COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 037
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 470
Обаче както Братан беше споменал, наистина секнаха новините за разни к**евтини тип Дара,Гери Никол, чалгаджии , випове и тн, някак си все едно стана едно медийно "прочистване" . Това лично на мен пък ми действа позитивно.

# 1 471
  • София
Аз имам един въпрос към вас, които по-изкъсо следите нещата в другите държави - като се казва,че нямаш право да излизаш освен по 2-3 причини, как точно се контролира къде отиваш и по каква причина си излязъл? Няма как да закачат по един полицай-придружител за всеки.
Хората сами се ограничават, а проверките са на случаен принцип. Един ще го питат, друг няма и така, но ще се спазва, бъди сигурен, поне от голямата част от хората.

# 1 472
Секнаха, защото и те се хвалеха че били в Италия и на екзотични места и какви снимки си направили там, а сега с какво да се похвалят - карантина или корона от глупост.

# 1 473
Аз имам един въпрос към вас, които по-изкъсо следите нещата в другите държави - като се казва,че нямаш право да излизаш освен по 2-3 причини, как точно се контролира къде отиваш и по каква причина си излязъл? Няма как да закачат по един полицай-придружител за всеки.
Хората сами се ограничават, а проверките са на случаен принцип. Един ще го питат, друг няма и така, но ще се спазва, бъди сигурен, поне от голямата част от хората.

Явно,мерси. Беше ми интересно просто как се спазва, и аз така си го представях, иначе би било невъзможно, освен ако не те чакат с калашник пред входа.
Елфичка,точно, да. На т.нар инфлуенсъри и звезди само това им е - да се тагнат отнякъде през ден.

# 1 474

Разчита се най-вече на съвестта на гражданите, но на много места има патрулиращи полицаи.
Любопитно от Норвегия. Сега прочетох, че е въведена забрана да си на вила в община, която не е твоята по местообитаване. Гражданска защита щяла да се праща да проверява всички вили и да кара хората да напускат и да се прибират у дома. Хората обаче си тръгнаха масово преди гражданската защита да отиде. Става дума за десетки хиляди бегълци от градовете и вируса в гората на вилата.

# 1 475
Нали се вкарва пин код в постерминал, който всички пипат...

Навсякъде има възможност да се ползват безконтактни карти. Така пипаш картата от едната страна. Ползваш от другата и вкъщи дезинфекцираш.

Стига да работят. Защото от четвъртък до събота не работеха ( за неделя не знам)

Картите не са работели ли? Аз си ползвах моята цяла седмица.

# 1 476
Аз да ви споделя малко информация, за която сега се сещам и може да е изиграло роля при италианците - едните ми клиенти са в Милано и в началото, като имаха още 100-200 случая и им затвориха ресторантите след 6 , ми казаха, че си правели "коронавирус партита" и се събирали много хора в някой апартамент вечерта. Та се замислих, че ако и ние тръгнем по тази плоскост с нашите "сбирки на маса" , може мерките да не дадат чакания резултат.

# 1 477
  • София
Значи след Италия и Испания имаме трета европейска държава под ключ: Чехия. Simple Smile
Кой е наред?

# 1 478
Аз също плащах безконтактно в петък, но четох че е имало временен проблем с Борика.

# 1 479
По Диема в последните 10 минути дават разяснения за глухонемите. В програмата им пише "Женени с деца", ако някой иска и може  да върне предаванията.
Дано да го дават през цялото време.

# 1 480
Значи след Италия и Испания имаме трета европейска държава под ключ: Чехия. Simple Smile
Кой е наред?

Според мен и ние ще сме под ключ до края на седмицата  , ако не стане някакъв много странен обрат на събитията.

# 1 481
И Австрия е 'под ключ'.

# 1 482
Да ви питам момичета:
Малко по назад 10 страници прочетох едно обръщение на дама ,която е в Италия .Тя каза да се запасим със сироп за кашлица,антибиотик,защото в аптеките се изчерпали  и няма и внос.
Вие какви медикаменти си взехте?Антибиотик?Нали само с рецепта става?

# 1 483
Ама то трябваше от днес. А не да чакат. Защо изчакват, след като се вижда как върви цикъла навсякъде, за мен е непонятно.
Освен всичко, у нас няма масово тестване. Колко хора от пишещите дори в тази тема и други подобни са със симптоматика на уж грип. Но не са тествани. Само с мерене на температура не става.

# 1 484
В Италия наистина сред младите се е говорило така, както бе споделено тук - "Проблемът е за пенсиите, нас не хваща". Това ни го разказа познат италианец. Младите не спазвали нито  заповеди, нито молби.

Общи условия

Активация на акаунт