COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 602
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 095

Прочети какво съм написал по-горе избора не е да спасим 100-на или да обречем 100 000 на мизерия. Избора е дали стотици хиляди да бъдат известно време в мизерия или милиони поради разпад на държавите.
 Избора е ясен- мизерия за стотици хиляди. В крайна сметка всеки е трябвало да мисли че трябва да има спестени парии за около година с нулеви доходи- ако не го е направи проблема си е негов. Аз съм го направил.
 Сума ти народ реши че морето е до колене и си напазарува жилища с ипотеки по 80- 100% от цената- съжалявам- да са мислили. Сега ще си загубят жилищата и ще се наложи да живеят заедно със свекъри, тъщи и т.н. Няма да умрат. Тъкмо на някои ще им се излекува лигавщината. То не бяха покупки на ненужно големи жилища на кредит, на ненужни коли на лизинг, почивки из чужбина- е сега ще се плаща сметката.

Не искам да вярвам че просто така ви се иска.Ще ви кажа че това просто няма да стане.Най малкото поради чисто икономически и финансови причини.Защо подценявате банковото лоби ? Мислите ли че то би си позволило такива колосални загуби ? На банките апартаменти не им трябват, разберете го. Скоро нещата ще се нормализират, психозата от преекспонирането на проблема ще приключи, или поне би трябвало под натиска на здравия разум.

# 4 096
...

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 12:54 от McKitty

# 4 097
Моля за съвет къде да подам сигнал, дали към РЗИ , дали към ХЕИ. На снимката е кварталния магазин ЦБА. Това е входа от който се зарежда магазина. Не мисля че това точно сега трябва да се случва. Междувременно дойдоха и два камиона на чистотата и започнаха да си разменят изхвърлени тигани и др. После първия камион изхвърли кофите и замина, нареди се втория камион и той започна да изхвърля празните кофи. Ама хайде в тоя момент това е без значение. Но каруците с пластмасови бутилки и кашони трябва да ги спрат.Не посмях да направя повече от четири пет снимки да не си отнеса боя.

# 4 098
В света няма, не просто в България! Какво значи да съм запозната от първо лице, да си го разработвам вкъщи ли?

А ти от първо лице ли си запозната, че това лекарство е валидирано и се лекува с него? Щото не виждам нито едно здравно министерство по света, учени, лаборатории, СЗО, адекватни медии да са излязли със становище, което да подкрепя твърдението ти.

# 4 099
.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 13:28 от Mama_Nana

# 4 100
Ето че пак не ме разбрахте. Питам след като твърдите че въздухът е също преносител, как успя да зарази някаква незначителна част от Китайците? Всъщност 80000 от 1.5млрд е 0 000533333%. Поправете си математиката и почнете да четете темата от началото на февруари, където го коментирахме това с въздуха. Ако има такива заразяване от аерозоли във външна среда, нямаше да има толкова малко заразени, за 100% не знам, ама поне едно 90% от Китай щеше да го е преболедувал.
Вие серозно ли? И да от февруари съм в темата - има ли значение от кога съм? Но честно казано вашите мнения ги прескачам, защото не научавам нищо от тях, само хейт и заяждане.
Напротив разбрах ви и обяснявам отново:
Огнището им е под карантина вече втори месец, викат всеки от блока един по един да му донесат храна, излизането е абсолютно забранено - няма аптека, няма банка, няма магазин. Подават ти торбата с храна отдалече, закачена на дълга пръчка. Задължиха всички да носят маски - ако кихнеш с маска заразните аерозоли няма да висят във въздуха. Желязна дисциплина.
Процентите в Италия са съвсем различни, при положение, че те отдавна казаха, че тестват само тежките случаи.

А ето и нагледно как се дезинфекцира въздухът в Китай, ако не можете да си го представите:
https://twitter.com/PDChina/status/1226902394765746176

# 4 101
  • София
Търкаме диваните вкъщи, за да спрем да си предаваме вируса и заразените да нарастват експоненциално. Чисто
Стадния имунитет не сработва, защото колатералните щети не могат да се пресметнат.

Китай още са в карантина, свалят ли я и при тях ще стане същото.
Хеликаза, може ли да ви отклоня от тази тема- може ли да коментирате като биолог статията, която пуснах вчера:
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.11.20031096v1.fu … AYY7sXiaPgUg8yQm4

в която статистически категорично е доказано твърдението, че риска е съществено по-малък за нулева кръвна група и по-голям за А и може би АБ- от една страна хипотезата е доказана с p<0.001 което е много сериозно, от друга има ли някакво обяснение на този феномен от биологична гледна точка???

# 4 102
  • София
На мен до момента нещата, които се говорят при Президента ми звучат разумно, пък не знам.

Докладвайте разни спамаджии!

# 4 103
Като докладвате някой може да не го цитирате, че модераторите после и вашите постове трябва да мият.

# 4 104
Търкаме диваните вкъщи, за да спрем да си предаваме вируса и заразените да нарастват експоненциално. Чисто
Стадния имунитет не сработва, защото колатералните щети не могат да се пресметнат.

Китай още са в карантина, свалят ли я и при тях ще стане същото.
Хеликаза, може ли да ви отклоня от тази тема- може ли да коментирате като биолог статията, която пуснах вчера:
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.11.20031096v1.fu … AYY7sXiaPgUg8yQm4

в която статистически категорично е доказано твърдението, че риска е съществено по-малък за нулева кръвна група и по-голям за А и може би АБ- от една страна хипотезата е доказана с p<0.001 което е много сериозно, от друга има ли някакво обяснение на този феномен от биологична гледна точка???
Не съм много на ти с темата, но ще хвърля око. За мен извадката е малка и твърде регионална. В момента с много голяма предпазливост трябва да се тълкуват излизащите статии.

# 4 105
Paolina Stoqncheva,
Ти сериозно ли? На всички? Аз се боря да си смъкна антителата, а ти ми предлагаш да ги стимулирам.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 12:59 от Hermione Granger

# 4 106
  • Пловдив
Спрете да цитирате!!!

# 4 107
# 4 108
Момичета, от сутринта ме втриса. А скапаният ел.термометър показва около 36. Някой знае ли дали характерното втрисане е непременно свързано с повишена температура.
,

# 4 109
В света няма, не просто в България! Какво значи да съм запозната от първо лице, да си го разработвам вкъщи ли?

А ти от първо лице ли си запозната, че това лекарство е валидирано и се лекува с него? Щото не виждам нито едно здравно министерство по света, учени, лаборатории, СЗО, адекватни медии да са излязли със становище, което да подкрепя твърдението ти.
Антигона без нерви ако обичаш, за да не ти задавам въпроса ти в качеството си на каква...? твърдя това, което чета от последните 2 месеца и половина, което не означава, че е вярно, но е надежда и вярвам в това!

Общи условия

Активация на акаунт