COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 304
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 080
  • инфантилно и разглезено хлапе
Аз продължавам да не разбирам тоя Мангъров какво по-различно казва от всичко, което знаем дотук, че продължават някои да припадат колко величествено прав е?
Абсолютно всичко, което казва за вируса е така, но то и никой не го отрича. Какво толкова е казал, че цял ден го споделя куцо и сакато из социалните мрежи?
Единственото различно, което намеква, даже не смее да го каже в прав текст, е, че не трябва да се пазим с карантина, а да се оставим да го преболедуваме и кой умрял-умрял.
Не, човекът просто е обяснил, че вариантите са или да го преболедуваш и да си изградиш имунитет по естествен път, или до края на живота си трябва да стоиш като затворник у вас с маска, ръкавици и дезинфектанти...
Корона-вирусите циркулират от векове в природата, след векове пак ще ги има.
Разпространени са навсякъде и повсевместно - могат да ги пренасят кучета, котки, птици(славеи), прилепи, риби, прасета... Прилепите били естествен резервоар за китайския корона-вирус. По някаква причина(вероятно мутация) вирусът прескача и започва да заразява човешката популация, но хората трудно ги заразява...

Гледах това изказване на руски вирусолог, който е на мнение, че от блокади и от паника няма нужда.

# 4 081
Очаква се BMW да затвори своите заводи в Европа и Южна Африка до 19 април. „От днес ще закрием нашите европейски автомобилни заводи и завода в Рослин в Южна Африка“, заяви изпълнителният директор Оливър Зипсе на пресконференцията на автомобилните производители в Мюнхен.

# 4 082
Лекарство за Ковид-19 никога не е имало и няма! Как не ви увряха главите! Използват се лекарства за малария, СПИН, ХИВ, О, Аллах (в Иран) и кравешка пикня ( в Индия).

Това не са лекарства за Ковид, това са експериментални лечения, целящи да закрепят имунната система и организма на болния, докато се намери правилното лекарство. Такова няма одобрено и валидирано все още!

Ако такова има, моля дайте ми научен източник, не трафикнюз!

# 4 083
  • Пловдив
Никой не е виновен. Никой не се е заразил умишлено, нито пък заразява умишлено. Но когато си имаш работа със силно заразна болест, каквато се твърди, че е КВ19, и когато нямаш силна здравна система, която да може да поеме много болни, усилията трябва да са съсредоточени върху превенцията. Превенцията е пълна карантина навсякъде и това е мярка, която одобрявам.
Само че, както много правилно каза Дяволо, докато се прави "на парче", ефект няма да има. Така няма да се отървем и до догодина.
Абсолютно точно!!! И много ясно казано, аз не успяха да го формулирам така. Стигне ли се до много болни, тези които са с усложнения масово ще измират!

# 4 084
Не знам дали тук е мястото да питам но имам направление от личната за профилактичен преглед при специалист.Очевидно няма как да отида в следващите 2 седмици но ще има ли някакво удължаване за тях някой виждал ли е инфо по въпросът? Благодаря
Просто се обаждате на лекаря, че няма да ползвате талона. Докато не се използва един талон, той не влиза в здравната каса. Като се пооправи положението, ще си вземете нов.

# 4 085
  • Варна
Президентът зададе най- адекватните въпроси. Грижата за хората и борба със спекулата. Правителството ще изнася, без да е осигурен вътрешния пазар. Закъсняха.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 15:08 от Viviana91

# 4 086
  • София
Защо има толкова голяма разлика в смъртността при мъжете и жените?
За Италия или друго място?
За Китай имаше теории преди една две седмици, че е заради пушенето, тъй като в Китай се мръщели на жените пушачки и мъжете пушат значително повече.

Ако е заради пушенето при нас при жените ще има повече жертви....

# 4 087
Вицепремиерът Дончев: Обмисля се строга карантина за пенсионерите заради епидемията от COVID-19

# 4 088
Завоят на Великобритания хич не беше лек и плавен, а толкова рязък, че на БоДжо му се завихри перчема.

Обяснявам отново сегашната стратегия:
Търкаме диваните вкъщи, за да спрем да си предаваме вируса и заразените да нарастват експоненциално. Чисто теоретично, ако всеки от нас се изолира в самостоятелна стая за две седмици, след  това ще преброим падналите в жертва и ще сме.приключили с вируса.
Понеже това няма как да стане, планът е европейските и разумните страни е да се изолираме възможно най-много, за да стигнем до единични случаи, които да тестваме, проследяваме контакти, изолираме. Единични, не като в Италия.

Ако не сработи, вероятно ще започнат да мислят как да ни пускат на порции да се заразяваме. Първата държава в ефективна и навременна изолация е Австрия. Следващата сряда ще може да се види кое как и да се мисли нататък.

Стадния имунитет не сработва, защото колатералните щети не могат да се пресметнат.

Китай още са в карантина, свалят ли я и при тях ще стане същото.

# 4 089
Постоянните изяви на Гешев чертаещ апокалиптични сценарии ме навяват на мисълта , че планират да използват  ситуацията за всякакъв полицейски произвол, замаскирайки го под загриженост за здравето ни.
Съгсен съм с теб!
Едно мнение  на приятел, което съвпд с моето. По предложение на главният прокурор /почти военно положение/ е наложена блокада на Банско? Стана вече изпълнителна и законодателна власт.
Ето и моят скромен въпрос - това ли е прообраза на военното положение? С жандармерия, полиция и арести ще борим вируса?!?! Китайският модел на Гешев. Страната в казармен режим, той "от горе".
Ако заради два случая в Банско наложиха военно временна блокада на града, защо в другите градове с повече случаи не са блокирани?
Тръгва от туроператор, който докарал в София британски туристи. От блокадата излизат руски туристи, дипломати, и всеки който има "връзки".
И как ще снабдявате града, след като не е самодостаъчен.? Вие на практикта арестувате чуждестранни граждани без особен смисъл. Едни масови тестове ще решат проблема за ден.
Това вероятно трябва да ни бъде представата за прокурорска власт? Само и само Гешев да влезе в кадър.
Давате ли сметка какво сте направили в Банско - реалити формат за пряко предаване колко силни са прокурорите.
За да ви внушат че Апокалипсисът е зад ъгъла и вие трябва да се примирите с всичко, което интереса и ума им роди.
Оставете другото - нали разбирате какъв удар нанасят върху имиджа на страната - Банско като огромен хотел Калифорния - Relax, said the night man, We are programmed to receive, you can check out any time but you can never leave. Prisoners of our own device..
И върхът на наглостта  - всичко трябвало да бъде за сметка на хотелиери, ресторантьори, малки бизнеси. Така рекъл кмета!?
И като допълнение-случайте при които се налага инт. лечение ще се транспортират в областния град.

# 4 090
Лекарство за Ковид-19 никога не е имало и няма! Как не ви увряха главите! Използват се лекарства за малария, СПИН, ХИВ, О, Аллах (в Иран) и кравешка пикня ( в Индия).

Това не са лекарства за Ковид, това са експериментални лечения, целящи да закрепят имунната система и организма на болния, докато се намери правилното лекарство. Такова няма одобрено и валидирано все още!

Ако такова има, моля дайте ми научен източник, не трафикнюз!
Антигона ти като човек запозната от първо лице ли даваш това мнение, защото според мен нито аз, нито ти бихме могли да знаем! Това са теории, в България със сигурност лекарство няма-очевидно е!

# 4 091
Постоянните изяви на Гешев чертаещ апокалиптични сценарии ме навяват на мисълта , че планират да използват  ситуацията за всякакъв полицейски произвол, замаскирайки го под загриженост за здравето ни.
И в какво би се изразил този "полицейски произвол" и към кого?

# 4 092
Какво се случи с 3-мата видинчани катастрофирали на път към Пирогов? Излезли ли са резултатите?

Така и не разбрах защо са тръгнали на собствен ход да се изследват? Нали по цял ден ни се повтаря точно това да не правим.

Сигурно са от един конкретен етнос, който обича да прави каквото си е наумил, и някой като е болен, цялото племе се изсипва в болницата и дига скандали.

# 4 093
  • Тук и сега
Вицепремиерът Дончев: Обмисля се строга карантина за пенсионерите заради епидемията от COVID-19

Те не разбират от дума,плъзнали са като мравки

# 4 094
.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 12:46 от zari65

Общи условия

Активация на акаунт