COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 375
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 485
Ама то трябваше от днес. А не да чакат. Защо изчакват, след като се вижда как върви цикъла навсякъде, за мен е непонятно.

За мен празните улици се дължаха повече на отвратителното време, отколкото на препоръките на щаба. Като видят тази седмица ,че почват повече хора да миткосват по улиците, ще въведат по-строги мерки.

# 1 486
  • София
Според мен и ние ще сме под ключ до края на седмицата  , ако не стане някакъв много странен обрат на събитията.

Да и аз го очаквам. И трябва да е бързо, за да имаме максимален ефект, а и ако извънредното положение просто се превключи в карантина хората ще го приемат по-лесно, вече са претръпнали.
Карантината обаче трябва да е много строга и минимум 1 месец.
Лошото е, че Румъния, Сърбия, Македония, Гърция и Турция трябва да го направят също. Или ако не го направят, ние не трябва да допускаме никакви хора от съседните ни държави (и не само от тях, а по принцип), докато не си изчистят и те градинките, че пак ще пламнем.

# 1 487
  • София
Значи след Италия и Испания имаме трета европейска държава под ключ: Чехия. Simple Smile
Кой е наред?
И Австрия. Следват Унгария, а би трябвало и Франция, но те май няма да искат, Германия - също.

# 1 488
  • 1st floor
https://4info.bg/sobstvenikat-na-uoltopiya-daryava-222-000-lv-za … drovska-bolnitsa/

Ако това е истина, направо е за повдигане на обвинение този! Супер заглавие! Ужасно ме зарадва, докато не прочетох статията! Пенчев дава парите, но държал апаратите да се ползват с предимство от неговите служители и техните родители!!! Егати наглостта! Като иска, да си ги държи в офиса и да си ги ползва! В болниците се ползват ужасно много други консумативи, както и не на последно място персонал със знания и умения!!! Кой ги плаща тях? От данъците ли идват?!  От друга страна - моралният въпрос! Лекарите решават кой пациент е с предимство!!! И би трябвало да не е този, който дава парите, а този който има по-голяма нужда!

# 1 489
Да ви питам момичета:
Малко по назад 10 страници прочетох едно обръщение на дама ,която е в Италия .Тя каза да се запасим със сироп за кашлица,антибиотик,защото в аптеките се изчерпали  и няма и внос.
Вие какви медикаменти си взехте?Антибиотик?Нали само с рецепта става?
Имам една кутия парацетамол и един Панадол. Моля не хуквайте да се запасявате и с медикаменти. За какво ви е антибиотик? Вирус ли ще борите с него?

# 1 490
  • в страната на чудесата
Ивайло Пенчев дарил 200 к за дихателни апарати на Александровска. НО поискал предимство за нуждите на служителите си и родителите им.
Та се зачудих, ако апаратът вече е зает, ще откачат пациента ли.
Много низко. Макар че има право.

# 1 491
Обаче както Братан беше споменал, наистина секнаха новините за разни к**евтини тип Дара,Гери Никол, чалгаджии , випове и тн, някак си все едно стана едно медийно "прочистване" . Това лично на мен пък ми действа позитивно.

Супер временен ефект, в световен план почнаха да си правят ПР вече, Мадона и Кети Пери и други си монтираха своя песен върху пеещите от балконите италианци и ги споделиха в социалните мрежи. Басирам се, че до седмица и нашите звезди ще последват, а и медиите ще им дават повече изяви.
Тук сме в първи етап от осъзнаването на ограниченията и плямпане по цял ден за мерки, кой къде правел купон, ...скоро ще свикнем с това, защото нямаме избор, и изявите по телевизора ще трябва да почнат да се разнообразяват..

# 1 492
Да ви питам момичета:
Малко по назад 10 страници прочетох едно обръщение на дама ,която е в Италия .Тя каза да се запасим със сироп за кашлица,антибиотик,защото в аптеките се изчерпали  и няма и внос.
Вие какви медикаменти си взехте?Антибиотик?Нали само с рецепта става?

Според мен няма смисъл от запасяване с лекарства, т.к. това с което ги лекуват болните от корона е лекарства за ревматизъм, за спин и ебола. Такива и с рецепта не можеш да си ги купиш, защото ги няма по аптеките.

Казват - на всеки 30на мин да се пие нещо топло. Ако си навън - на всеки 20 по една глътка алкохол за дезинфекция (ако влезе през устата), промивки на носа.

Аз лично като си правя чай по няколко пъти на ден и дишам парата да се прочиства ако може към дробовете.

# 1 493
Относно лекарството на германците на Рош е.

F. Hoffmann-La Roche AG е швейцарска фирма, не е на германците.

# 1 494
Според мен трябва да затворят София, това непрестанно изнасяне и връщане уикендите може да ни отреже главата с вируса. Не знам да има друга държава половината население да се изнася уикендите.

# 1 495
Как да знаем кой антибиотик ще е полезен? Никой не е публикувал списък на лекарства. Говорят само за най-тежките лекарства - срещу СПИН, срещу ревматоиден артрит ( ако това бе името) и т.н. а тези лекарства се дават само срещу рецепта.
И сиропа за кашлица - Ами какъв? Такъв за суха или мокра кашлица? Не казват тази подробност - а ако не се пие правилният от опит знам, че лечението е без резултат.

# 1 496
  • София
Най-после Мутафчийски да каже за туристите и желанието на туристическата индустрия да си пази бизнеса!

# 1 497
  • sofia
Голяма безотговорност.Само това мога да кажа.Пуснали промоции за Банско и всички хукнали.Две мой познати тръгнаха.Патки.

# 1 498
А колко нови случая отчете Мутафчийски? По НОВА го пуснаха със закъснение и чух само за 10 годишно дете?

# 1 499

Общи условия

Активация на акаунт