COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 259
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 530
  • Варна
Над 400 човека са под карантина, по данни на МВР.
Описвате познати, които купонясват или отиват на екскурзии. Опитайте се да ги вразумите. Сервирайте им по- хард новини за смъртни случаи, за да се осъзнаят.

# 1 531
Всеки що годе град е пълен с влизащи/излизащи, не е само София.
 Пловдив последните години се напълни със слезли от Родопите, от Хасково, Кърджали с цел препитание.
Въпрос на самоосъзнаване на всеки.

Има си много работещи хора, където не може да се работи от вкъщи. Мъжа ми по график си беше на работа събота и неделя, каза, че по улиците няма хора, предстои да се разбере сега през седмицата, спазват ли се наложените правила или просто е бил другаде народа.

# 1 532
  • София
няма да се променят, на тях не им дреме за друго, освен да не изгорят с парите. С хотелиери и подобни са си лика-прилика.

# 1 533
Британче е детето, леля му е с корона вирус потвърдено...

Това не е ли на онзи британец дето контактувал с болната си от ковид сестра и след това дошъл на ски в България? Тези англичани сеят зараза из цяла Европа, много са безотговорни, а не са им наложени никакви ограничения, нито в ЮК, нито никъде.

# 1 534
  • Буркина Фасо
Британче е детето, леля му е с корона вирус потвърдено...

Това не е ли на онзи британец дето контактувал с болната си от ковид сестра и след това дошъл на ски в България?
вероятно е той.

# 1 535
  • MI
И как точно ще свършат антибиотиците, като ги дават наистина с рецепта (за разлика от в България) и не помагат за коронавируса?! Парацетамол, ибопруфен и подобни поне до преди два дни имаше, когато купихме (държа винаги в аптечката). Честно, всяващи подобна паника са за съд.

# 1 536
Като не затвориха границите така ще е
Моля не ме разбирайте погрешно.
Прочетох писмото което е публикувано по-назад,в което жената каза да се запасим отсега с антибиотик и сироп за кашлица.
Аз избягвам да пия антибиотик и въобще не съм привърженик .Камо пък имам някакво намерение да се запасявам при положение,че в аптеките е струпване
Стана ми странно как може въобще някой без лекарско предписание да си купува антибиотик?

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 08:53 от macapisa

# 1 537
  • София
Откъде ще си вземеш рецепта като няма кой да те прегледа?

# 1 538
Да, хем стойте вкъщи, хем не се самолекувайте!
Аз това не мога да го разбера как ще стане?
Болнични не питам вече как ще се издаде на честна дума.

В крайна сметка какви са по-строгите мерки, които щяха да въвеждат? Аз нищо не разбрах. Нали уж щяха да гласуват такива, а границите не затвориха.

# 1 539
Някой знае ли дали е официално това за бързите тестове в БГ? Имаше статии, но официално не виждам да е обявено или да са казали по ТВ.

Сигурно ще обявят като пристигнат. Засега ги чакат да дойдат тази седмица. Доставката се бави.

# 1 540
  • Пловдив
Докато не се наложило пълна карантина всичко е безсмислено! Днес много много хора са на работа, макар че не е критично и да не идат. Масово пътуват с градския транспорт, а при нас в Пловдив той е с празнично разписание и автобусите се препълват.
Аз искам да стоя у дома, но не ми позволяват!
Вярва ли някой, че така ще ограничим заразата?!

# 1 541
Ивайло Пенчев дарил 200 к за дихателни апарати на Александровска. НО поискал предимство за нуждите на служителите си и родителите им.
Та се зачудих, ако апаратът вече е зает, ще откачат пациента ли.
Много низко. Макар че има право.

Значи не е дарил, а си е резервирал места срещу 200 000.
Представям си още няколко такива "дарители" и местата ще свършат.

# 1 542
Интересно колко много хора искат пълна карантина в държавата, армията да ги оправи, да пляскат всяка вечер по терасите и генералът-доктор да се показва през час по тв., за да се кара на неспазващите приловутите му предписания.
Една единствена мярка трябва - всичкият контингент по страната под карантина, защото както чета, от 51, 4ма не са от ма'алата.

# 1 543
  • София
За да не отиде човек на работа трябва да си пусне платен отпуск, ако му го разрешат изобщо, а и как да стане без да отиде пак с ГТ да си пусне молбата?

Всичките ни случаи са внос, ако ще ние да се зазидаме вкъщи!

Пропуснах началото на изявлението щаба, колко нови случаи има?

# 1 544
  • София
Мисля, че освен пълна карантина, нищо друго няма да забави нещата при нас в България.

Тази сутрин метрото беше пълно с кашлящи хора.  Не носят маски, кашлят си спокойно и хич не им пука. В автобусите - същата работа.  Празен автобус,  един си свалил маската и си подкашля...
Силно се надявам и се моля по -скоро да затворят всичко и да не се налага да ходим на работа.

Общи условия

Активация на акаунт