COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 037
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 390
Значи, да се затварят границите! Всички нови случаи са на гастарбайтери, които държавата МИ ги е отгледала и изучила с НАШИТЕ пари и после заминали да работят за чужда икономика, докато ние тук се опитваме да съградим нещо. Става пандамия и същите тези ги приемаме с отворени обятия, макар идващи от опасни дестинации. Айде стига солидарност и глупости. Всеки да си носи кръста и последствията
Боже Господи опази ! Не мога да повярвам че сте го написала, и ще се въздържа от коментар от взаимно уважение.

# 3 391
Някои прогнозират пик в Италия на 25 март.

# 3 392
Журналистите: "моля ви, въведе мерки да не се надвикваме като мисирки!' 😂

Тези брифинги са винаги комични!
А Беновска винаги трябва да е над всички с увереността си, че тай-умният и ценен въпрос е нейният. Всъщност, той никога не е един, а цял диалог  Simple Smile колегите й искат да питат за броя лекари в Банско, тя. ...

# 3 393
В Бергамо, най-засегнатия град от коронавируса, до дни откриват мобилна болница за лечение на засегнати от болестта. В Милано също откриват  отделение, превърнато от спортна зала,  в център за интензивна лечение на коронавирус, благодарение на дарения.
https://www.bergamonews.it

# 3 394
Италия - +3,526 нови случая , +345 смъртни.

# 3 395
  • София
Притеснявам се за градския транспорт.

# 3 396
  • София
Тежките времена изискват тежки мерки. Ако ви звучи цинично и грозно ви съветвам да не гледате телевизия следващите месеци. Повечето го мислят това, ама от псевдосолидарност ще го добутаме до още повече смърт.
В Италия на 8мия ден имаше едно огнище и 20 заразени. Ние имаме три пъти повече за това време

# 3 397
Аз вече се чудя дали наистина има толкова много безсимптомни или просто инкубационния период е прекалено дълъг и хората късно развиват симптоми. Така ми се иска да съм оптимист, но като виждам какво става...
Аз също дълго време се чудех това в миналата тема. И не смеех да се радвам че има много безсимптомни (въпреки че това едновременно е радост и не е за радост). Радост защото смъртността не е 9% както показват данните за приключилите заболяването нито е 3.95% колкото е на базата общ брой регистриринани случаи/починали а е по ниска, вероятно е около 1% колкото твърдят че е от CDC. Не е за радост защото многото безсимптомни ще направят трудно овладяването на епидемията. Понеже ще има призрачно разпространение на заразата неуловимо за властите. Затова са и нужни строги мерки за спиране на заразата. Друг начин няма. Затова и на много места по света не могат да открият 0-левият пациент, защото има 3/4-ти вероятност да е безсимптомен и 1/4 вероятност да развие симптоми и да бъде открит лесно. (груба оценка).  За да се убедя че действително има много безсимптомни чаках от кораба да почнат да изписват безсимптомните пациенти за да се убедя че действително има голям дял безсимтпомни които не влизат в стат. а няма да се окаже че случаите с по дълъг инкубационен период са значим процент. Кораба потвърди че става въпрос за бесимптомни а не за по дълъг инкубационен период.

Банско е под пълна блокада (първият град в България). Влизането и излизането от града се забранява. Дава се срок до 20,00 часа на 18 март жителите на Банско с постоянен адрес там да се приберат. Забранява се и излизането по улиците на гражданите на Банско без уважителна причина.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 19:31 от Анонимен

# 3 398
  • София
Някои прогнозират пик в Италия на 25 март.

Е, да, сега не съм епидемиолог. +/- няколко дни до седмица. След пикът вече идва и подобрението и кривата се променя. Simple Smile

# 3 399
Поставиха актуален въпрос за биолог. отпадък.Инсинератор в Девня и София чух.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 19:47 от niljaniljo

# 3 400
Някой знае ли дащо е тази закономерност за нарастване, пик и спад при епидемия? Имам предвид защо не е само нагоре, а задължително спада след време?

# 3 401
  • София
Защото в един момент някои от хората развиват имунитет, а и няма как всичко живо да се гътне,, все има оцелели.

# 3 402
  • Mediterraneo
Сега искам всички, които ме обвиняваха, че съм параноичка, внимателно да прочетат условията на пълния лок даун на Банско!

# 3 403
Има ли сайт където да погледна Италия колко са били вчера починалите?

# 3 404
Първо в Банско, после и на други места....

Общи условия

Активация на акаунт