COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 476
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 500
Аххх, тежко, много тежко...Толкова жертви дадоха италианците и цифрата не спира да расте. Приблизително 3000 починали вече, а има още 2257 в критично състояние...Дано Господ се смили над тях и вирусът да започне да се оттегля...взе си вече своето...
Добре де, те нали имат карантина?
Защо не спират случаите с новозаразени?

Може би не взимат мерките, показани във филмчето по - напред?
Там гледам, даже някакви лекарства си носят.
Аз си седя от понеделник вкъщи на самолечение...и никой не се интересува дали имам нужда от лекарства, дали се подобрявам или влошавам. А се регистрирах с оплаквания при личната лекарка още в понеделник, също и при пулмолога, който ме следи.

# 4 501
На никого няма да се обадят, ще обсадят Спешните...

# 4 502
Гледахте ли как си шетат и нарушават карантината италианците в Бургас.Избягали от тях,а у нас -купон,обикаляне по улиците,снимки...а после някой съжеляваше пребиваващите и туристите...всички трябваше да ги изхвърлят..пък нека съм лоша..
Moже ли линк?Или инфо друго?
В БТВ новините-19.10 и канал 3 новините 19.19
 Втресох се за италианците-тези които са си там.../не нашите внесени/горките и дано ние не стигаме до там..

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 19:33 от reninel

# 4 503
  • Другата България
Гледате ли блокадата на Австрийската граница...? Пълно е с братя...поне половината са за у нас. Гаранция.
Тава идвах да напиша и аз.Пълен ужас..тези някой ще ги постави ли под карантина.Те нямат лични лекари,едва ли ще се обадят на някой.
Те трябва да се обадят в РЗИ, нищо, че нямат лични лекари.
Но няма да го направят.

# 4 504
Англия затваря училищата от петък, но децата на ключовите работници и уязвимите ще ходят.

Клипчето за Живот под карантина

https://youtu.be/sqv75EVuPOU

Запечатаха ми се думите "Това е криза, която обществото трвбва да посрещне заедно."

# 4 505
  • Bulgaria
Бивш полицай зарази с коронавирус 22 медици в болница в Румъния.

https://profit.bg/regionat/bivsh-politsay-zarazi-s-koronavirus-2 … QLv30zWpq2V2JBrDU

# 4 506
4207 new cases and 475 new deaths in Italy. 1084 new recoveries were also reported today

Това е кошмар Sad
Докога, не трябва ли вече да отмине този пик? Сърцето ми се свива след всяка нова статистика, горките хора

Ех, и аз току що изрових и щях да копна тази информация. Така се надявах да е дошъл пика....Днес най-много заразени и починали. Но пък ми се стори като гледах разбивка на цифрите, че по-малко са минали на интензивна грижа.
Много тъжно. Disappointed Relieved
Дано България е пощадена! Дано!

# 4 507

Въобще няма да го гледам да му правя трафик.

# 4 508
  • Буркина Фасо
А англичаните са ги извели. Кой ги е пуснал, как ги е пуснал?  Нали заради тях е затварянето на града, не заради басканлии!

Още при два дни, заради други случаи, обявиха, че чужденците в подобни ситуации ще ги извозим до държавите им, за да не тежат на здравната ни система.
доколкото се говори по този въпрос ако лекуваме чужденци може да си искаме възстановяване на разходите от съответната държава. същото се отнася и за наш`те.

# 4 509
  • София
Аххх, тежко, много тежко...Толкова жертви дадоха италианците и цифрата не спира да расте. Приблизително 3000 починали вече, а има още 2257 в критично състояние...Дано Господ се смили над тях и вирусът да започне да се оттегля...взе си вече своето...

Аз си седя от понеделник вкъщи на самолечение...и никой не се интересува дали имам нужда от лекарства,дсли се подобрявам или влошавам. А се регистрирах с оплаквания при личната лекарка още в понеделник, също и при пулмолога, който ме следи.

Ами... ако вирусът има инкубационен период 2 седмици... трябва да минат две седмици карантина, за да излязат всички случаи, заразени преди карантината. И после две седмици без новозаразени, за да сме сигурни, че няма нови заразени. Това със забележката, че двете седмици период е среден и условен. Може да е по-малко, може и да е повече, със сигурност не е еднакъв за всички.

# 4 510
Коментирахте ли ваксината? ЕС са дали 80 милиона на немската фирма CureVac от Тюбинген за да разработи ваксина, по която работят. Преди два дни същата фирма отказа сделка със САЩ. През юни ще започват да я тестват. От РКИ се надяват да е в употреба скоро.

https://www.tagesschau.de/inland/corona-impfstoff-entwicklung-101.html

Това е сайтът на фирмата.
https://www.curevac.com/

Защо съобщавате постоянно новите случаи, като ги има навсякъде и не са новина?

# 4 511
Искам да пратя на колегите си филмчето/клипчето Живот под карантина без български субтитри.
Моля за помощ, някой би ли ме упътил.

# 4 512
  • София
В Китай широко са били използвани апаратите ЕСМО
  https://ru.wikipedia.org/wiki/Экстракорпоральная_мембранная_оксигенация
и с тях са спасявани и най-тежкити 5 % ,
 има ли такива апарати в България ?
Някъде пишеше, че в САЩ има всичко на всичко 250 такива апарата ... и да има няколко в България това няма да има никакво значение.

# 4 513
Даааа...
Някои плащаме данъци, плащаме здравни осигуровки, и не разчитаме изобщо на здравеопазване по касата.
Сега по Нова даваха репортаж от лабораторията на Рамус в Дружба. Чакат много хора, със сигурност здравно осигурено, да си платят теста и да ги изследват. Шефът на лабораторията каза, че до сега има 13 положителни проби, потвърдени от референтната ни лаборатория! До преди ден-два бяха 7. Ето от къде са голяма част от софийските проби.

# 4 514
  • Буркина Фасо
Скрит текст:

Аз си седя от понеделник вкъщи на самолечение...и никой не се интересува дали имам нужда от лекарства,дсли се подобрявам или влошавам. А се регистрирах с оплаквания при личната лекарка още в понеделник, също и при пулмолога, който ме следи.
Ами... ако вирусът има инкубационен период 2 седмици... трябва да минат две седмици карантина, за да излязат всички случаи, заразени преди карантината. И после две седмици без новозаразени, за да сме сигурни, че няма нови заразени. Това със забележката, че двете седмици период е среден и условен. Може да е по-малко, може и да е повече, със сигурност не е еднакъв за всички.
нали ти го казаха - може днес да си заразен и до 14-я ден все отрицателни тестове да даваш  и накрая да излезе положителен. за това на практика се обезсмислят предварителните тестове. само за тежките случаи се правят.
и по тази причина се определя някакъв среден/условен период.

Общи условия

Активация на акаунт