COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 586
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 1 845
  • sofia
Не не става.Щъкат щъкат навън.И мами с колички.Еми като заразиш баба кой ще ти гледа детето.

# 1 846
Уф, ден 1.
Работя от вкъщи, координирам 28 офиса в Европа, всички в панирани и карантинирани държави.. Храни. На 1ва линия дет се вика Simple Smile Simple Smile Иначе как ще се презапасява народа... Камионите се бавят, производствата се задъхват от свръх поръчки, бавно придвижване заради мерките по границите (всичко идва от Холандия, Германия, Франция... )
2ма ученици, учат онлайн... Пишат домашни и нон стоп обяснявам нещо. 2 вайбъра и 2 скайпа, 65 телефонни разговора, 120 мейла.. + куче...
Не  мога да си следя темата и щаба Sad Sad Sad и да се панирам на спокойствие.
Оплаках се.... Ама така малко по-добре, иначе изтрещявам big time...

# 1 847
Тук днес писаха,че половината пациенти в интензивно са под 50 год.
Аз също се върнах преди 5 дни от БГ болна,въпрвки,че се пазех.Сега си седя в къщи,мия,пера и дезинфвкцирам и това е.Надявам се да е прост грип,щото имам лош здравен фон и компрометирана имунна Simple Smile,,но няма паника
От днес затвориха училища,ресторанти.
Почти няма хора навън и така трябва да бъде.Виждам,че в България не всеки приема сериозно ситуацията и много се притеснявам за майка ми,която има сърдечни и белодробни проблеми,но...
Тук в изпразнените хранителни висят бележки"Съжаляваме.Правим всичко възможножно Ще минем заедно през това"

# 1 848
И само да питам - как се заразяваш на безлюдна алея до блока?

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 15:15 от Не се сърди, човече

# 1 849
Каква е логиката на терасата,а не на просто на разходка,без площадки и пързалки и без контакти с други деца?
Ако са в блок - минаването през общите части е рисково.

Ние сме вкъщи, не пускаме и дъщеря ни навън. Няма паника, просто считаме, че така е правилно. Част от нейните приятели продължават да се събират. Не го разбирам...

Мъжа ми се оплаква от температура сега - 37.3 и леки болки в гърлото . Изолирани сме по принцип - трябва ли да се притеснявам? С какво да я сваляме тази температура?
И да се притесняваш, и да не се притесняваш, каквото е писано, ще стане. Така че по-добре не се притеснявай Simple Smile дай му малко витамин Ц и понижаващи чак след 38. Ако се появи кашлица, потърсете ЛЛ. Аз снощи бях с 37 и леко отпаднала. Днес нищо ми няма. Каквото и да е било, изолирани сме.

# 1 850
Само аз ли не си изведох детето на площадката днес? Щото преброих 6-7 деца и още толкова родители. Аз ли съм най-тъпата, че си играх с детето на терасата?

Аз моето малко дете го изведох за една обиколка на блока. Голямото не искаше. Никакви паркове, площадки или контакти с други.
Иначе работим от вкъщи с ММ . Аз от понеделник миналата седмица, той от четвъртък.

А дезинфекцирахте ли стълбите и асансьора след себе си?

# 1 851
  • Варна
Тук днес писаха,че половината пациенти в интензивно са под 50 год.
Аз също се върнах преди 5 дни от БГ болна,въпрвки,че се пазех.
Къде е това тук?

# 1 852
Според мен това, което трябваше да се направи, е следното:
1. Щабът сяда и два дена чете усърдно информация от случилото се в Китай и Италия. Стараят се да получат истински новини и използват интелектуалния си потенциал за логично мислене и съответни изводи.
2. Консултират се с вирусолози, които така и така казват, че всяка вирусна инфекция има пик и спад на разрпостранение.
3. Отсяват информацията, че вирусът е най-опасен за възрастни и хора с увреждания.
4. Изработват карантинни мерки за тези хора - възрастни и с увреждания - които следва да си стоят вкъщи и на които следва да се носи храна един месец.
5. Предупреждават населението за това, че точно тези хора са засегнати, така че тези хора да си стоят вкъщи, деца, близки и институции да се погрижат за тях, като им оставят храна пред вратите.
6. Интересуват се какво се случва с тези хора - възрастни и с увреждания и по цял ден по медиите вървят инструкции към тях и техните близки за това, че трябва да ги пазят, да им помагат, но от разстояние и така.
7. Домове за възрастни хора и други институции (болници, домове за хора с увреждания и пр.,) работещи с болни хора, да бъдат поставяни под карантина - никакво излизане и влизане на тези хора или външни лица, персоналът там да е със специални защитни облекла, които да защитят не самият персонал, а хората, лежащи или обитаващи  тези институции.
8. Повишени хигиенни мерки за всички, които всеки човек, който се грижи за доброто на себе си и семейството си, спазва така или иначе. Но институциите също трябва да се грижат - да почистват и дезинфекцират градския транспорт, влакове и пр. обществени места добре, а не само когато има Корона вирус, защото вируси винаги има.
9. Животът за всички останали извън рисковите групи, си продължава както е обичайно (вирусът така и така си циркулира и ще замре отсамосебе си).

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 15:44 от DeltaAzimut

# 1 853
И аз да питам, без нападки, моля.
С малко дете съм, откача вкъщи, има нужда от разходка за по 30-40 мин. Не говорим за площадки! Просто раздвижване в междублоковото пространство.

# 1 854
Излезте по-късно като няма риск да се разминеш с хора на близко разстояние

# 1 855
Докато не се наложило пълна карантина всичко е безсмислено! Днес много много хора са на работа, макар че не е критично и да не идат. Масово пътуват с градския транспорт, а при нас в Пловдив той е с празнично разписание и автобусите се препълват.
Аз искам да стоя у дома, но не ми позволяват!
Вярва ли някой, че така ще ограничим заразата?!

Дорис, нали си болна. Не ти ли дават болнични?

# 1 856
И аз да питам, без нападки, моля.
С малко дете съм, откача вкъщи, има нужда от разходка за по 30-40 мин. Не говорим за площадки! Просто раздвижване в междублоковото пространство.
Разходете го, без близки контакти с други. Домашните любимци също няма как да останат заключени 24/7.

# 1 857
Я и аз да разкажа за моите деца. Едното на 19, другото на 47 (мъжа ми).
Само за миг загубих концентрация, мигнах само както се вика, и какво да видя. Прибира се сина ми от от близкия магазин с една четка за прах в ръка. От ония шарените, рошавите. Мъжа ми, живнал след боледуването и се захванал за дейности - разглобил радиатора и го чисти от вътре. Дотрябвала му четка и го пратил на магазина. И детето така си излязло, с домашните дрехи и без маска. Значи това е картината, която се запечатва за момент пред очите ми и започнах да сменям всички цветове на трикольора. Побелях от ужас, позеленях и накрая почервенях от гняв. Че като се разпених. Ако имам коронавирус, вече доволно съм покрила със слюнка и аерозоли поне едно 30 кв.м околовръст. Сигурно съм била страшна, защото и на двамата им порастнаха очите. Добре, нека ги е страх! Тържествено обявих накрая, че от днес само аз ще излизам навън. Точка. Аз съм Сталкерът в тази къща и никой освен мен вече няма право да излиза. Пратих детето да се преоблича и да чете какво е сталкер. Мъжа ми загуби всякакъв ентусиазъм за работа, легна, и отново заспа. Е те така, да си знаете, и с големи деца не е лесно.

# 1 858
  • Варна

4. Изработват карантинни мерки за тези хора - възрастни и с увреждания - които следва да си стоят вкъщи и на които следва да се носи храна един месец.
5. Предупреждават населението за това, че точно тези хора са засегнати, така че тези хора да си стоят вкъщи, деца, близки и институции да се погрижат за тях, като им оставят храна пред вратите.

Тези мерки може да подействат в Швеция, но в БГ живеем по две три поколения заедно.

# 1 859
  • София
Има разлепени по входовете от общината информация За възрастни хора и хора в нужда ще пробвам да я кача тук

Общи условия

Активация на акаунт