма да мириша на водка. 😅

# 989
  • София

Да, и сто пъти повтори, че засяга най-вече възрастните хора.
Ама добре си ги нагласяте. Каза, че препоръчва лимон след закуска за болно гърло, а не че лимонът лекува коронавируса.

Общи условия

Активация на акаунт