COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 198
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 105
Скрит текст:
е такива филтри се слагат в маските. Но според мен са излишни за нормалните хора. Само за мед лица които работят на 1 линия има смисъл

В темата за предпазните средства обаче се коментира, че тези филтри не са достатъчни, за да помогнат. Все пак са по-добре от нищо, де.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 16:06 от Не се сърди, човече

# 3 106
https://offnews.bg/zdrave/aleksandrovska-varna-darenieto-ot-222- … a-otg-724183.html
Жалка история. В такива ситуации си проличава кой колко струва.
Боже, имах уважение към този бизнесмен, жалко!
Отгоре на това, достатъчно пъти се повтори, че пари за техника има, просто няма кой да я достави.
Накратко това е лъжа и злоупотреба!
Човекът има висококвалифицирани служители, ама не е само той. Безобразие. Дано това поведени се забележи от клиентите му и му скапе високопечелившият бинес!
П.П. Има изцяло частни клиники на запад. Да си плати там.

# 3 107
Майко мила, болниците ни са абсолютно неподготвени! Не може за всеки нов случай изникнал някъде да слагат под карантина всички лекари и отделения!

По-скоро не може с подозрения, че си заразен да хукваш към първата болница, която ти хрумне и да разчиташ, че всяка ще има отделение за заразени, към което да те насочи или ще е достатъчно подготвена, за да те изхвърли още преди да си прекрачил прага, за да не налага да слага под карантина всички лекари и отделения.
Затова има указания, които е добре да се спазват /дано не се налага и повечето да го прекарват леко/.

# 3 108
  • Пловдив
От към Италия още при 10 000 случая се тръбеше че са в катастрофа, в Испания при 11500 още никой не говори за никаква катастрофа, а в интензивно са 560 души, а не над 1000.

Да, но имат 500 починали. Никак не малко.
В Швейцария на 300+ души на милион население са с 21 починали. И са под пара.

# 3 109
Колкото и да се призовава, повтаря и потретва, винаги ще има разбрали-недоразбрали, а и съзнателно егоистични камикадзета, които ще ходят в спешното и в пулмологията с КВ. Така че вместо да изкарват цели отделения и лекари от строя, да оборудват тези места да посрещат всички с хазмат костюми. Току виж и на хипохондриците им секнал мерака да ходят за лека хрема в спешното.

# 3 110
Съвсем няма да е нужно да си купува цяла болница този от Уолтопия. Ако случайно извади късата клечка и се зарази, не 200 хил, а 2 милиона ще извади и пак на него ще се обърне внимание най-напред.
То за себе си и при нужда, всеки ще извади каквото има.
Обаче да подкупваш цяла болница, за да лекуват теб и персонала ти с предимство, си е цинизъм.
Този има много идиотски изяви и от близкото минало, та не ме учудва въобще. А аналогията му с даряването на органи е безумна, те винаги се даряват за конкретен човек или се изследва съвместимост и т.н.
Браво на болницата, че са му върнали смешните пари. По-добре да обявяват набирателна сметка, ако нямат пари за обдишващи апарати или друга техника. Всеки да даде по 10 лв. и ще станат милион. Аз поне със сигурност бих дарила.
Паниката и страхът превръщат някои хора в самозабравили се животни. Мислят си, че законът на джунглата вече е влязъл в действие.
Наистина, нека не губим човещината си от страх и истерия, това е по-страшното, а не вирусът.

# 3 111
Колкото и да се призовава, повтаря и потретва, винаги ще има разбрали-недоразбрали, а и съзнателно егоистични камикадзета, които ще ходят в спешното и в пулмологията с КВ. Така че вместо да изкарват цели отделения и лекари от строя, да оборудват тези места да посрещат всеки с хазмат костюми.

Мда, подкрепям, но като я няма тази възможност на този етап, се надяват на отговорно поведение на хората..

# 3 112
Официално, смъртноста е 8% вече... Sad
Пиша и чета от предната тема още.
Питам пак, къде са онези които казваха, че това е грип, който е с ниска смъртност.

# 3 113
  • София
От известно време имам подозрения, че този вирус е от няколко месеца тук. Септрември месец имаше период, в който имах ужасна, продължителна, суха кашлица и задух. Без хрема, температура и умора. Просто нещо ужасно. По-нагоре в темата четох, някой сподели същите притеснения.

Приятелят ми и един колега са убедени, че са го изкарали в периода декември-януари. Суха кашлица, задух и много, ама много жестоки мускулни и ставни болки и обща отпадналост. С променлива температура. Приятелят ми приемаше изопринозин, за около седем дена се вдигна на крака.
И това въобще не е някаква смахната конспирация - убедена съм, че Китайците са крили до последно за вируса.
Ами да се тества и да го докаже.
Иначе нехранителни магазини нямат право да работят с клиенти?

# 3 114
Наистина е адски важно да се спазват препоръките за хора с оплаквания... Такова ненадейно изникване в коя да е клиника парализира цели екипи от лекари. Не знам, сигурно се паникьосват хората, като получат оплаквания

# 3 115
Една малка идейка за борба с вируса... гледах някакви чуждоземни клипове с разни щуротии, но няма да ги споделям, защото си имаме прекрасен народен лечебен аналог - горещите инхалации..

Помня като дете, че като ме пипне настинка или грип, бабата ме навеждаше над една тенджера с врящо зеле да дишам горещите пари за 10-15 минути. Може и липа, лайка, каквото има Wink И една кърпа на главата, задължително..

Мисля, че може да се пробва 2-3 пъти на ден. Вирусът не обича горещина над 56 градуса и влага! За баровците - могат да идат и на сауна, разбира се..

P.S. Това е един от клиповете.. Simple Smile

# 3 116
  • Пловдив
Къде е това за 8%?

# 3 117
  • Варна
Lucky, съчуствам за съпруга ти. Там е деликатно връщането. Зависи най- вече от собственика. Дано нямате проблеми!
Тираджиите също поемат огромен риск.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 16:20 от Viviana91

# 3 118
Starry, не може да се тества по собствено усмотрение. Поне засега. Точно това ми обясняваха и на мен вчера.

# 3 119

Общи условия

Активация на акаунт