COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 860
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 690
  • Viena
А, какво стана с DJ от Варна?

# 3 691
Чета толкова противоречива информация за екипировката на лекарите и дали имат маски, ръкавици и защитни облекла, че не знам какво да мисля. Съмнявам се, че някога ще разбера кое е истината.
Фактът е, че в момента освен полицейски служители, пожарникари и лекари, които все пак са знаели какъв риск поемат, избирайки професиите си, на пангара са и продавачките в магазините и дрогериите. За тях няма аплодисменти вечер, няма размисли имат ли маски и ръкавици, нито се говори за 1000 лева над заплатата. Те също имат контакт с огромен поток от хора всеки ден и също имат семейства.
Ще ми се да не вярвам, че има лекари, които сега отказват да упражняват професията си и ми се ща да вярвам, че имат нужните предпазни средства. Всичко друго би било кошмар.
Ако има такива, които сега напускат, по-добре директно да им се търсят заместници за времето след пандемията, когато и да е то.

# 3 692

В инфекциозното във Варна е и е добре.

# 3 693
Скрит текст:
То пък каква файда от лекар, който ще лекува, защото е задължен? Представям си, ако пожарникарите ги е страх да не се опарят, полицаите да не ги гръмнат и адвокатите да не ги обидят.
Никой от тези хора не си върши работата с цел "харакири". Да влезеш в битката с коронавирус неекипиран е все едно полицай да излезе пред куршуми без бронежилетка или пък пожарникар да влезе по тениска в огъня.
За адвокатите няма да коментирам. От обида не се умира.

Извинете, но никой не се бори с коронаворуса, защото няма измислено средство за това. Лекуват симптоми, което не е точно като да оперират ранени на фронта. Като ги е страх от вируса, да напускат и дано повече никой никъде не ги наеме. Като нищо след време на интервюта да е много важно да могат да обяснят защо не са работили точно през този период. Много се надявам поне.
[/spoiler]
Ок. Симптомите на вируса. Има ли голямо значение?  Все са в устата на лъва.
Ами мисля, че ако ги оставят без предпазни средства, няма от какво да се срамуват,  че са отказали да работят. Много арогантно отношение към хора,  на които да не се окаже утре, че дължите живота си. А, да, забравих.
Може да не стигнат до вас, защото преди това ще са лекували без предпазни средства, защото са ДЛЪЖНИ да умират щом са станали лекари.

# 3 694
Германия подобно на Русия и Китай ще строи болница в която да се лекуват само болни от коронавирус.
https://btvnovinite.bg/svetut/berlin-stroi-bolnica-zaradi-covid-19.html

# 3 695
Преди 15 минути успях да гледам част от изказването на Кунчев по БНТ, там бяха Т. Дончев, Д. Сачева, имаше и други. Водщата задаваше въпроси от граждани.
Това, което успях да чуя беше част от изказвянето на Кунчев и по-точно, че в България знаят как се лекува вирусна пневмония ( добре , че  поне спряха да го наричат  грип). Тогава защо Европа спира “да се върти”? Нали всичко знаят, защо е извънредно положение и всичко това, което се случва?! Отговорите са ясни, но това привидно “‘успокоение” на фона на данните и фактите за мен в цинично.

Значи не си го разбрала.  Контекста беше, че имало лекари, които твърдят, че не знаят как да лекуват пациентите. Май се отнасяше за Втора градска. И той обясни, че се дразни от такива твърдения, защото отдавна се знае как се лекува вирусна пневмония и няма нищо по-различно в случая.

Цитат
Ето и тук масово се заклеймява последните дни едно от най-хубавите неща, които ни даде присъединяването към западния свят - свободата да се придвижваме.

Бледолиава, между свободата на придвижване и здравия разум в кризисни ситуации има съществена разлика.
При изригване на вулкан пак ли да зачитат свободата на придвижване и да оставят хората да се щурат и да задръстват?  Не е ли по-добре да има организирано напускане на мястото, било то и с лични МПС?

В кризисни ситуации временно се ограничават човешките права. Защото интересите на обществото са по-висши.   В такива ситуации плъзват и мародери, всичко става, а и индивидуалната преценка и реакциии, често са неадекватни. Правилното е да има организация.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 23:50 от Diorela

# 3 696
Германия подобно на Русия и Китай ще строи болница в която да се лекуват само болни от коронавирус.
https://btvnovinite.bg/svetut/berlin-stroi-bolnica-zaradi-covid-19.html

Вече има не една и две такива. В моя град най-голямата болница я превърнаха в център за лечение и диагностика на коронавирус. Отделно и големи сгради ги гласят за тази цел, а от днес е забранено всякакви хотели, хостели и подобни да се отдават под наем с туристическа цел. И тях при нужда може да ползват.

Статията не е за строеж на болница, а именно за превръщане на съществуваща сграда временно в болница.

# 3 697
  • sofia

Ние си плащаме осигуровките. Те дължат качествени услуги. Туй то.
Дали имат всички облекло и оборудване не знам. Не съм била там.
Корупцията е съвсем друга тема.
Пак призовавам за закон, който задължава медицинско лице да се подлага на зараза.

Ама и закон ще трябва да измислиш тогава, да задължиш и някой да учи за лекар и сестра,че иначе как ще задължиш някой да се самоубие доброволно.  И изобщо някои тук съвсем откачихте. Да задължавали мед.лица доброволно да се подлагат на зараза!!!Алооооо това да не ви е немски концлагер или ви липсва Сталин? Много филми гледате, престъпление е това, което казахте , прав е Бойко за материала, прав е!

# 3 698
  • Вестерос

В инфекциозното във Варна е и е добре.
И се оказа съвсем различна историята му, а не това, което се тиражираше из медиите.

# 3 699
  • София
И аз бях силно обнадеждена колко масово хората в петък бяха "ЗА" извънредното положение, колко хора предлагаха помощ на възрастни с пазаруването, като цяло някак всички се мобилизираха. И си казах, че ако не друго поне ще станем по-добри един с друг покрай вируса, ще се ценят повече лекарите, ще сме по-единни, както в този ден, както всички политици за пръв път бяха.

Но не, народът не издържа и се почна, защо той може, а аз не може, защо това, защо онова. Само мрънкане и злоба.... и пари.
Един урок докато не го научим, ще се повтаря, аз в това съм сигурна.
Нека всеки от нас се замисли за това като се събудим утре и да спрем да се упрекваме, а да се подкрепяме повече. Жизнено важно е за справянето с цялата ситуация.

И не, няма да има карантина за цяла година, съвсем скоро ще одобрят лекарство и нещата ще придобият друг облик. Ще стискаме зъби дотогава Simple Smile 

# 3 700
Скрит текст:
То пък каква файда от лекар, който ще лекува, защото е задължен? Представям си, ако пожарникарите ги е страх да не се опарят, полицаите да не ги гръмнат и адвокатите да не ги обидят.
Никой от тези хора не си върши работата с цел "харакири". Да влезеш в битката с коронавирус неекипиран е все едно полицай да излезе пред куршуми без бронежилетка или пък пожарникар да влезе по тениска в огъня.
За адвокатите няма да коментирам. От обида не се умира.

Извинете, но никой не се бори с коронаворуса, защото няма измислено средство за това. Лекуват симптоми, което не е точно като да оперират ранени на фронта. Като ги е страх от вируса, да напускат и дано повече никой никъде не ги наеме. Като нищо след време на интервюта да е много важно да могат да обяснят защо не са работили точно през този период. Много се надявам поне.
Ок. Симптомите на вируса. Има ли голямо значение?  Все са в устата на лъва.
Ами мисля, че ако ги оставят без предпазни средства, няма от какво да се срамуват,  че са отказали да работят. Много арогантно отношение към хора,  на които да не се окаже утре, че дължите живота си. А, да, забравих.
Може да не стигнат до вас, защото преди това ще са лекували без предпазни средства, защото са ДЛЪЖНИ да умират щом са станали лекари.

Аз пък разбрах, че искат да напускат, защото не знаели как да лекуват пациентите. Нямали инфекционист, не било по тяхната специалност. Защитни облекла нали се разбра,че имат? За Втора градска става въпрос

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 15:20 от Анонимен

# 3 701
Нещо друго интересно, което каза Борисов. Провели срещата на Съвета на ЕС с другите държавни глави онлайн за 2 часа. Иначе отнемало 2 дни със самолети, хотели, антураж и т.н. Ами не може ли да си остане така и след коронавируса?

# 3 702
  • София
Някой назад питаше за "какви мерки предлагате". 30 март или 6 април всеки на възраст между 18 и 40 години, който е без каквито и да било симптоми - на работа. Над 60 години - вкъщи.
Tова няма никакъв шанс да се случи. Взимащите решения не са толкова глупави и им е известно, че в такъв случай ще има бурна епидемия, като около пика й половината население 20-60 ще е неработоспособно, ще бъде прекъснато електрозахранването, водоснабдяването, половината полиция ще е аут и ще настъпи окончателен разпад на обществото. Малко мислете преди да давате такива идеи- как ви се струва 50% от АЕЦ-а например да не могат да работят- ами изглежда като ядрена авария.
 Айде без илюзии- около три месеца ще е така като сега- просто няма друг изход. Всичко ще е като в момента или по-зле докато няма поне две седмици с нула случая.
При 350-500 хиляди боледуващи ежегодно със същите симптоми, не е гръмнал АЕЦ-а
Явно целта е да се запази възрастното население и трябва да се намери най-подходящ вариант без после да сме 20 години в депресия. Защото натам отиваме

# 3 703
Абе ясно е че пари за болници нямаме, Ами защо никой не вдигна от тия военнополевите болници пред ВМА и Пирогов с един екип тестващи, та да не изпозаразим всичките си лекари, без това са ни кът. Навремето като служих, помня от нато имахме 9 такива военнополеви болници, разгъваха се за 1 час и бяха тотал изолирани с двойни стени и въздуха с филтри и компресори циркулираше. Двойна стена имаха, и в празното пространство циркулираше въздух. Според мен е добре да изкарат тия "шатри" , които имат и капацитет общо 9те броя 500 човека.

# 3 704
И аз бях силно обнадеждена колко масово хората в петък бяха "ЗА" извънредното положение, колко хора предлагаха помощ на възрастни с пазаруването, като цяло някак всички се мобилизираха. И си казах, че ако не друго поне ще станем по-добри един с друг покрай вируса, ще се ценят повече лекарите, ще сме по-единни, както в този ден, както всички политици за пръв път бяха.

Но не, народът не издържа и се почна, защо той може, а аз не може, защо това, защо онова. Само мрънкане и злоба.... и пари.
Един урок докато не го научим, ще се повтаря, аз в това съм сигурна.
Нека всеки от нас се замисли за това като се събудим утре и да спрем да се упрекваме, а да се подкрепяме повече. Жизнено важно е за справянето с цялата ситуация.

И не, няма да има карантина за цяла година, съвсем скоро ще одобрят лекарство и нещата ще придобият друг облик. Ще стискаме зъби дотогава Simple Smile 
Ваксина ще има най-рано след 1 година до 18 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт