COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 351
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 205
Онлайн аптеките взеха да зареждат санитарни маски...но на цени от 2 лв. бройката!
Да си ги ползват, но болни!

# 5 206
Всички с маски, без Бойко и Дончев

# 5 207
Защо да е починала от инсулта? Изобщо какви изводи си правите, не е ясно. Хора живеят и с по 2-3 инсулта. Те, заради инсулт ли я хоспитализираха,  или заради дихателни проблеми

Зависи от инсулта, от масивен инсулт смъртността е много висока, така че не всички живеят с по 2-3 инсулта.

# 5 208
Дали има информация, за семействата, чийто близък се е върнал от чужбина и всички вкупом са 14дни вкъщи, макар и безсимптомно..кой ще им пазарува, те дали са обхванати от соц. патронаж. Не всеки има други роднини в същия град или услужливи съседи.

# 5 209
Хората от Мароко се прибрах през Истанбул.
А за починалата жена - приета е с инсулт в неврологията на 4км, след това я вкарват в Пирогов.

# 5 210
Някой срещал ли е линк, в който се обяснява как протича болестта при заразяване чрез очите?
Аз имах зверски секрет и сълзене на очите през Февруари. Очен лекар Не откри проблем с очите. Отшумя полека. Много странно протече.

Бях попаднала на информация, че немски лекари предупреждаваха за инфекция, която започва от очите и после се прехвърля към носоглътката. Това беше януари, февруари, не помня кога точно.

# 5 211
  • Mediterraneo
В Ухан няма нито един нов случай през последното денонощие.
Италия бие рекорди за смъртни случаи.
В Испания всеки ден се затягат мерките на карантината. Преди малко счетоводителката на ММ, който е самоосигуряващ се и работи в строителството, изпрати декларация, която трябва да носи при придвижване до и от работа. Без нея глобата е 1000 евро.
Днес е бил свидетел как полицаи, чули глъчка от съседна къща, са искали легитимация на всички, които са намерили вътре, дали живеят там и какво правят събрани на едно място. Ей такива неща.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 12:49 от Тарталета

# 5 212
Не мога да си обясня това треперене от малко по продължителна соц. изолация. Никой няма да остави хора да умрат от глад. То е смешно даже - България може да произведе зърно да изхрани населението на 3 държави като нашата, а човешкия организъм е способен да изкара и една година само на това. Сега и аз искам редовен маникюр и моренце, ма не и за сметка на някой възрастен. И тях в по-голямата си част няма как да ги изолираме, не всички сме ги оставили да се оправят сами, някой и не могат, но пусто- не им се мре още.
Обявиха пандемия - хора умират и млади и стари. Не ни харесва, но това е положението, и не им отива на някой мъже да мрънкат така от къщите си, докато примерно аз като жена работя.

Производството на храни и продукти не е спирало и няма да спре, в това бъдете сигурни.

# 5 213
Колко месеца трябваха на Ухан за да достигне до това да няма нови случаи вече? Някой смята ли ги?

# 5 214
  • София
За Ухан казаха, че ако 14 дена няма регистриран нов случай - официално обявяват, че са се справили.

# 5 215
Мисля, че 2 месеца бяха под пълна карантина. От средата на януари?

# 5 216
  • Пловдив
Колко месеца трябваха на Ухан за да достигне до това да няма нови случаи вече? Някой смята ли ги?
2 месеца.

# 5 217
  • София
Браво, хората от Мароко, отишли да си пекат зад..те по никое време, ги прибраха. А българите, затворени в Банско с мигновена блокада , кучета ги яли без подслон и без пари.

# 5 218
  • Bulgaria
Добре, с какво лекуват леките случаи? На мен това човек да стои вкъщи докато се влоши не ми харесва. Явно пробват с някакви сериозни лекарства за малария, ебола, хив, но в България май с нищо не лекуват.

# 5 219
С нищо не лекуват леки случаи в Германия, дори не ги пращат да чакат на километричните опашки за да се тестват.
Да си седят вкъщи ги пращат. Съответно и в статистиката вече не влизат.
В началото беше това с тестване на абсолютно всички контактни.

Общи условия

Активация на акаунт