COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 578
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 515
 Банско не се ли държеше от близкия приятел на ББ и шеф на ПИ Б??

# 1 516
https://4info.bg/sobstvenikat-na-uoltopiya-daryava-222-000-lv-za … drovska-bolnitsa/

Ако това е истина, направо е за повдигане на обвинение този! Супер заглавие! Ужасно ме зарадва, докато не прочетох статията! Пенчев дава парите, но държал апаратите да се ползват с предимство от неговите служители и техните родители!!! Егати наглостта! Като иска, да си ги държи в офиса и да си ги ползва! В болниците се ползват ужасно много други консумативи, както и не на последно място персонал със знания и умения!!! Кой ги плаща тях? От данъците ли идват?!  От друга страна - моралният въпрос! Лекарите решават кой пациент е с предимство!!! И би трябвало да не е този, който дава парите, а този който има по-голяма нужда!
И аз го четох. Страшна излагация!

# 1 517
Според мен трябва да затворят София, това непрестанно изнасяне и връщане уикендите може да ни отреже главата с вируса. Не знам да има друга държава половината население да се изнася уикендите.

Не са само тези хора. ММ да не ходи командировка в провинцияга и да се среща с всякаквите там гурбетчии, после да се върне в София.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 08:38 от Americana_

# 1 518
  • София
Е, вие учудвате ли се, не сте ли го засичали тоя Пенчев какъв типаж е?

# 1 519
Хора,в БГ трудно ще има оправия.Аз още не излизам.Така де,не че не излизам,но ходя само до кварталния магазин,който е на 100м от нас и пускат по 1 човек.Навън чакаме с дистанция от по 2-3м.Докато не ни затворят границите и не ни заключат по домовете,няма да го бъде.Да,тук пишещите сме отговорни и загрижени към вируса.Но какъв процент от населението сме?Снощи в 3 часа двама съседи се прибраха от Германия.Сигурно съм,че още след малко ще започнат да се разкарват напред-назад.Чухме се с единия по телефона и каза,че са влезли през Видин.Там граничарите от кабината са им помахали да минават по-бързо.И заключение:Щом не е наказуемо,могат да ходят където си искат.Моите наблюдения са,че човекът вече не е човек.Мисли само за себе си и не осъзнава,че единственият начин нещата да се оправят,е да ограничим контактите си.
П.п.Е сега единият ми викна да ме пита мъжа ми дали е тук?

# 1 520
  • 1st floor
Е, вие учудвате ли се, не сте ли го засичали тоя Пенчев какъв типаж е?
Наглостта не ме учудва. А това, че всичко се случва легално. Не мога да го асимилирам и все си мисля, че може да е фейк новина.

# 1 521
  • Буркина Фасо
Според мен трябва да затворят София, това непрестанно изнасяне и връщане уикендите може да ни отреже главата с вируса. Не знам да има друга държава половината население да се изнася уикендите.

Не са само тези хора. И аз искам да затворят София, някой назад ме пита за смисъла, смисълът е ММ да не ходи командировка в провинцияга и да се среща с всякаквите там гурбетчии, после да се върне в София и да отидете в една и съща млекарница.
на твоя забраната за напускане на София не му върши работа.
работодателят му е този, който може да му забрани командировките.
при нас го направиха - първо за чужбина, а днес очаквам да има забрана и за командироване в страната.

# 1 522
  • Пловдив
Още едно болно дете на 9 години.
Болно като болно или само приносител?

С почти никакви симптоми...
а как са решили да го тестват?

П.п. от циганското семейство ли е?

# 1 523
Споделям информация за Германия- по- надолу в темата някой беше питал как в Германия откриват болните от корона- още преди седмица пред болницата на моя град, както и пред тази в съседния град бяха поставени палатки и човек може безплатно да се изследва. Дори в моя град един от ЛЛ беше направил пред кабинета си като драйв- тру- спираш с колата и той ти прави директно изследването за корона и после ти съобщава резултата. Преди ми беше смешно, но сега като виждам какво се случва, наистина в някои градове немците успяха от рано да се сетят и да изследват по- масово хората.
Иначе от 9 часа тук затварят границите, освен тези с Нидерландия и Белгия и ако не ти е наистина належащо, няма да те пуснат в държавата. Отделно в NRW всичко е затворено, освен супермаркетите, банките, бензиностанциите и аптеките.

# 1 524
Британче е детето, леля му е с корона вирус потвърдено...

# 1 525
Предстои одобрение на нов тест на фармацевтичната компания Рош
https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2020-03-13/roche-coro … uld-be-just-start

# 1 526
Не знам доколко е идеален този вирус като болест и разпространение, но определено има перфектни характеристики като социален експеримент. Той е изпитание за обществото и очертава много точно кривата на разделение - безотговорни/отговорни; млади/стари; вярващи/скептици. Онова, което властта прави с нас постоянно, вирусът му очерта контурите.

# 1 527
  • България <3
Някой знае ли дали е официално това за бързите тестове в БГ? Имаше статии, но официално не виждам да е обявено или да са казали по ТВ.

# 1 528
  • София
Няма нужда от социален експеримент, за да разберем, че повечето хора  са безотговорни, дори от това да зависи техният живот и животът на близките им. В момента такива са туристите, независимо от националността. Не искат да им изгарят почивките, безотговорни и тъпи по безкрайност.

# 1 529
  • На остров
Допълвам че шведката пресконференция беше насочена основно да вдъхне спокойствие.
Казаха какво са предприели относно набавяне на предпазни мерки, получаване на нужната информация от всички.
Има и сайт за кризисна информация.
Казаха и че нещата се променят и ме изключват и други мерки в бъдеще.

Подчертаха това, което Чека сподели- няма решение на  национално ниво, но на регионално има възможност да се взимат.

За хоум офиса възможно е някои фирми да нямат възможност. Моите близки и познати масово са в хоум офис и работят в средно големи и големи фирми- например с офисен персонал над 1500 човека.
Толкова митове и легенди се пишат в тази тема, че определено трябва голяма селективност при четене.

Общи условия

Активация на акаунт