COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 179
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 575
Не разбирам да е така. Под New cases, всички разбират "нови хора, диагностицирани с вируса", отделно са оздравелите (общо), починалите (общо), починалите само днес (!) и така нататък.

Само че в италианската статистика разбират друго и това изрично го пише под таблиците с данните. Има уточнение, че общата цифра на болните в момента е 28710, а 35 713 стават, ако се включат оздравелите и починалите/. Същото и е за вчера. Разликата в болните към момента спрямо вчера е две хиляди и нещо.
https://www.corriere.it/salute/malattie_infettive/20_marzo_18/co … 5c2df06d574.shtml

# 4 576

Тази карантина ще продължи 1 година вероятно. До въвеждането на ваксина. Мисля, че вече е ясно на всички.

Не мисля, че ще продължи толкова. Повечето държави ще фалират напълно.

# 4 577
Преди малко отваряше, сега и на мен ми изписва "грешка"

Тоя линк не ми се отваря за worldometers  :
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Само при мен ли е така ?

И при мен. Преди няколко дни се случи отново, но бързо беше възстановена.

# 4 578
Някои има ли статистиката за Италия по дни.
Ако днес числото е грешно, това означава, че и досега е било и в крайна сметка пак е повече.

# 4 579
  • София
След цирка с Банско, аз се изолирам още повече. В четвъртък бях там по работа, общувала съм с 4 човека + обяд в механа.

# 4 580
  • София
Не разбирам да е така. Под New cases, всички разбират "нови хора, диагностицирани с вируса", отделно са оздравелите (общо), починалите (общо), починалите само днес (!) и така нататък.

Само че в италианската статистика разбират друго и това изрично го пише под таблиците с данните.
https://www.corriere.it/salute/malattie_infettive/20_marzo_18/co … 5c2df06d574.shtml
Не разбирам добре, но щом казвате... в такъв случай обаче, % смъртност при тях надхвърля 10%, да?

# 4 581
  • София
Е колко ECMO има в България? Сигурно се броят на пръстите на едната ръка.
А за Италия според мен още няколко дни ще има увеличение. Пък и те все пак не са спрели изцяло, или бъркам?
Вече написах- в САЩ има 250, Във Великобритания 15 - вие колко мислите има в България? Няма никакво значение дали има- и да има има няколко.

# 4 582
Е как ще ги включва? Това са само новите положителни проби.
Не, не са.
Това число от 4 хил. се получава като се вземат общия брой случаи от днес и от него се извади общия брой случаи от вчера. Да, но това е статистиката от случай номер 1 през февруари, та до днес. А през това време хора оздравяват или умират... Ето защо актуалните случаи на живи заразени хора е по-ниско число.

Точно така се оказа, благодаря. Светна ми леко, значи днешния брой заразени е по-нисък, след три дни почти еднакъв брой. Това е добра новина!
Направих си труда да проверя по-детайлно, тъй като на десктопа си пазя данни от последните дни за Италия. Живо ме интересува, с оглед надеждата да почне да пада кривата и пика да отминава.
Ето данните от вчера и днес - това ужасно число 4207 е увеличение на  общ брой случаи въобще от началото на заразата там, който включва и оздравели и починали.
Та и според моите запазени данни и изчисления днес случаите в Италия са се увеличили с 2648, вчера цифрата надхвърляше 3000.
И другата добра новина е, че днес имаме 1084 оздравели в Италия.
Силно се надявам и моля тази тенденция да се продължи и следващите дни.

Аз ползвам този сайт.
http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioConte … us&menu=vuoto

# 4 583
Е как ще ги включва? Това са само новите положителни проби.
Не, не са.
Това число от 4 хил. се получава като се вземат общия брой случаи от днес и от него се извади общия брой случаи от вчера. Да, но това е статистиката от случай номер 1 през февруари, та до днес. А през това време хора оздравяват или умират... Ето защо актуалните случаи на живи заразени хора е по-ниско число.

Еми значи има дезинформация - защо се съобщават навсякъде неверни цифри? Значи излиза, че все пак има спад в Италия, така ли?

# 4 584
  • София
Скрит текст:
Цитат
4207 в Италия днес,475 починали
Знам, че цитирате от пресата, но малко грешно ги съобщават номерата.
Новите позитивни от днес са 2.648, което е по-малко с 341 от вчера.
Казвам го само, понеже 4 хил+ наистина звучи като двойно влошаване спрямо вчера.
А това голямо число, което цитирате, включва в себе си и случаите на починали днес хора, както и на тези изписани днес като излекувани. Днес имаме 1.084 излекувани.
Ееее, това ако е така е чудесна новина. Но в статистиката стоят като new cases.
Т.е. - с думи прости (като за мен) искате да кажете, че ако утре в дадена държава има 3 нови с вирус, 3 оздравели и 1 починал, под Ню кейсис ще пише +7?!??!?!
И всъщност в Италия няма по 3500-4000 на ден нови случая??
Т.е. - така и за Франция, Испания, германия... ние големи философи се оказахме тук, да? Умни глави, математици, айде аз нищо не разбирам от математика, ама...

# 4 585
Ще е интересно ако в България от Медицински Университет направят такова изследване, защото в България BCG ваксината е в задължителния календар и е поставяна масово на населението и има и задължителни реимунизации. Зависи и какъв имунитет е  изграден и за  колко дълго във времето.

В Китай също слагат БЦЖ при раждането. Реимунизациите при нас са само при отрицателна проба манту. Недейте лежа на тая кълка с БЦЖ-то. То ако беше така тук грип нямаше да ни лови, както тези казват, че и за грип действала.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3062527/
Countries that have ceased booster BCG vaccinations (n = 33).
Country  Current BCG Vaccination  Currently Recommend a Booster BCG   Booster BCG given in past?  Timing of old BCG boosters  Year Booster BCG stopped
China Yes No Yes Unknown Unknown
В таблица 1 има данни по страни за реимунизациите по държави. За Китай в момента не се прави реимунизация, в миналото да, няма данни кога са спрели да правят.

За България са правени реимунизации. Може да се провери до коя година. Не е отдавна.

Ще видим какви ще са им резултатите в Нидерландия от изследването.

# 4 586
Е колко ECMO има в България? Сигурно се броят на пръстите на едната ръка.
А за Италия според мен още няколко дни ще има увеличение. Пък и те все пак не са спрели изцяло, или бъркам?
Ако не се лъжа май са доста малко, или поне сравнително малко.. в Сити на околовръстното, Токуда, Св. Екатерина, Варна ... И май това са. Sad

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 20:34 от *Penny*

# 4 587
От това, което аз виждам, излиза че процентното увеличение за най-засегнатите провинции е съответно +9.2% за Ломбардия и +15,1% за Емилия-Романя. Това значи, че карантината работи.

# 4 588
  • София
Ужас, довечера очаквали кораб От Венеция с Италиански екипаж Да акостира в Бургас,
Нямам думи
!

Така ами-що не приберем и от Ухан?С каква цел идва?Дано не е курортисти...

Добре, аз пак да попитам: тези хОра, които висят по границите, за да се приберат в милата родина, че им е много свидна, къде са хукнали, а не стоят там, където ги е заварила пандемията?????

# 4 589
Не разбирам добре, но щом казвате... в такъв случай обаче, % смъртност при тях надхвърля 10%, да?

Не знам какво значи за процента смъртност, но гледам данните за 17 и 18. Вероятно може да погледнете и назад.

17 -  26 062 болни към момента, 2503 починали 2.941 оздравели - общо  31.506 случая
18 -   28710 болни към моментта 2.978 починали 4.025 оздравели - общо  35.713 случая

Пак пускам линковете - всеки може да види сметките под таблицата.
https://www.corriere.it/salute/malattie_infettive/20_marzo_17/co … 592292e4a85.shtml

Общи условия

Активация на акаунт