COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 005 427
  • 22 670
  •   5
Отговори
# 2 355
812 милиона щели да отпуснат. За тези пари още болни ще намерят, трябва да оправдаят разходите.
Чух, че резервът е разпродаден, вярно ли е това?
Защо няма още от защитните костюми, които обещаха? Идеално помня, че имали капацитет за 10 000 на ден, с това досега щяха да екипират всички лекари, джипита, та дори и зъболекарите. Къде са тези костюми и защо лекари напускат, страхувайки се за живота и здравето си?

# 2 356
8000, но да...

# 2 357
Още една последица- отмениха предварителните кандидатстудентски изпити .

Доколкото знам, който влезе да работи с болните  си остава там с тях. Няма прибиране вкъщи, стои там денонощно, неопределено дълго време, седмици. Не знам как е измислено- карат седмица- две, и после карантина, или някак другояче. Примерно работят някакви графици с болните и после в някаква зона за почивка? къде спят? Какво ядат? За "крупната" сума от +1000 лв си рискуват живота. Смятам, че всеки има право на избор и е първо човек, с всички произтичащи от това права, а после всякакъв друг.
4 км е под карантина. Сложили са им надуваеми легла по земята, храна им носел червеният кръст. Това е информация втора- трета ръка.

Бегли наблюдения от спешното, без да е насочено специфично към рисков контингент- намаляване на общо самонасочилите се, но от преминалите  при предходно ок 10% приети по спешност /приемам, че те са реално спешните, останалите не са, или поне са неотложни били/ сега % се е повишил над 30. Т.е тези, които много добре си знаят, че не са спешни и в друг случай биха атакували спешното, сега са си останали у дома. Пристигат хора в увредено състояние, с придружаващи заболявания, като цяло- тежки болни. Поради някакво ограничение все пак на местата за насочване се натрупват повече тежки болни на средно статичстическо спешно.
Снимат се  масово бели дробове.
Благодаря за пляскането. Не забравяйте и че всяка дума "убиец", "некадърник с купена диплома" "бяла мафия" изсипана в годините е направила болезнени, кървящи рани и с едно пляскане те няма да се излекуват.

# 2 358
  • София
Лошото е, че след като всичко свърши, най-много ще го отнесем малките икономики - ние, Сърбия, Хърватия, а Македония и Албания даже не искам и да ги мисля.
Защо? Писах и преди научете се като казвате А да казвате и Б. Аргументираност, обоснованост се нарича....

# 2 359
Някой ще каже що пак сравнявам с Китай, но там първият открит с короновирус прачетох че е бил на 17.11.2019. Та ако се съди по тях повече от два месеца.
Но дано да не е...

Стигнали са до някакъв, който може би е бил първият заразен на 17.11.2019 - само че по техния опит не може да се съди, защото тепърва в продължение на близо месец и половина не са знаели с какво си имат работа и доста по-късно започват да взимат мерки. Това не е случаят в целият останал свят.

# 2 360
И аз се питам за парите. Трябва да стигнат до всички - лекари, сестри, санитарни, лаборант, аптекар. Дали?

# 2 361
Че той целият свят дрема тамън 2 месеца... Точно такъв си е случаят.

# 2 362
Значи макрон излиза и казва от до, от таксита за медиците до изборите. А ние тука през 2 часа брифинги с противоречиви мерки...

Тъкмо ги хвалех, че се държат стегнато и по същество и като почнаха днес да се надриказват с брифинг, след брифинг - пак почнаха да прекаляват с дрънкането, демотстрациите колко работи правителството в този критичен за Бг момент.
Струва ми се, че масово не се спазват мерките. А най не мога да разбера пенсионерите по градинките и пейките. Ами не е нормално да опоскаш магазините и после да продължаваш да се вреш баш където има най-много хора.
Аз все държах на оптимизма в темата, все вярвах, че няма да стигнем дъното, т.е. "върха" и още вярвам по неведоми причини, но човешкото безумие ме блъска бясно в реалността.
Хората не обичат да им казваш какво да правят и това е.

# 2 363
. От втора градска са напуснали една камара лекари, не щат да ни лекуват.
Ей това трябва да им го включат в автобиографиите.

Абсолютно подкрепям. И като тръгнат по държавите да се доказват колко са добри и че тук не ги оценяват , да имат доблестта да си го признават - когато хората имаха нужда аз си бях в къщи пред телевизора и ми беше все тая.

# 2 364
812 милиона щели да отпуснат. За тези пари още болни ще намерят, трябва да оправдаят разходите.
Чух, че резервът е разпродаден, вярно ли е това?
Защо няма още от защитните костюми, които обещаха? Идеално помня, че имали капацитет за 10 000 на ден, с това досега щяха да екипират всички лекари, джипита, та дори и зъболекарите. Къде са тези костюми и защо лекари напускат, страхувайки се за живота и здравето си?

ЕС ни "давал" 812 млн.евро помощ. Нищо не ни "дава". Това не е брюкселско благодеяние, а са наши пари, които сме дали на ЕС като вноска в неговия бюджет. Само миналата и тази година вноската ни възлиза на приблизително 2 млрд. и 400 млн. лв.

# 2 365
Че той целият свят дрема тамън 2 месеца... Точно такъв си е случаят.

От  гледна точка на информираната дрямка всъщност е точна така.

# 2 366
  • BG
Какво ще се случи с учебната година? Какво мислите, имам и ученичка и студент вкъщи.

# 2 367
Много важно какво ще се случи с учебната година.

# 2 368
Значи макрон излиза и казва от до, от таксита за медиците до изборите. А ние тука през 2 часа брифинги с противоречиви мерки...
Брифинги с подробности за заразените, които само всяват паника, и междувременно укоряват обикновените хора, че те са виновни за всичко. В резултат няма никаква организация, медицинските лица посрещаха първите болни с вируса с обикновени престилки и маски, джипи-тата не са инструктрирани, контактни лежат в болница за изследвания, заразени се пускат да се разхождат сред здравите, карантината е пожелателна, а границите още отворени, та ако някъде по света е останал заразен, непосетил България, да успее и той да дойде.

# 2 369
Скрит текст:
Лошото е, че след като всичко свърши, най-много ще го отнесем малките икономики - ние, Сърбия, Хърватия, а Македония и Албания даже не искам и да ги мисля.
Защо? Писах и преди научете се като казвате А да казвате и Б. Аргументираност, обоснованост се нарича....
Защото са по-богати, затова, близко е до акъла. Все едно тук да затвориш един, който взима 2000 хиляди лева на месец и един, който взима 900 лв. в апартаментите им за един месец. Като излезнат, всеки от тях ще трябва да си плати сметките. Като си теглят чертата, кой от двамата ще е по-зле.

Общи условия

Активация на акаунт