COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 005 427
  • 22 670
  •   5
Отговори
# 2 460
Тарталета, разбрахме вече, че сте под карантина. Но в БГ има едва 62 заразени, когато сте имали 62 заразени в Испания сте си гледали живота и сте си ходили и на кафе и на ресторант. Сега пристигащи от Испания в БГ не се допускат или остават в доброволна карантина, която не е наложена за гражданите на България. Извънредно положение може да включва пълна карантина за всички, може и да не включва. Извънредно положение означава, че ситуацията е динамична и правилата може да се променят по всяко време.
Цялата галимация за 1 млрд лв. Кой ти ги дава! Каква загриженост за благополучието на българските пенсионери,  какво лицемерие. Оставени да мизерстват с ниски пенсии и невъзможност да си платят сметките за ток, но пък с право на избор между това да стоят гладни или да стоят без лекарства. Това се нарича геноцид в чист вид! Но службите работят, документите ще се подпишат и паричките ще се усвоят. Време на урожай!

# 2 461
Аз пък имам не един или двама приятели турци в Германия, даже HR на фирмата ни е туркиня и всички се смеят на бройката, съобщавана от Турция.

# 2 462
Тази тема беше съвсем различна и най- вече информативна за “вируса в Китай”. Върнете се в предната тема и четете, прочетете всичко поне до 23–25.02, може би много от вас не са и мислили за вируса тогава, нямаше и новини за него ( освен 30 сек.  в  края на новините за случващото се в Китай). Мислите ли, че властимащите не са били наясно? А в медиите какво отразяваха?!
Прочетете внимателно коментарите на хората, които писаха, превеждаха, анализираха и се оказаха прави. А после повечето бяха обвинени, защото следят, мислят и предвиждаха  какво ще стане предвид ситуацията в Китай.
Четете и сега и се върнете в началото на тази тема: Темата за COVID-19 е предимно информационна, има още изписани неща.

Цитирам пост от днес на потребител  в отговор на въпрос за училищата - “Много въпроси не вълнуват всички, но нека бъдем достатъчно възпитани и да не обиждаме хората, които се интересуват от нещо, което нас не ни касае. “
Нека сме възпитани, но  и пишещи по темата.Тук ли е мястото да пишем няколко страници за учебната година, за детската ясла, за работодателите, за сметките, за задълженията и т.н. Точно за училищата се говори най-много по медиите.
Факт, на всички ще ни се отрази, ама да питам ли аз какво ще стане с моите кредити или как работя home office с дете на две годинки или даже как да помогна на родителите ми, които са далеч от мен, или да спра другата баба  да спре да подава храната на хората зад витрина?
Не е въпрос на възпитание, а отношение- темата е информативна.
Diorela направи отдела тема даже за предпазване от вируса! Не съм писала там, но е доста полезна и дава възможност на хората да се  информират за средатва за превенция срещу вируса. Тук, от такива писаници, не може да се види важното.
Самите министри вече правят отделни брифинги за последствията в секторите.
Няма да обяснявам моето положение, но е свързано със срокове и пари, каквото стане това е, правя каквото трябва и зависи от мен. Най- важното е здравето и живота. После ще мислим другото.

# 2 463
  • София
Чакайте, чакайте, говоря за карантина/локдаун/червена зона, а не извънредно положение. Много страни имат извънредно положение. Швейцария е с извънредно положение, а не карантина. Това са полумерки, по-скоро превантивни.
Аз визирах само тези 'под ключ' Явно са това, за други не знам. Проверих преди малко ама май няма.
Не знам Гърция какво чака...

# 2 464
  • Mediterraneo
В началото на другата тема пишехме една шепа хора. Другите нехаеха. Те и сега нехаят, де. Има 60 случая в България, какво толкова.

# 2 465
A1 дари 5 дихателни апарата от най-ново поколение на столичната

А1 дари безвъзмездно на лечебното заведение средствата, необходими за закупуване на пет дихателни апарата, за да помогне на университетска болница „Александровска“ при лечението на болни от COVID-19. Очаква се новото оборудване да пристигне в лечебното заведение в рамките на три седмици. Дихателните апарати са последното поколение, представени преди броени седмици и са специално разработени за грижи за критично болни пациенти от всички възрасти – от новородени до възрастни хора.

Стойността на дарението надвишава 220 000 лева, а дихателните апарати ще останат собственост на здравното заведение след края на пандемията от коронавирус и ще се използват за лечението на пациенти с респираторни и други заболявания.

https://www.manager.bg/biznes/a1-dari-5-dihatelni-aparata-ot-nay … androvska-bolnica

# 2 466
  • София
България е 6-7 милиона. Испания- не Laughing 
Не гледайте номиналмо цифрите на заразените. 60 не са толкова малко за големината на нашата държава

# 2 467
Нямам представа при такива търгове дали може да се проследи купувача.
Ако са останали тук да се ползват е добре, но ако са позволили на прага на кризата да се изнесат...
Вчера четох, че си ги обявяват периодично, но нямало интерес предвид факта че са на повече от 40 години. Писаха също, че са уведомили щаба, но и от там не са ги искали.
Не мога да се сетя сайта и да намеря новината, но това беше горе долу.

# 2 468
  • на пистата
Може да е полезно.Извинете акое пускано в темата.
❓Как да проверим пределната цена на лекарствените продукти в реално време

Всеки гражданин, преди или при закупуването на лекарствени продукти от аптечната мрежа, може да провери каква е пределната цена, на която лекарството е разрешено да се продава. Проверката може да се извършва в реално време чрез уеб-портала и мобилното приложение на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти.

Тази мярка е  свързана с предотвратяване продажбата на лекарствени продукти на цени, различни от образуваните по реда на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това се налага поради зачестилите сигнали за повишаване цените на лекарствата, отпускани без лекарско предписание.

Уеб-порталът на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти се намира на интернет адрес: https://portal.ncpr.bg

Мобилното приложение за достъп до цените на лекарствените продукти може да изтеглите от: https://ncpr.bg/images/android_medicine/medicine.apk
Скрит текст:

Скрит текст:

# 2 469
  • София
Аз имам близка, която работи в болница и каза, че полетите от Лондон са пълни с нашенци, които се завръщат в БГ и от летището пристигат в болницата, за да питат за 14 дни болничен, че чули по ТВ. Естествено са без маски.
Ще стане страшно, работещите в Италия, Испания, GB и т.н. масово се завръщат.

# 2 470
Е и вие нехаехте. Разхождахте си се в Испания. Кога се сетихте? Когато случаите станаха почти 8000. Пък и Испания е средиземноморска страна, не е лошо човек да се поучи и от историята, да почете и за миналите вече пандемии от къде тръгват и кога затихват.
Като стигне при хамериканците в по-големи мащаби, ще извадят ваксината и всичко ще е тип топ!

# 2 471
Генералът каза на журналистите, че те могат да си ушият маски, а не лекарите. Какви си ги съчинява те?
Израелката не е ли била на Пампорово? Така пише в пресата, минала е през летище Пловдив. Може да е донесла вируса от там, но може и тук да го е пипнала.

Изобщо не си съчинявам,медицинско лице съм на първа линия и тези брифинги живо ме интересуват.Изумена бях от изказването,че трябва сами да си шием маските.Това е подигравка спрямо медиците.А народа нека си пляска.

# 2 472
Под ключ още не са много, но положението се променя страшно бързо. Днес на работа съобщиха по телефона на двама потенциално нови служители, че няма да почнат от 1 април, а неизвестно кога. Трябватни спешно хора за длъжностите им и интервютата се точат от месеци. Попитах защо така, защото мен ме касае лично заради обема работа, който имам. Отговориха ми, че е много вероятно всички да работим от къщи, защото местното правителство сигурно ще го реши до дни и новите няма как да бъдат обучавани.

# 2 473
  • Bulgaria
Във Франция повече от половината пациенти с коронавирус в интензивно лечение са под 60 години, което предполага, че не са изложени на риск само възрастните хора.

https://www.businessinsider.com/half-of-french-coronavirus-inten … ZtanI18YrqxqvBVtY

# 2 474
Само не мога да разбера какъв е смисълът да даряват средства за закупуване на дихателни апарати. Средства има. Дихателни апарати няма. И в склада свършиха, както казваха едно време. И това не е някаква тайна, от Мутафчийски беше подробно обяснено кое как става с поръчките и колко време ще отнеме.

Общи условия

Активация на акаунт