COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 711
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 345
Щатите на живо, ако ви е любопитно:
https://www.youtube.com/watch?v=aj2-XO5GBww

# 3 346
Официално, смъртноста е 8% вече... Sad
Пиша и чета от предната тема още.
Питам пак, къде са онези които казваха, че това е грип, който е с ниска смъртност.
Всъщност в данните смъртността за хората приключили заоляването (към този момент 88 387) вече е 9% (от тях са починали). Но това не е истинската смъртност, няма причина за паника. Първо от останалите над 100 000 които в момента карат заболяването голяма част са още в началото (заради бума на заразата в Европа), и голяма част от тях ще смъкнат този показател на 6% колкото беше преди да случи бума в Европа. Но и 6% не е истинската смъртност, защото тази статистика обхваща само хората обхванати от нея. Не обхваща безсимптомните случаи. А за тях кораба дава явна картина че те са поне 2 пъти повече сред възрастното население а при по младите са още повече защото те поначало карат по леко заболяването. Затова като се отчетат и тези данни впредвид, CDC оцянява смъртността на 1%. Затова няма смисъл да гледате съотношението между починалите и оздравелите в официалната стат. защото не показва истинската картина, и само ще се плашите излишно.

# 3 347
https://twitter.com/yaletung/status/1239829327015022593

Доктора вече 9 ден няма задух.  При него се развива доста, доста бавно. Грипа за това време, ще го прекарате. Тези които си мислят, че са го прекарали за 1 седмица, нещо не ми се вярва да са карали коронавирус.
Имунитет за грипа се изгражда 10 дена !!! Аз съм карала грип за два дена, но в повечето случаи за не по малко от 10.Имала съм случаи и то не малко когато почти месец съм се влачила като пребита.

Говорим за хора, които смятат, че са имали КВ. Явно няма оправия за по-малко от 10 дни. Все още не се знае, накъде ще тръгне заболяването при доктора, но към момента го кара сравнително леко.

# 3 348
Възможно ли е тези, които го карат леко, да оздравяват по бързо. Или всички, независимо от сложността по 2 седмици?

Мисля, че е напълно възможно. 2 седмици и на крак да си, ще те притесни, че имаш задух и тежка кашлица.

Мисля, че по официални данни най-бързо оздравелия е давал положителни проби в продължителност на 7 дни т.е. напълно възможно е да оздравеят доста хора за около седмица.

# 3 349
Аз пък съм от хората, които смятат, че тази уж вълна от грип Б или поне голяма част от него си е била точно короната. Кога друг път инфекциозните отделения са били задръстени, не знам какво, какъв беше тоя грип.

Наистина гадост е този грип. Много е продължителен и мога да разбера защо би довел до усложнения. Шести ден подред съм с температура и не спада. И в момента съм с 38 температура,въпреки лечението. Всичко ме боли, гърло, глава, тяло, а от днес съм и с хрема. Чувствам се абсолютен парцал. Но както каза Тесла - въпреки всичко, радвам се, че е грип! Остава за мен загадка как и къде съм го хванала - толкова пазене, маски, гелчета, около мен няма болни хора.. И пак. Даже си мисля, че съм се разнежила от толкова пазене и бързо ме повали.. Но здраве да е. И това ще мине. Сега като изляза от болницата, битката продължава, но отвън. Барикадирам се вкъщи за неопределен период от време. Ще се пазя много, но наистина всичко е в ръцете на "по-висшите сили". Дано сме здрави!
 Историята от болницата е дълга и ще я разкажа скоро!

# 3 350
  • Под сянката на разлистените кактуси

Това прави още по-странно наличието на излекувани в САЩ и в Северна Македония...

В САЩ още на 20 февруари е имало 15 случая, това е почти месец, какво му е странното?

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 19:04 от bubanka

# 3 351
Ето тук има хронология за всички случаи на доказани с Коронавирус COVID-19 в България - факти и дати, както и  развитието на ситуацията в България - откритите случаи, състоянието на заразените и наложените ограничения в рамките на извънредното положение. :
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30490101.html Обновява се непрекъснато.

Благодаря! Помолих модератор да го сложи в началния пост.

# 3 352
  • Вестерос
Заповед на министъра на туризма

http://www.tourism.government.bg/sites/tourism.government.bg/fil … lQfX-C7MrTh20SvHg

# 3 353
  • Bulgaria
Аз вече се чудя дали наистина има толкова много безсимптомни или просто инкубационния период е прекалено дълъг и хората късно развиват симптоми. Така ми се иска да съм оптимист, но като виждам какво става...

# 3 354
Американците се сетиха и започнаха да изследват. Очаквам до няколко дни и останалите дарвинисти да се усетят и да започнат да тестват и налагат изолация. Не знам как да си обясня изказването на холандския премиер, че нямало да се изолират и ще гонят и те стаден имунитет. Само днес имат 19 смъртни случая предвид, че са диагностицирани 300 нови положителни. Те съвсем явно  имат останалите за идиоти.

# 3 355
Скрит текст:
Наистина гадост е този грип. Много е продължителен и мога да разбера защо би довел до усложнения. Шести ден подред съм с температура и не спада. И в момента съм с 38 температура,въпреки лечението. Всичко ме боли, гърло, глава, тяло, а от днес съм и с хрема. Чувствам се абсолютен парцал. Но както каза Тесла - въпреки всичко, радвам се, че е грип! Остава за мен загадка как и къде съм го хванала - толкова пазене, маски, гелчета, около мен няма болни хора.. И пак. Даже си мисля, че съм се разнежила от толкова пазене и бързо ме повали.. Но здраве да е. И това ще мине. Сега като изляза от болницата, битката продължава, но отвън. Барикадирам се вкъщи за неопределен период от време. Ще се пазя много, но наистина всичко е в ръцете на "по-висшите сили". Дано сме здрави!
 Историята от болницата е дълга и ще я разкажа скоро!
От мен поздравления за резултатите, пази се, вече си се успокоила предполагам.....Ами изневиделица, аз съм със страхотна хрема и гърло, без температура, но ме заболя ухото и вече съм на АБ. Самоназначих си го, напук на генерала....добре че имах вкъщи. По-добре съм, но бавно ще е възстановяването. Да идва вече топлото време....Още веднъж оздравявай бързо!

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 19:05 от bubanka

# 3 356
За него не важат ли установените правила, или за ромите и олигарсите има специален ред за установяване.....

# 3 357
Аз вече се чудя дали наистина има толкова много безсимптомни или просто инкубационния период е прекалено дълъг и хората късно развиват симптоми. Така ми се иска да съм оптимист, но като виждам какво става...
Не е толкова дълъг...просто сегашния брой потвърдени, отразява хората, които са се заразили преди десет дни и които съответната държава според възможностите и стратегията си е обявила за положителни.
Та цифрите, които виждаме трябва да се тълкуват много предпазливо.

Кога обявиха затваряне на цяла Италия?

# 3 358
  • София
Сигурно са пускани тези телефони, но не пречи още веднъж:

# 3 359
  • София
Ето един сайт, който е започнал да следи с карта развитието на вируса в България. Може би някой админ да го сложи на първа страница. Има и карта къде се е разпространил, колко са здравите и т.н.

https://gradat.bg/produkti-i-tehnologii/specialno-prilozhenie-po … ovid19-v-blgariya

Общи условия

Активация на акаунт