COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 441
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 245
  • Точно където трябва
Щото колкото повече тестват, толкова повече ще са положителните и ще превъртаме. И сега може, който е болен, да кара точно този вирус, ама друго си е /за психиката/като си мисли, че е обикновена хрема. Или пък като си мисли "корона, ама я колко леко я карам". Който съвсем я втаса вече ще го тестват.

# 4 246
Щото колкото повече тестват, толкова повече ще са положителните и ще превъртаме. И сега може, който е болен, да кара точно този вирус, ама друго си е /за психиката/като си мисли, че е обикновена хрема. Или пък като си мисли "корона, ама я колко леко я карам". Който съвсем я втаса вече ще го тестват.

Така и трябва да е. Но аз се потрисам от желанието на някои хора всички да се изредим през апаратите за вентилация.

# 4 247
Да видим в кой момент някай ще излезе с лекарство, което вече може да го има, но от икономически интерес да си мълчи малко повече да затъне Европа...Затова си мисля, че този вирус може внезапно да изчезне, но млъквам, че тук не бива да се всяват подобни сценарии, в които не се минава през всяка драматична стъпка, описана в учебниците.
И аз четох нещо подобно, че в Италия по-малко ще се тества. Дано не е това причината за застой на новите случаи.

# 4 248
Аз тъпо и упорито вярвам, че скоро ще намерят лекарство и се надявам да е това.

# 4 249
  • Варна
Следя темата от самото начало ...

На хранителния магазин какво му пука за извънредното положение. Работи си, печели си. Не била затворена цялата икономика, да се успокоим. Какво като не е затворена цялата, след като моята икономика е затворена. Лично ме касае забраната за ресторанти и игрални зали и хотели. Ами такива "Ганювци"  като мен примерно е номално да се интересуват кога ще свърши всичко и да не са особено спокойни, защото очевидно няма да е на 29 март, а незнайно кога.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 16:04 от bubanka

# 4 250
  • София
Толкова ли е трудно да цитирате само отрязъка, на който отговаряте и да изтриете останалата част от поста на предходния човек? Всеки втори пост е с по 5 цитата един в друг - дълги половин страница. Става непосилно за четене и отсяване на полезната информация.

# 4 251
  • Другата България

Така и трябва да е. На аз се потрисам от желанието на някои хора всички да се изредим през апаратите за вентилация.
Точно така. И дори се чудят "като им дойде реда" какво ще правят, че вече ще е заето от другите, които са били безотговорни.
Ако по-голямата част от хората се разболеят, ще е заради безотговорните, които пък от своя страна може да са само преносители и дори да не разберат, че са такива. Защото "екскурзиантите" не са пенсионери, смъртни или безсмъртни, а именно хора в активна възраст, работещи и основно млади хора.

# 4 252
  • Варна
Няма лекарство. Засега изолацията е най - добрата превенция. Казаха, че няма и достатъчно тестове. Естествено се оправдаха с др.страни.  Грипът върлува от 3 месеца. Ако бяха подходили отговорно, щяхме да сме подготвени. Разбрахме и че бюджета  (царя) е гол. Нали Тръмп гушна доволно някалко млрд. Спирането на  екскурзиите в началото, щеше да ограничи заразата. "Огромна " печалба са взели в Банско от 200 туристи.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 16:48 от Viviana91

# 4 253
Скрит текст:
Абсолютно съм убедена, че до няколко седмици ще се избиваме по улиците и колкото повече чета тази тема, толкова повече ми става ясно, че вирусът ще замине и ще сърбаме много по-неприятна попара... Всъщност може и да не сърбаме. Ще изпълзим от бърлогите с по 20 кила отгоре, с цироза, диабет и какво ли още не и ще пукнем от хрема, затлъстяване и стрес.
То не бяха Ганьовци, обиди, нападки, кой разбирал, кой не разбирал, какви идиоти били всички скептици, дарвинисти или както там им викат някои. Сега ще ви кажа какво си мисли "простият Ганьо" на фона на домораслите вирусолози, понеже моята работа е да общувам с Ганьо...
Та, "простият Ганьо" си мисли - имаме 81 случая, двама починали ги вадим от сметката, те нямат нужда от лечение. От останалите 79 някаква шепа бяха деца. Махаме ги. Остават 75, от които по думите на Мутафчийски немалка част са домашно лечение, а другите не са критични. Значи, thumbs up за нас. Междувременно народът се стресна и масово се спря вече - двойно thumbs up за нас. Вършим всичко идеално - седим, пазим себе си, пазим възрастните и болните в обществото, пазим системата. Чакаме плато и падане на заразените. Банско, което явно е огнище, е под карантина. Хубаво.
Тук "простият Ганьо" обаче се пита едно - няма ли да стане така, че след като свършим ей тая хубава работа с пазенето, ще излезем и ще се изпозаразим масово. В крайна сметка дори и в най-смелите сценарии за пазене може някой да се домъкне нелегално в страната. И пак идваме на сценария с натоварената здравна система, липсата на легла, тоталния колапс и прочее. КПД = кръгла нула.
Сега, виждам, че започва леко да се прокрадва мнението да го караме "на порции". Никой не се наема обаче да каже тия "порции" как ще ги определим.
Толкова от "простия Ганьо", връщаме се на любителската вирусология...

П.П.: Карала съм двустранна бронхопневмония. Започна със симптоми на хрема. Ако на някого му е полезно...

Извинявам се, че ще го кажа, но за такива като теб има една приказка - чукча писател, не читател. Сто пъти се обясни, че мерките в момента целят забавяне хода на епидемията, така че да мине по-плавно и здравната система да може да поеме всички нуждаещи се. Графики се даваха, какво ли не и отново и отново едни и същи въпроси и то на всяка страница, нормално е хората да се дразнят вече. А ако не можеш да си представиш как от 80 човека могат да се заразят милиони, отвори учебника по математика от гимназията и си припомни какво е това геометрична прогресия.

# 4 254
В Испания си седнаха на задника благодарение на постоянен полицейски контрол и глоби.
И то според мен мерките закъсняха.

# 4 255
  • Точно където трябва
Що толкова категорично? Няма оповестено, това е.

# 4 256
  • Варна
Заразени, с леки симптоми ще се лекуват у дома. Там няма ли да заразят близките си? Китаец каза, че това е огромна грешка. Всички болни трябва да се изолират.

# 4 257
Няма лекарство. Засега изолацията е най - добрата превенция. Казаха, че няма и достатъчно тестове. Естествено се оправдаха с др.страни.  Грипът върлува от 3 месеца. Ако бяха подходили отговорно, щяхме да сме подготвени. Разбрахме и че бюджета( царя) е гол. Нали Тръмп гушна доволно някалко млрд. Спирането на  екскурзиите в началото, щеше да ограничи заразата. "Огромна " печалба са взели в Банско от 200 туристи.

Да, официално няма лекарство.

# 4 258
Излекуваха всички заразени с новия вирус в многомилионен китайски град

Излекувани са и последните двама заразени с новия коронавирус в китайския град Хуанган, провинция Хубей. Това съобщи днес агенция Синхуа, като се позова на местните власти, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Откакто е избухнала кризата с вируса в Китай, градската управа на Хуанган е регистрирала 2907 заразени. 2782 пациенти са оздравели и изписани от болниците, 125 са починали, предава БТА.

В Хуанган живеят над 7,5 милиона души. Градът, разположен близо до Ухан - административния център на провинцията, бе едно от най-опасните огнища на коронавируса в региона. На 23 януари китайските власти заявиха, че спират транспортните комуникации с Хуанган; той бе сред първите градове в страната, изцяло затворени в рамките на борбата с новото заболяване.

В момента ситуацията в Хуанган се е нормализирала. В Ухан днес бе потвърден само един нов случай на заразяване с вируса.

https://www.manager.bg/covid-19/izlekuvani-sa-vsichki-zarazeni-s … rad-blizo-do-uhan

# 4 259
  • София
Той хубаво казва да се изолират, но къде да се изолират? Ние нямаме китайския капацитет да си строим за десет дена болница на равно поле и да  изолираме хората там.

Общи условия

Активация на акаунт