COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 402
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 125
Не знам за вас, но аз получих алергия от дезинфектанта и от сапуна за ръце едновременно. И така, ръцете не съм ги мила с нищо от 3 дни, само с водица ги плакна, не търкам, не бърша, чакам да изсъхне.
Междувременно задната ми хрема си е все там, вече седмица, днес малко главоболие ме мъчи и сутринта имах лека температура. Общо взето ми се ще да си легна, ама работа ме чака.
ако имаш силна ракия приложи до дезинфекция. Със задна хрема съм от 3-4 години, заради постоянна работа на климатик цяло лято+ живот на морето,  предполагам не те притеснява. Flowers Hibiscus

# 4 126
  • София
как ви изглеждат нещата, които казаха преди малко на срещата?

# 4 127
  • София
Извън приказките за ракиите и чесъна, алкохолът в малки дози може да бъде полезен. Затопля, а и отпуска нервите. Действа добре и при хипохондрици като мен.
Не знам защо се шашкате на ниската температура - аз съм с температура 36-и-малко, при форсмажорни обстоятелства дори спада. След лапароскопията температурата ми беше 35,3 градуса, сестрата мери хиляда пъти, въпреки че й обясних, че е нормално. Така че мерете няколко дена, възможно е да сте като мен.

# 4 128
  • Sofia
Според мен се опасяват, че по Великден ако не се затворят градовете хората ще пътуват и ще се заразят т.е няколко дни след това през май очакват да е пика според мен по тази причина.

# 4 129
как ви изглеждат нещата, които казаха преди малко на срещата?

Не можах да гледам. Може ли някой да разюмира? Благодаря.

# 4 130
Цитат на: red_balloon link=topic=1189333.msg40390119#msg40390119
Изследването за издръжливостта на вируса е по-ново от последните инструкции на СЗО, и вероятно ще се ъпдейтнат. Няма нужда да се мъчим със собствената си логика, при положение, че има лабораторни проучвания.
Казах ти, че тия новости не са новости и СЗО излезна с друго становище много след това.
Никой не успорва, че това изследване не е истина, поне десет поста ти отговориха, че е едно в лабораторни условия, друго в реални.
Дезинфекцията в Китай се прави, защото вирусът остава заразен от часове до дни на някой повърхности.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 13:21 от Не се сърди, човече

# 4 131
С ракия си мия ръцете и повърхностите. Никой не пие алкохол в семейството ми. Дезинфектанти отдавна няма в нашия регион, но и не се убих да търся.

# 4 132
Данните за Испания от тази сутрин

Общо- 13 720 случая, около 2500 повече от вчера (увеличение с 18%).
Починали-  558.
774 случая в интензивно лечение, 5 717 хоспитализирани( 42%).

А, това го търсих като инфо. От колко време сте под карантина и колко време мина от първите заболели?

# 4 133
Скрит текст:
Кои са тези "повечето епидемиолози" които са съгласни с Мангъров, може ли линк? Всъщност неговите идеи са един експеримент, който е извън съветите на повечето епидемиолози и мерките, които мнозинството от държавите вземат. Дори тези, които в началото си изкушиха да пробват нещо такова, сега се отказват.
То много хубаво звучи давайте юруш и всичко да приключи за 3 седмици и който оцелял - оцелял, но какво ви кара да смятате, че след това хората ще се върнат тихо и кротко в плантациите след като почти няма да остане човек, незасегнат лично от прекомерната смърт, повечето от която е могла да бъде предотвратена?

Само да вметна, че в Англия не са се отказали, защото изведнъж са станали ужасно загрижени за нацията, а под обществен натиск, от който Борис Джонсън се уплаши за креслото си. На много места по-леките мерки се посрещат на нож и правителствата се плашат да не се катурнат. Тук няма съвест, отново са си хладнокръвни сметки на политиците и властите.
Не звучи никак хубаво да се юрнем и за "3 седмици да се приключва". Затова си седим по домовете. Но в Китай продължават да намират случаи, които и да са внесени, и да не са, показват, че и да се окопаем, този вирус явно преминава през човечеството. Ухан още не се е върнал към нормален начин на живот - под вечна карантина ли ще живеят жителите му? Ами Италия - и тя така, до безкрай...
Несериозно е да се говори, че човек може да живее месеци наред под карантина, под локдаун или под каквото и да е и икономиката дори не е основната причина за това. Как си представяте декември 2020 г. още да не можете да си покажете носа навън? Хайде по-трезво...

Освен вашите собствени интерпретации, ще дадете ли някакъв линк, че повечето епидемиолози и т.н. са съгласни с експериментите на Мангъров и че Бо Джо се е отказал да експериментира само заради натиска от страна на населението (защо има такъв натиск, при положение, че това е една "много добра" идея?)

Аз съм епидемиолог. Когато чух за плана на Великобритания, помислих, че е сатира

https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/mar/15/epidemiolo … onavirus-covid-19

Стотици учени с писмо срещу стратегията на Великобритания

https://www.independent.co.uk/news/health/coronavirus-uk-scienti … ity-a9402661.html

Британското правителства признава, че са подценили колко лош ще бъде ударът върху здравната система. На база на случващото се в Италия и катастрофата там, се отказват от предишната стратегия.

https://www.theguardian.com/world/2020/mar/16/new-data-new-polic … ategy-has-changed

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 13:29 от LillyM

# 4 134
Хората, ако не се вразумят и не си седнат на д-то, няма да има оправия. Честно ли за Великден ще се юрнат пак из страната?! Еее, ама то не е до затваряне на градовете, а до самосъзнание, ама няма такова и това е. Ядосах се, честно!

# 4 135
  • София
Не разбирам, защо непрекъснато се цитират статистики, които всеки който е в интернет и се интересува, може да прочете. С какво помагате, освен да насаждате още по-голяма паника.
П.П. Благодаря, ще опитам  и друг начин. Не се боя толкова за себе си, но синът ми е хипертоник.

Не задължително втрисането ви да се дължи на висока температура. Мерете по няколко пъти ако продължавате да се чувствате зле, иначе се затоплете, направете си чай, пийте повече вода. И по-малко интернет, особено на здравна тематика.

# 4 136
Не разбирам, защо непрекъснато се цитират статистики, които всеки който е в интернет и се интересува, може да прочете. С какво помагате, освен да насаждате още по-голяма паника.
П.П. Благодаря, ще опитам  и друг начин. Не се боя толкова за себе си, но синът ми е хипертоник.

Не задължително втрисането ви да се дължи на висока температура. Мерете по няколко пъти ако продължавате да се чувствате зле, иначе се затоплете, направете си чай, пийте повече вода. И по-малко интернет, особено на здравна тематика.
Надявам се, но не съм хипохондрик. От 20 г. си плащам сама здравните осигуровки, а крак не е стъпвал при лекар, не че съм супер добре, затова се притесних, както казах, като всяка майка за синът си. Иначе ви благодаря!

# 4 137
  • София
Малко е трудно за преразказване, защото информацията беше много. Докладваха за облеклата, задържани материали на митниците, от щаба. Надявам се някъде да качат видео. Важното е, че говориха в числа, по същество.
За облеклата - ще гледат да обезпечат всички от институциите на първа линия. Докато не се задоволят нашенските нужди за защита няма да се изнася навън по комшиите. От митниците казаха какво е пристигнали, какво е пуснато (много числа, няма как да ги запомня). Задържана контрабанда маски (няколкостотин хиляди), ще ги дават на болниците.
ББ каза, че са освободени количества спирт от резерва, имаме много спиртоварни и ще започва произвоство. Същото за текстилната и шивашката, но първо си произвеждаме за нас и после износ.  Ударили го на дипломация с комшиите  и други за суровини за произвоствата.
Закъсалите по чуждите граници, в момента от Унгария, ще ги прибират с конвой, твърдят, че ще има мерки да не се разхождат по роднини.
от щаба - за тестовете - не си заслужава да се тестват всички, дадоха пример с Франция. За  всички на първа линия трябва да има облекло, а ако някъде казват, че няма, значи по веригата логистично се бавят. Новите костюми ги пробват във ВМА и отзивите са положителни. Пневмониите са вторични усложнения от вируса, а тях знаят как да ги лекуват, не можело да има оправдания.

# 4 138
Хората, ако не се вразумят и не си седнат на д-то, няма да има оправия. Честно ли за Великден ще се юрнат пак из страната?! Еее, ама то не е до затваряне на градовете, а до самосъзнание, ама няма такова и това е. Ядосах се, честно!

Е при това положение очаквам да се забранят пътуванията за Великден, иначе би било шизофренично - не можеш да излезеш до парка, ама биеш 500 км из цялата страна да ядеш и пиеш.

# 4 139
Не го гледах цялото, но ми хареса призивът на президента да не се всява повече паника, че има и хора с лабилна психика..

Общи условия

Активация на акаунт