COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 823
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 815
Ако наличието на много възрастни, обгрижвани в домове е критерий за добра здравна система, тогава - да, добра е.

# 4 816
Този, който е избягал от болницата и онзи, който се е измъкнал от карантината и избягал с товарен камион в Румъния... де на майната си отиват? Ние тука в темата през два метра дистанция се кумим коя първа ще се добере до апарат за обдишване, пък тия зорлем бягат от болницата.

# 4 817
Ще го внесат чак след като САЩ, Испания, Италия и сие са си набавили достатъчно. Ние не сме интересни финансово.
А преди това като са обезпечили и китайския пазар, защото вече се говори за втора вълна, после ще има трета, четвърта, десета и докато стигне до нас ще побелеем.
Аз четох някъде, че това лекарство има ефект само, ако има ниски до умерени количества от вируса в кръвта. При високи количества е неефективен. Така, че и това май няма да е панацея..
Най-доброто е въобще да не се заразяваш.

# 4 818
Като знам какви граждани на Италия станаха лекари от университети в Плевен, Стара Загора , Александруполис, Букурещ... Не ми се мисли колко им е добра медицината. И понеже имам челен опит с работата им с техника в много сфери, предполагам и с медицинската са така. Е , те просто са тъпаци. Не, че ние сме много умни, ама ония са на нивото на Зимбабве, Танзания и т.н. Абсолютни аборигени. Честно казано, бих ги приравнил към българите с всичко, освен с гордостта им, че са били наследници на римската империя. Почти като дежурното гръцко ние сме дали демокрацията на света и той ни е длъжен.

# 4 819
Голямо хвалене на малките, дисциплинирани китайчета. Нищо, че произвеждат нови вирусчета, замърсяват въздуха на половин Азия и заливат земята с всевъзможните си пластмасови джвъчки. Пък и доста послъгват. Мисля че Южна Корея е по-добрият пример за хвалене.
Китай и дисциплина, по скоро театър. Една лъжа повторено 100 пъти става истина. Как се управлява 1,7 милр. население. Имат си методи, но китайците въобще не са дисциплинирани и доста своенравни.

# 4 820
Има сравнително стабилен консенсус, че вирусът тръгва от пазара за животни в Ухан, където се продават рибни, морска храна, но и прилепи, змии, гущери, които също се ядат. Изключително ме е яд, че не мога да намеря онази статия за общото ДНК между прилепите, маймуните и хората, там ставаше кристално ясно какво е станало с тоя пазар и със "странните хранителни навици".
От Китай тръгва и SARS, който отново се свързва с прилепите, този път в провинция Юнан.

Четох, че твърде много човекът се е доближил до животни, до които не е имал достъп никога, като местообитание - с оглед на обезлесяване на гори, нарастване на градове , ето такива пазари на животни, и т.н. Сигурно има десетки теории..

За имунитета видях че пишете. Аз си спомням, в началото казаха че ковид19 е от същата група на другите коронавируси, като например на сезонната хрема/настинка. Честно казано - това хремата хване ли те, всеки път е като за пръв път, поне така ми се струва на мен... Има и приказката - с лекарства за 7 дена, без за една седмица.
Това ли е присъщо на тези вируси, от тази група? То не че грипът не е изменчив също, но пък от грип имам чувство, че по-трудно се разболява човек, отколкото от настинка/хрема.

# 4 821
# 4 822
  • Вестерос
Днес в Италия са казали, че са умрели 475 човек по тв-то им.

# 4 823
За тези дето се чудеха къде се покриха родните инфлуенсъри и тези, които нямате маски, Мигленчето Каканашева е почнала да шие 😆 отидете й в профила и си изберете. То модел, то десен, с филтър, с въглен, климатик, течност за чистачки...

# 4 824
Като говорим за разградени дворове - тук проблемът ни е не в щаба, който по същество не е нищо повече от хапче с медийна алабалистика, а в това, че хем пари няма, хем се чудят как да откраднат  още.
Изобщо не си правя илюзии, че Мутафчиев е нещо повече от говорител, който не си доспива, за да ни осведомява за "нещо" два пъти дневно - симпатичен е - да, но толкова.

# 4 825
  • Далечният изток
О, ще ме извиняват италианците и испанците, ама те и нашите братя - едно към едно. Чакайте от тези миене и дезинфекция...

# 4 826
И аз се притеснявам много повече за България. Мисля, че единственият шанс за минимализиране на щетите е нов щаб, под ръководството на чуждестранен експерт. Дано ни позволи гордостта да наемем.
Aко е чуждестранен е по-експерт ли?
В никакъв случай, просто мислех, че няма, щом не е поканен.

# 4 827
Питахте дали пръскат улиците.
Минаха преди 20 мин. Аз съм в София, близо до центъра. Напръскаха всичко от коли до входове. Обикновенно като мият улицата не се стараят толкова.
Скрит текст:

# 4 828
Дисциплината в Китай се осъществява под дулото на калашника и то само, когато светът гледа натам.
Сигурно сте виждали потресаващите кадри от пазара в Ухан и така е навсякъде. Хигиена - 0, всичко що мърда се яде, сготвено на улицата, след като готвачката е посетила кенефа и не си е измила ръцете.
А за вируса, аз вярвам, че е недовършен опит за направа на биологично оръжие. Не много ефективен обаче и за жалост изпуснат от лаборатория, понеже и стандартите им за безопасност там са такива - 0.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 01:01 от Анонимен

# 4 829
Моята приятелка в Осло ми каза ужасена как днес отивала до аптеката да си купи лекарства и видяла ужасни картини в центъра на града, който е пълен с неевропейски чужденци. Щъкат навсякъде близо едни до други, пазаруват от магазините за плодове и зеленчуци с щандове на тротоара, където хем се бутат, хем пипат всички плодове и зеленчуци, за да намерят най-хубавите да сложат в найлоновата торбичка, хем се бутат вътре в магазина на касата да платят по-бързо и стоят нагъсто на опашка.
И после защо Осло е огнище на зараза в Норвегия. Ами заради ей такива хора, които или не знаят какво става, защото не знаят езика, или не им пука, или си мислят, че мерките са преувеличени. Пък моята приятелка и другите си седят по къщите и излизат само в най-краен случай и пазят поне метър разстояние между себе си и другите хора. Иска ми се да кажа нещо, но някои ще го изтълкуват расистки, макар че няма общо с раса, а с култура, затова ще си замълча.

Общи условия

Активация на акаунт