COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 571
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 415
Аз не мога да разбера какъв е проблемът с тия маски. Нали не предпазвали, не били полезни, защо трябва да ги носим? Един казва едно, друг друго.

# 5 416
И какво ще стане като не излезе 2 месеца от вкъщи? Нищо.
Сериозно ли е това?
Айде 2 седмици как да е, но 2 месеца...Вие знаете ли колко трудно се избутват 3 седмици, камо ли 8 седмици?
Дори по време на война не е имало такова ограничение на личната свобода.

# 5 417
Аз вече откачам вкъщи и затова започнах да измислям на детето нон стоп игри, сигурно и нея я побърквам 😁 Моят дом е моята крепост 🙂
Не излизаме заради другите, а същите те ни плюят, парадоксално.

# 5 418
  • София
Стига с тая карантина де. Айде вижте разликата между понятията - извънредно положение и карантина.

# 5 419
Аз не мога да разбера какъв е проблемът с тия маски. Нали не предпазвали, не били полезни, защо трябва да ги носим? Един казва едно, друг друго.
Проблема е, че на населението му беше втълпено, че не пазят по същото онова време, когато по телевизора му говореше генерала, че това е простичък грип, по-лек от грип Б и къде къде повече хора умирали от грип Б.

# 5 420
Ние не сме под карантина. И никъде никой не е збаранил да излизаш от вкъщи. Препоръчва се да не си в контакт с други хора. И аз не разбирам защо трябва да се обсъжда въобще излизането за кратка разходка навън.
Но не и да се моташ безцелно по улиците. Не че някой ще те следи, но това е въпрос на самосъзнание и самоконтрол.
Най-после някой да го обясни ясно.
Излизайте си по двамина, мерете улиците, дишайте въздух, но избягвайте всякакъв контакт с хора.
Говорим за хора, които не са под карантина, за останалите трябва да е достатъчно ясно. Ние с ММ ходим и на работа, няма причина да не излезем за 20-тина мин, като често разходката е до магазина, пазартува той, ние с детето отвън. Далече от всякакви чакащи.

# 5 421
Всеки си има каузи. Сещам се за ТЯХ като си помисля да се разходя. Дали ще оживеят...

# 5 422
  • София
Ако не излезе 2 месеца от вкъщи ще се превърне в зомби с трайно увредена психика.

# 5 423
Скрит текст:
Слави Трифонов току-що обяви, че дарява 100 000 лева за допълнителни възнаграждения на медицинските сестри в Александровска болница. Има живо предаване във Фейсбук в момента, дава някакво изявление.

Повечето хора може и да имат къса памет, но не и аз.

10.03.2020 г.

Слави Трифонов: Паниката около коронавируса изглежда напълно измислена и ненужна

„Не вярвам в конспирацията и в конспиративните теории, но тази паника около коронавируса изглежда напълно измислена и ненужна“.
Какви са фактите според лекарите? При стандартния грип, разпространението е в пъти по-голямо и смъртността е около 5%. При сегашната епидемия, разпространението все още е доста по-малко, а смъртността е около 3% и фаталният изход е предимно при възрастни хора с придружаващи заболявания, а повечето хора могат да го изкарат "на крак" и без да разберат.

„От паниката, особено от паниката на големи групи хора, някои други хора извличат огромни ползи. Може би в световен план това са производителите на лекарства и на защитни облекла.
И ще слагаме полицай пред болницата все едно ще спре вируса с палка или пистолет. Ще спрем хората да ходят на театър, но ще ги пускаме да ходят на дискотека. На мач не може, но в автобуса може. Същото важи и за трите национални телевизии. Сега не им се налага да бъдат критични. Не им се налага да търсят истината и с облекчение си плямпат от сутрин до вечер за коронавируса“, смята Трифонов.

# 5 424
Мили хора, никой не ви е казал да не се разхождате. В коя инструкция или докумет го прочетохте? Само не се бутайте в другите хора и не се събирайте на компанийки пътьом.

# 5 425
  • Варна
Тук се възмущавате на хора без предпазни средства по улиците. Снощи и в двете аптеки на кръстовището на Чаталджа във Варна, аптека Марешки и аптека Матрикария имаше аптекари и без маска и без ръкавици. Та какво остава за останалите хора по улиците.

# 5 426
Ако някога се установи, че някой някъде е пуснал този вирус,  и съм жива, с удоволствие ще го излежа.
Коронавирусите си съществуват по принцип, не е нещо открито днес. Просто различен щам. Не се връзвайте на градски легенди.
Добре де. Защо бабите и дядовците масово си се препичат на слънце, а ние с дечурлигата сме затворници? Каква е идеята на тяхното пазене? Наистина вече се изнервих леко. Да, моето семейство е под пълна изолация от 1 седмица, а навън масово виждам да се разхождат и на седянка хора +60 г.
Трябва да го направим заради разумните.

Love_fairy, факт е, че във всички държави отглеждането на куче е уредено законово и е определено какво може и какво не. Не мисля, че хората са ощетени, те също могат да излизат за соите нужди - пазаруване, работа, аптеки.

# 5 427
  • При семейството си
На мен ми е интересно има ли данни колко фармацевти, колко продавачи са заразени в Италия, Испания и т.н,, защото, ако четеш някои неща в темата, ще кажеш, че точно тези групи ги пускат по няколко дни на работа и после директно в моргите. Пишещите и изобщо следящите темата съм повече от убедена, че проявяват отговорност и спазват максимално съответните мерки. Ама защото Иванчо попитал не може ли все пак да излезе за 15 минути в гората, да му се пуска клипче на припадащи, умиращи от не знам къде, ами хистерично е.

# 5 428
Сериозно ли вярвате на подобни клипчета?
Изумявате ме.

Че какво им е на клипчетата? Защо всичко задължително трябва да е фейк, щом не е показано по новините? И главната лекарка на спешното в Ухан каза, че някои хора колабират на входа на болницата, други в таксито пред болницата. И имаше предвид, че умират, а не просто припадат. Ако стигнеш до положение, че не можеш вече да дишаш, смъртта настъпва много бързо.

# 5 429
  • София
Между другото, и военно положение да въведат, пак няма да е забранено да излизате. Just saying...
В Италия немалко хора са на работа, позволено е да се излиза до магазина и на кратки разходки и разходки на домашния любимец.
В България никой не е забранил да се излиза. Можем да излизаме до магазина, на работа и на кратки разходки. Мутафчийски каза, че е ок да се излиза на разходки, стига да се спазва дистанция.

Общи условия

Активация на акаунт