COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 893
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 785
  • София
За София - Фандъкова отменя временно платеното почасово паркиране в „синя“ и „зелена“ зона

# 1 786
Има и оптимисти. Днес една позната учителка сподели, че скоро децата ще се върнат в класните стаи.
А Гърция засега практически отменя туристическия си сезон.

# 1 787
Превенцията е здрав разум, но паниката отслабва имунитета и ви прави предразположени към разболяване.

# 1 788
  • Пловдив
"Ако си останете по домовете, лекарите ще излязат и ще ви ръкопляскат!"

Нещо умно от фейса....

# 1 789
Не мога да следя темата по обясними причини, но ще дам своята лепта с информация, какво се случва по улиците.

Днес за пръв път излязох с колата за малко и ми направи впечатление, че вече има много хора с маски. Вярно е че има много без, но определено вече не са мнозинство. Има опашки пред магазините за хранителни стоки, струпвания видях само пред един плод и зеленчук на бул.”Борис |||”. В кварталния парк едно дете самостоятелно се учеше да кара скейт, но беше по обяд, та затова може да е било празно. На няколко спирки забелязах наплив от пенсионери, хора, няма оправия. Моите родители са на 70 години и са затворени вкъщи, хем живеят в къща, близо до огромен парк, които преминава в гора. Пак почвам да се чудя, на една планета ли живеем - по телевизията се говори едно, навън е друг живот. В блока ни има само едно възрастно семейство, срещнах ги отпред отиват на разходка, само жената беше с шал на устата. Вярно, че е добре да не лудваш, ама мерки кога?

# 1 790
Е скоро,скоро..До 2 месеца ще ги върнат..

# 1 791
Нали се сещате, че ако това, което се намеква е вярно и извънредното положение продължи повече от месец-два, и ако никой не работи, в един момент проблемът ще се задълбочи сериозно. И това не е заради вируса, а заради мерките.

Вие на 10 годни ли сте бе, хора?
Как никой да не работи?
Ще работят нужните звена. НО за да работят трябва да ги опазим. За да има ток, вода, интернет, храна и лекарства, хората, които работят в тези звена следва да са здрави, че и живи.
Това може да се подпомогне като се ограничат всички останали, от сульовците, които ходят на ски, до лудите тръгнали на пазар като за последно. Това става с карантина, с ограничения.
И при сериозна карантина го няма това никой да не работи.
Ма верно все едно сте на 10...…
#почвамдасеотчайвам

# 1 792
И защо като чакам на опашка пред Била, Лидъл, Фантастико...без значение къде точно трябва да дишам цигарите на чакащите около мен пушачи?!?!? Запалил всеки и зорлем съм двойно  потърпевша. Поне чист въздух да остане, значи!
Пушачите, рядко заболявали от корона вирус, поне и те нещо са на плюс.
Това е теория, която е базирана на изследвания за САРС. Не е доказана по никакъв начин и може да донесе вреди. Единственото доказано е, че пушачите, които се разболеят имат два пъти по-голям шанс за усложнения.
П.п и аз съм пушач. На опашката трябва да сме разделени от метър и половина. Не ми се вярва, ако спазваме нужната дистанция да пречи, но наистина е липса на съобразителност.

# 1 793
Фръц, мерси! Аз точно шал съм приготвила, ръкавици имам.
Това е, което може да направим и е по силите ни. Маски няма много отдавна в нашата област. Аз лекарства в къщи никакви не държа. Ако ми се наложи да купя някое и го няма в аптеките, ще бия тъпана в социалните мрежи, знам ли. ...Такива са ми плановете за извънредното положение. Супер спокойна съм, не се кахъря вече. Господ да ни пази.
Шалът го предвиди да е дълъг, за да се увиеш няколко пъти поне

# 1 794
Здравейте,
Не знам дали е подходящо да питам, но знаете ли откъде може да се намери спирт /за София става въпрос/? Задавам въпроса си тук, защото не искам да обикалям аптеките.. и да се блъскаме един друг. А и ходенето на работа ми е достатъчно..
Благодаря
Бъдете здрави!

# 1 795
Скрит текст:
Нали се сещате, че ако това, което се намеква е вярно и извънредното положение продължи повече от месец-два, и ако никой не работи, в един момент проблемът ще се задълбочи сериозно. И това не е заради вируса, а заради мерките.

Вие на 10 годни ли сте бе, хора?
Как никой да не работи?
Ще работят нужните звена. НО за да работят трябва да ги опазим. За да има ток, вода, интернет, храна и лекарства, хората, които работят в тези звена следва да са здрави, че и живи.
Това може да се подпомогне като се ограничат всички останали, от сульовците, които ходят на ски, до лудите тръгнали на пазар като за последно. Това става с карантина, с ограничения.
И при сериозна карантина го няма това никой да не работи.
Ма верно все едно сте на 10...…
#почвамдасеотчайвам
Долавям истерия. Това, което имах предвид, е следното - много хора не работят за държавата и не са от звената, а са в частния сектор. Когато тези хора не работят, те не получават заплата. Когато голяма част от хората не получават заплата и нямат спестявания, нещата стават интересни.

# 1 796
Абе в САЩ има ли болни?

# 1 797
  • В офиса
Четох някакъв туитър на болен младеж без съпътстващи заболявания от University of Utah (доколкото разбрах). Та, беше я закъсал със сатурация (това ли е вярната дума) на кислород малко над 80% и няколко дни на кислород (300%), сега бил вече ОК, та може да туитва, но все още е в интензивно (загубих линка и не мога да го дам)
Намерих още един младеж, който все още не беше в болница и си броеше вдишванията, над 30 в минута било сигнал, че е за болница, за сега само "кашля лошо". (отново нямам линк, за което съжалявам) И двамата се оплакваха от треска с ниска температура първите дни и после ужасна кашлица.
Та така, младите също стигат до интензивно, но не умират.

# 1 798
Истерия чак не, айде моля. Но такива тъпотии да се ръсят е отчайващо. Демек съм отчаяна, а не истерична.
Винаги ще има и пострадали и потърпевши. Стига сте ревали за тези заплати. Ми да си бЕхте спестили барем една.
И като останат без заплати, ще им опростят, нали сега се взимат мерки. Замразяват се кредити, удължават се карти, какво ли не четох в посока  на социални облекчения. Ще има.
Сега слушам за дете с диагноза вече, семейството им било на Банско.
Не на последно място-не всеки, който не работи няма да получава заплата. Една част само няма да получават, далеч не всички.

# 1 799
Аз да си напиша мнението, пък кой каквото иска да казва.
В Италия достигнаха до такава ситуация, защото не си помагат - болниците от другите провинции не приемаха болни от Ломбардия -  и в Италия, както навсякъде другаде по света, съществува здравно райониране. Така практически самоизолираха хората от тази провинция и поради тази причина се появи недостиг на легла в болниците там. Тази информация не се цитира публично, но е логично човек да се запита - наистина ли 3000 тежко болни биха потопили здравната система на Италия, която има 60 милиона население? Отговорът е ясен и той е - не. Просто не си помагаха, а тъпите журналисти повтаряха като папагали, че здравната система на Италия била пред крах, което не е вярно - в крах беше здравната система в Ломбардия, която уж е под карантина, обаче болестта си циркулира, докато не достигне до пик и спад отсамосебе си. А и тези мерки целящи изолация на населението - естествено е, че не работят, защото вирусът така и така си циркулира (хора ходят на работа, ходят на пазар, в градския транспорт и пр.) и съвсем нормално ще замре с времето, както става с всеки друг вирус.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 14:40 от DeltaAzimut

Общи условия

Активация на акаунт