COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 022 493
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 960
# 961
На братовчедка ми свекърите и сина им точно днес са тръгнали от Германия, ей така, прибират се точно сега... абсолютно безотговорно!

# 962
  • София
Преселението от Италия тепърва предстои - щели да спират идващите от там във вторник. Дотогава се призовават всички българи, които смятат да се прибират, да тръгват.
Това сериозно ли? Ако е вярно е голяма простотия! Тука в %но съотношени май ще пламнем повече от Италия, след като се приберат!

# 963
Преселението от Италия тепърва предстои - щели да спират идващите от там във вторник. Дотогава се призовават всички българи, които смятат да се прибират, да тръгват.
Аз не разбрах, само полетите от Италия и Испания ли спират или въобще пристигащите от тези държави?
Най-вероятно въобще пристигащите, независимо как.

# 964
За да се обяви епидемия, 200 на всеки 10000 души трябва да са болни. Тук имаме 51 души, като 23-ма са в болница, останалите си стоят у дома си и затворихме държавата.
Да осигурят тестове за целокупното население, или да отменят извънредното положение и да се свършва с този фарс.
Някои си стоят вкъщи и търпят загуби, а други скитосват по Европа по няколко пъти.

# 965
  • тук-там
Който има време нека прочете.Доктор от Пирогов търси доброволци.Коментарите са потресаващи,включват се доктори и от други болници.Направо нямам думи,те докторите не са обединени,какво да кажем за народа.Миглена Еленкова мисля е жената от белодробна,която каза,че не искала да си рискува живота...
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10213323174953322&id=1816488192
Балтов е шеф на Пирогов

# 966
Скрит текст:
Да де, и починалите са заразени с внос - писа се вече, че дъщеря им е дошла от Италия.  Докато вносът не се стопира, положението ще става все  по-напечено.

Е, то очакваш БГ щам ли?
Естествено, че е внос - от Китай, но хората са заразени тук, а не в Италия или Занзибар.

Не, не очаквам български щам,  щамът е все един - американски .

Ясно.

Чернокапците няма да спират литургиите - молитвите щели да помогнат. Да, възможно е, но защо,  вярващите  трябва да се молят в специално обособената за целта сграда? Може да си се молиш навсякъде и по всяко време - пак опираме до парите значи, а не до "вярата"

# 967
Кунчев каза, че това с нурофена не е вярно. Призова да не се доверяваме на разни сайтове.

Вече като прочета "Кунчев каза..." и спирам да чета нататък. Той колко случая на деца с коронавирус в интензивното е видял? Хората споделят информация от епицентъра, наш Ганьо "казал". Те и в началото "казаха", че това е просто грипче и затова сега хората не могат да се стреснат. Ма нали казахте...?

ПС - личния профил на здравния министър на Франция, Гардиан, Ню Йорк таймс, Ройтерс, и още... Това за мен не са "разни сайтове". По-скоро не се доверявайте на "разни" доктори, без необходимия опит в областта. Кунчев няма опит с коронавирус засега.

# 968
Да поискам един практически съвети тук. Не мога да намеря етилов спирт за дезинфекция (освен водка или ракия, но те са ок. 40 градуса), но имам спирт за горене, който е метилов. Как мога да го изполвам, освен да избърша дръжките на вратите. Дали мога да сложа някакво количество в течния сапун или е вредно?

Аз все гледах с насмешка на първак ракията, която се оставя при варене на ракия, но сега я извадих, 87 градуса е, при зор ще я ползвам

# 969
Те тия с безкрайните им глупости историята помни, че и чума спираха по тоя начин. Аман от закостеняло мислене. Науката спасява нещата, не нещо друго!
Скрит текст:
Да де, и починалите са заразени с внос - писа се вече, че дъщеря им е дошла от Италия.  Докато вносът не се стопира, положението ще става все  по-напечено.

Е, то очакваш БГ щам ли?
Естествено, че е внос - от Китай, но хората са заразени тук, а не в Италия или Занзибар.

Не, не очаквам български щам,  щамът е все един - американски .

Ясно.

Чернокапците няма да спират литургиите - молитвите щели да помогнат. Да, възможно е, но защо,  вярващите  трябва да се молят в специално обособената за целта сграда? Може да си се молиш навсякъде и по всяко време - пак опираме до парите значи, а не до "вярата"

# 970
Сега гледам Милен Велчев по Нова. Добре де, на Божков запорираните милиони, ако не и милярди, не могат ли да ги използват за нещо?

# 971
  • на пистата
Който има време нека прочете.Доктор от Пирогов търси доброволци.Коментарите са потресаващи,включват се доктори и от други болници.Направо нямам думи,те докторите не са обединени,какво да кажем за народа.Миглена Еленкова мисля е жената от белодробна,която каза,че не искала да си рискува живота...
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10213323174953322&id=1816488192
Балтов е шеф на Пирогов
Не знам..дано и не ми се налага да научавам.Братовчед ми е анестезиолог в детска хирургия там и го беше шернал.Стана ми интересно и го постнах.Дано се намерят доброволци Sad

Аз все гледах с насмешка на първак ракията, която се оставя при варене на ракия, но сега я извадих, 87 градуса е, при зор ще я ползвам
Разреди го с вода.Аз така направих.300мл първак и 100мл вода,
ътре сложих етеричти масла и изсипах в пакет носни кърпички.С тях бърша.

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 18:44 от nameika-31

# 972
Англия:
1373 положителни
35 починали
А онзи клоун не прави нищо, за да спре разпространението. Ето нещо от тукашните групи

# 973
Ако тази статия в "24 часа" е вярна, то варненецът е пътувал с влак от София до Варна:
https://www.24chasa.bg/region/article/8304147
С влак се е прибрал, но първо е излъгал, че е пътувал с кола. Бил е убеден, че е заразен още като е отишъл в болницата. Предполагам, че се е притеснявал от глоба, че е ползвал обществен транспорт при съмнение, че е заразен.

# 974
Да поискам един практически съвети тук. Не мога да намеря етилов спирт за дезинфекция (освен водка или ракия, но те са ок. 40 градуса), но имам спирт за горене, който е метилов. Как мога да го изполвам, освен да избърша дръжките на вратите. Дали мога да сложа някакво количество в течния сапун или е вредно?

Ма каква насмешка - това е еликсира на живота. Innocent

Общи условия

Активация на акаунт