COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 830
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 445
  • Mediterraneo
Всички вече знаем как изглеждат градове обичайно пълни с туристи, но туризма временно е погребан. Не е това важното сега. Туризмът е само стока и въобще не е от първостепенно значение. Днес TUI обявиха, че затварят почти всичко.

Изобщо нямам това предвид, но няма и смисъл да се обяснявам.

# 2 446
Турция - нови 29 регистрирани случая днес.
Много мерки се взимат там, но да видим колко ще бъдат ефективни.
За тях се пишеше, че крият реални заразени, предвид границата им с Иран и огнището там.
Склонна съм да мисля, че послъгваха, време е да лъснат и те.

# 2 447
Някой да ме поправи ако бъркам, значи ето списъка с държавите под карантина:
Италия, Испания, Франция (new), Австрия, Дания и Чехия?

Има извънредно положение и в Словакия, Унгария, Латвия, Естония и Румъния.

# 2 448
  • Там,където се събуждам щастлива.
Всички вече знаем как изглеждат градове обичайно пълни с туристи, но туризма временно е погребан. Не е това важното сега. Туризмът е само стока и въобще не е от първостепенно значение. Днес TUI обявиха, че затварят почти всичко, а само преди три месеца обраха позитивите от фалита на Томас Кук.

Много е жестоко как го пишеш. Сестра ми е в туризма. Всички доходи са зависими от работата й. Всичко е анулирано. Не знам как ще си плаща наема, яде...

# 2 449
Знаем какво имате предвид, но има друга тема за финансовите аспекти. От празни улици в Испания или друго туристическо място едва ли някой се трогва в момента.

Жестоко е, но първо че това е маловажно на фона на цялостната картина и второ, такъв е животът. Аз лично, една стотинка не давам от данъците си за спасяване на туризма. Мога да си дам веднага месечната заплата за маски и сапуни, но за глупости не! А кой къде работи си е негов личен избор в резултат на много неща. В природата има естествен ред и туризмът не е там.

# 2 450
Да, за децата е трудно да стоят затворени, но имах предвид че като си съвсем сам и си затворен без да може да излизаш е много по-трудно, отколкото ако си със семейството си. Ако е младеж, поне до магазина ще идеш, разходка под вкъщи, но ако си и в много рискова група...

Писах заради полемиката толкова ли е важно точно сега училището, нямах предвид друго.

# 2 451
  • Брюксел / София
В новините по нова: след 24 часа няма да се допускат чужди граждани от 16 страни: Англия, Франция, Германия, Китай, Италия, Испания, Северна Ирландия...
Затварят границите най-накрая.

# 2 452
# 2 453
За продажбата на обдишващи апарати, нека да каже някой с медицински познания.
От една страна на сайта на държавния резерв> Търгове>Стокови борси има списък за продажба от 18.02, в който фигурират стотина  Апарата за белодробна вентилация "Лада", апарати за изкуствено дишане ДП-2 и различни апарати за кислород от позиция 47 до позиция 52.
https://www.statereserve.bg/bg/assets/resourcedocuments/5249/18.02.2020%20MR.pdf
От друга страна пак на същия сайт има следното съобщение
"Появилата се информация в една електронна медия, че Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” е продала медицинска апаратура, която може да бъде използвана от българските здравни заведения за борба с COVID – 19,  не отговаря на истината... "
https://www.statereserve.bg/bg/index/новини/aktualno/pressobshhenie.html
А може ли да се провери, ако са продадени, дали това е станало на български болници или здравни центрове или са продадени в чужбина?
Нямам представа при такива търгове дали може да се проследи купувача.
Ако са останали тук да се ползват е добре, но ако са позволили на прага на кризата да се изнесат...

# 2 454
  • София
Какво се случи със съфорумката ни? ♥

# 2 455
  • Пловдив
Генералът каза на журналистите, че те могат да си ушият маски, а не лекарите. Какви си ги съчинява те?
Израелката не е ли била на Пампорово? Така пише в пресата, минала е през летище Пловдив. Може да е донесла вируса от там, но може и тук да го е пипнала.

# 2 456

Или са си го разменяли с други туристи на място.

# 2 457
Нямам представа при такива търгове дали може да се проследи купувача.
Ако са останали тук да се ползват е добре, но ако са позволили на прага на кризата да се изнесат...

Не знам даже как се проследява дали изобщо са се продали, вижда се само, че са били предложени. Някой по-запознат да каже.

# 2 458
Някой да ме поправи ако бъркам, значи ето списъка с държавите под карантина:
Италия, Испания, Франция (new), Австрия, Дания и Чехия?

Има извънредно положение и в Словакия, Унгария, Латвия, Естония и Румъния.
И в Швейцария също.

# 2 459
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Днес говорих с една туркиня и тя вярва, че са само толкова заразените. Обаче каза, че няма да е за дълго. До утре могат да се приберат турците от Германия, после затварят границата. после се прибират 10 000 от Мека.

Общи условия

Активация на акаунт