COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 462
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 370
Аз живея в едностаен апартамент без балкон. Много ми се ще да изляза за кратко, но ме е страх, че така мога да застраша някого, макар и да съм здрава. Правилно ли постъпвам?

В случай че поста е сериозен а не ироничен - не , не постъпваш правилно . Реалистичните изгледи са това положение да продължи поне до средата на май - два месеца няма да излизаш от къщи ли ? Истината е в баланса, не трябва да се зомбираме все едно навън пада радиационен дъжд и сме ходещи убийци.

# 5 371
Хипохондрията взима ненормални размери вече.
Естествено, че трябва да се разходиш по малко, дори не мога да си представя да се задава такъв въпрос. Ще станете по сто кила и само не ми казвайте, че правите упражнения с клипчета от YouTube. Артритът и ревматизмът да ги споменавам ли? Високото кръвно?
Почвам да имам чувството, че много хора смятат, че короната е единственото заболяване, което могат да хванат в момента, другите са си взели почивка.
Абсолютно, плюс разни депресии и спадане на имунитета от стоенето вкъщи. Колкото и да се проветрява въздухът вкъщи винаги ще е по-малко свеж от въздуха навън. И никакъв вит D не може да замени естествения му източник слънцето. Въпросът е да не се пътува с градския, да не се застоява човек навън, да не се срещаш с хора, да не ги доближаваш и прочие.

# 5 372
Никак не съм сигурна, че трябваше да дадат възможност на хората, които само работят в Банско да се изнесат. След случая от днес с починалия в Пиргово 60 годишен мъж, завърнал се от Банско вчера на обяд, си мисля, че май по-разумно беше да не им дават такава възможност.

# 5 373
  • София
От другата седмица сме отпуска, но не казаха каква. Нямаме от предишна година. Как се процедира - полагаща се до момента платена и останалата неплатена ли ще е?
При нас сега се опуква платената, после явно ще сме неплатена.
Цялата за тази година или само полагаемата до момента?
Цялата, докъдето стигне.

# 5 374
Мен пък ме е яд за това, че разрешиха чужденци да се приберат по домовете си СЛЕД обявената карантина на Банско. Очевидно за всички нас по-безопасно щеше да бъде те да си останат две седмици в града. Сега товарене по автобуси, хотели в София, летище и прочее....излишни рискове и нови карантини на хотелите.

# 5 375
  • близо до планината,почти в гората
Изгледах клипа от Иран. Нямам думи! Толкова ярост се надигна в мен. Ако някога се установи, че някой някъде е пуснал този вирус,  и съм жива, с удоволствие ще го излежа. Това е абсулютна война. Това е зверство.

И аз съм покъртена, трябва да го пуснат по тв, белким невярващи и безсмъртни се замислят поне!
Хич не са само възрастни.

# 5 376
Аз живея в едностаен апартамент без балкон. Много ми се ще да изляза за кратко, но ме е страх, че така мога да застраша някого, макар и да съм здрава. Правилно ли постъпвам?

Не постъпваш добре. Кратка разходка на слънце с маска няма да ти навреди - важни са избягването на контакт с други хора от 3-4м и повръхности, пипани от хора, миене на ръце и едно малко уиски за кураж Simple Smile

# 5 377
Скрит текст:

В случай че поста е сериозен а не ироничен - не , не постъпваш правилно . Реалистичните изгледи са това положение да продължи поне до средата на май - два месеца няма да излизаш от къщи ли ?
Истината е в баланса, не трябва да се зомбираме все едно навън пада радиационен дъжд и сме ходещи убийци.

Иване, добре дошъл обратно! 😂🤗

# 5 378
Да бе. Всички ще ,загинат, затлъстеят и ще получат минимум инфаркт ако си постоят 2 седмици вкъщи...
А ако се наложи карантина и никой не може да излиза тогава какво?
Измислете си занимания и спрете да си търсите оправдания. ММ не може да отсъства от работата, поне на този етап, иначе не би ни било проблем да си стоим всички вкъщи. С децата не сме излизали от доста време и нищо ни няма. Излизаме на терасата, печем сладки, хляб, играя си с децата, голямото учи. Не е болка за умиране. На терасата е същия въздух и същото слънце като на улицата.

# 5 379
  • Далечният изток
И аз днес се разходих по балкона, а долу пред другия вход имаше полицай и един от РЗИ /познавам го, затова знам, че е лекар  от РЗИ/. Полицаят носеше списък и търсеше определени лица, мисля, че три имена каза. Говореха със съсед от същия вход, та той ги насочваше има ли такива лица, на кой етаж и т.н. Списъкът е бил със завърнали се от чужбина и под карантина, така мисля. Та за едното семейство съседът казва- те са на втория етаж, колата им преди малко беше тук на паркинга, ама сега гледам, че я няма, значи ги няма...
Тука съм без коментар, ако наистина са лица, които следва да са под карантина.... Ама няма как да търсят други - един полицай и един от РЗИ... А другото пък, че точно тези двама господа, дето издирват и се срещат с карантинирани, бяха без никакви предпазни средства, без маски...

# 5 380
Скрит текст:
Скрит текст:
В туитър има клипове от Иран на падащи хора по улиците и не са само възрастни! До там води стратегията с имунитета. Някой знае ли дали правителството там затвори училищата?

Ужас. И повечето ясно се вижда, че кашлят - тези, които мърдат все още. Не видях да са само дъртаци, напротив. Лоша работа.

Аз и други клипове съм гледала, където се вижда ясно, че са си млади хора. Да вярно, че не са починали, но за да падне така прав и здрав човек, това е нещо страшно. По-добре да забравим известно време за разходките!

# 5 381
Отишла да си вземе оборота, а че изобщо пък не бива да го изнася оттам! Да е чула, че си обеззаразяват парите, защото и чрез тях се разнася зараза? Или ще ги изхарчи по другите градчета, да пламнат и те.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 15:29 от papi6

# 5 382
Да бе. Всички ще ,загинат, затлъстеят и ще получат минимум инфаркт ако си постоят 2 седмици вкъщи...
А ако се наложи карантина и никой не може да излиза тогава какво?
Измислете си занимания и спрете да си търсите оправдания. ММ не може да отсъства от работата, поне на този етап, иначе не би ни било проблем да си стоим всички вкъщи. С децата не сме излизали от доста време и нищо ни няма. Излизаме на терасата, печем сладки, хляб, играя си с децата, голямото учи. Не е болка за умиране. На терасата е същия въздух и същото слънце като на улицата.

Все още ли някой мисли, че става въпрос за 2 седмици ?

# 5 383

В случай че поста е сериозен а не ироничен - не , не постъпваш правилно . Реалистичните изгледи са това положение да продължи поне до средата на май - два месеца няма да излизаш от къщи ли ? Истината е в баланса, не трябва да се зомбираме все едно навън пада радиационен дъжд и сме ходещи убийци.
На мен ми иде да помоля съседа да разходя кучето му...

# 5 384
Сериозно ли вярвате на подобни клипчета?
Изумявате ме.

Общи условия

Активация на акаунт