COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 327
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 030
Иван Гешев иска карантина за Банско

Сега да има кой да го чуе само. 😩

Ами говори по Нова тв. Предлага на правителството. Мисля че ще го чуят

Това е груба грешка. Такива неща не трябва да се съобщават, щото че почне великото напускане на района.

# 3 031
Холандия , Дания, Швейцария и Швеция.са бомби със закъснител. И четирите държави изглежда са забравили тотално да тестват, така че.не зависимо от мерките, които в момента вземат, теглят всичко останали към пропаст.

Никой в момента не знае какво ще правим после....ако исках да спекулирам, бих казала, че ще ни пускат на порции да се разболяваме. Докато няма ваксина, това ще е, друга опция няма.

# 3 032
Ами на снимките виждам болница като болница, само дето като няма място са намерили решение с разполагане на пациенти в коридори и подобни... честно казано аз в Пирогов и без корона вирус съм виждала доста по-гадни гледки (в коридора).

# 3 033
Хора, и аз не съм фен на лекарите. Много съм страдала от тяхната некадърност. Но все пак. Ако ги излагат на риск ги разбирам, че искат да напуснат, прави са. Не може да нямат защитно облекло. Поставете се на тяхно място.

# 3 034
От Уолтопия, да. Шефът им. Grinning Че и "неразбиращ" пост пуснал някъде си в нета. Може дарение под условие, може даряване на орган за определен човек, ми къде е проблемът тогава - така питал в поста си.
И? Намери ли се някой да му каже, че проблемът е в чл. 226 на ЗЗД? "Нищожно е дарението, когато то или мотивът, единствено поради който то е направено, са противни на закона или на добрите нрави, а също така и когато условията или тежестта са невъзможни."

# 3 035
Слушах сутринта по Националното радио интервю по телефона с май шефката на Съюз на вирусолозите, нещо такова беше, запомних обаче името й - проф. Аргирова и тя каза, че по нейна лична си прогноза, смята, че при нас в Б-я пика можел да бъде май и края на май-началото на юни да отмине.
Каза и че мерките за карантина били взети навреме.
Но... ето остава въпроса - да ги спазваме тази карантина и правилата.
А шефа на Щаба сега НЕ е вирусолог.

# 3 036
Не знам дали е написано вече, но от днес Швейцария е на пълен лок даун. Нямат право да излизат от вкъщи освен до магазина.

# 3 037
  • Пловдив
Бледолилава, ами кажи му ти, аз не го познавам. Grinning Само коментирам, че кърти мивките.

Цитат
А този от Уолтопия е първокласен з**ник - не сте ли му виждали обявите за секретарки? Амбициозен е, има визия, но е много нагъл.
Не съм, ама от другите му изяви също оставам с подобно впечатление. Иначе евала му на успеха в бизнеса, явно е кадърен - наистина. Ама нагъл. Поне е открито нагъл.

# 3 038
Ето я реалността в Италия

Скрит текст:

Хайде да не спекулираме със снимки - първо, на снимките се вижда, че хората са с дръпнати очи и второ, въобще не е ясно кой, кога и откъде е взел тези снимки. Не е нужно да има истерия, още повече, че Интернет е пълен с идиоти...
Ти пък къде им видя очите чак?
Снимките са от Италия, аз също съм ги виждала. Само по кг и вида на болните се вижда , че не са китайци.
Не е нужно да всяваш паника за едни снимки. Бяха ги сложили в скрит текст. Това е реалността там. Може и да не ни харесва, ама щрауси не можем всички да бъдем.
Реалността не е истерия. А ако не вярваш върви до Италия чрез някоя тур агенция (сигурно все още пътуват въпреки всичко) да се увериш. То бива, бива, ама...

# 3 039
А може би това е така, защото най-разпространената кръвна група в света е А? Тоест така или иначе повечето хора са кр. група А.
В различни страни са различни най-разпространените кръвни групи.

# 3 040
Този от Уолтопия падна в очите на много хора още с онова прословуто писмо, което написа. Изключително нагъл човек, няма как да направи нещо по-различно сега.

# 3 041
Аз не вярвам след 29.03. децата да тръгнат на училище, нито да се намалят мерките...

Дъщеря ми учи в СУ - казали са им минимум до края на април, че ще бъдат на дистанционно обучение.

и аз мисля, че само ще се затегнат мерките. не знам за вас, обаче мен това обучение на малките с активно наше участие + работа в къщи направо ми разказа играта....но ще се издържи, де. отделно истеричните майки много натягат атмосферата. нонстоп цял ден се дрънка.

# 3 042
  • София
Да, ама датата е 17 март следобед, намират по максимум десетина заразени на ден, жертвите, слава Богу!!!!!!!, са само две у нас и апокалипсисът, който Мутафчийски предрича, се бави. Голяма част от болните си седят по домовете, с "лека хрема", явно за момента не "чупим" системата.

Ами значи добре си вършат работата с мерките и ние, общо взето, ги спазваме.
Нали разбирате, че това, че пикът не идва, не е защото правим нещата грешно, а защото ги правим правилно.

Вече за връщането след изолацията не знам, наистина, как ще се реши. Мисля го и аз. Не виждам да се случи по-рано от месец за училищата.

# 3 043
  • Другата България
    Мисля че в пет часа генерала ще съобщи доста голяма цифра новозаразени...от Банско. Дано греша.
    И да попитам хората от северозапада защо още работят баничарниците, сладкарниците и кафетата.
    Това къде го видя? Ти лично, не ЕЖК?
    Заведения за хранене могат да работят ако в тях няма клиенти, а предлагат храна за в къщи.
    Сладкарниците също. Баничарниците също, както и тези, които продават на гише.
    Не знам как е навсякъде, но обобщението "Северозапад" не е коректно. И пак за там, ами аз да питам тогава защо в София във "Факултета" кръчмата на Фико работи и всичкото ром е там?

# 3 044
    • Пловдив
    G.D. и във Франция и Швейцария ги говореха тези неща. Едните са под карантина, за да не излизат, другите изкараха военните, за да помагат на болниците.

Общи условия

Активация на акаунт