COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 220
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 280
Цитат
... дори и карантина не могат да им наложат, че не могат да ги хванат къде са, ама за Разлог, Баня и Добринище не става.

Не става. Не трябва и за другите да става. Карантината е това - не напускаш.

Ама имало хора в депресия, стоенето щяло да утежни състоянието им, друг имал нужда да тича, трети не може без фризьор...
Изкупувало се, защото помним виденовата зима. А западните презадоволени страни какво помнят, че техните магазини са по-изкупени от нашите?
Конвоя с ковчези сякаш е просто снимка...

Сигурна съм, че нито на китайците, нито на испанците и всички, които са затворени, им е комфортно. Но това е единствен начин за справяне с пандемия, за която няма данни колко и дали предизвиква имунитет, колко смъртоносна може да е в перспектива, какви усложнения остават след преболедуване, няма лечение, няма ваксина.
Ако някой в темата е епидемиолог, вирусолог или друг специалист, който е успял да се справи в практиката с подобна пандемия, нека дава на всеки два поста съвети. Ако не е, да не сипе хули по хората, които опитват да се справят по най-добрия начин със ситуацията, по съфорумци, старци и презапасяващи се.

# 5 281
Не става въпрос за жълти звезди, но е крайно време хората да разберат, че сега се живее под определени правила и като не ги спазваш това няма  да бъде оставяно без последствия. Имаш срок, не го спазваш - носиш си последствията.

# 5 282
  • София
Жалко,че вирусът е насочен към пенсионерите,а не към двукраките с ту мъч меланин..
Отивам да с срамувам в ъгъла.

И аз с теб. Кой знае колко болни имат там, докато ние се дъвчем тук...
Колкото до симптомите - почвам да мисля, че удря така, както грипът удря по най-слабото място (не ме нападайте, не е just a flu!). Аз съм с много слаби синуси и дори и леката настинка я карам седмица на капки и какво ли не. Майка ми е същата, но баща ми го удря в дробовете и започва кашлица като магаре, сиропи, инхалации, чудо. И така. Но това са разсъжденията на лаик като мен.
От личен опит мога да кажа, че двустранната пневмония не е шега работа, аз първите дни кашлях до задух. Тогава бях на 14, от днешните ми 30 не знам как ще е. По-зле ще е със сигурност, колкото и "леко" да се кара. Отделно дори и за лека пневмония бичат яко антибиотици, няма хън-мън.

# 5 283
  • София
Не става въпрос за жълти звезди, но е крайно време хората да разберат, че сега се живее под определени правила и като не ги спазваш това няма  да бъде оставяно без последствия. Имаш срок, не го спазваш - носиш си последствията.
Разбира се, репликата ми беше за комшията, дето трескал вратите, който е по-добре да си остане в Банско.

# 5 284
Що за карантина е това в Банско! Куп народ си тръгна предния ден и сега ходи на работа. Те защо не са под карантина?! Не са рискови ли ?!

# 5 285
За Индия и Бангладеш съм много несъгласна.
Имаше потребителка в темата(не помня Ника, съжалявам) която споделяше как е там. Налагаха много строга карантина и тестваха много добре. Затова нямат много положителни.
Въобще не разбирам надменността на западният свят, да смята страните от Азия, главно Индия, за някакви аборигени. Да сигурно има части от държавата, където е така, със ниска хигиена и все едно сте във някакъв брутален филм. Но те не са масови, както не са масови в България селата приличащи повече на част от Турция. Има доста такива държави, които впрочем, в по-голямата си част, се оказаха по-разумни и с много по-добри мерки от страни като Германия и Франция.

# 5 286
Скрит текст:
Жалко,че вирусът е насочен към пенсионерите,а не към двукраките с ту мъч меланин..
Отивам да с срамувам в ъгъла.
Уау! Ти си за съд и бан.
Знам.Т.е.за бан съм.За съд,тц..
ЧУдех се дали да напиша онова,което мнозина си мислят,но не смеят да изрекат на глас..Ама,написах го.Каквото ,такова.
Ти го написа, други го мислим, трети отцепиха циганския квартал и му наложиха карантина.
https://www.dnes.bg/stranata/2020/03/19/zatvariat-romskata-mahal … v-kazanlyk.442764

Скрит текст:
За Индия и Бангладеш съм много несъгласна.
Имаше потребителка в темата(не помня Ника, съжалявам) която споделяше как е там. Налагаха много строга карантина и тестваха много добре. Затова нямат много положителни.
Въобще не разбирам надменността на западният свят, да смята страните от Азия, главно Индия, за някакви аборигени.
Скрит текст:
Да сигурно има части от държавата, където е така, със ниска хигиена и все едно сте във някакъв брутален филм. Но те не са масови, както не са масови в България селата приличащи повече на част от Турция. Има доста такива държави, които впрочем, в по-голямата си част, се оказаха по-разумни и с много по-добри мерки от страни като Германия и Франция.
Индия и такива като нея изобщо не са за подценяване. Хората живеят и спазват правила от столетия, които за нас са остаряли и сме ги игнорирали. Затова днес на нас ще ни е по трудно.

# 5 287
  • Пловдив
За тези от нас, които в момента сме по домовете си, може ли да споделите как са нещата в градския транспорт? Има ли струпване на хора в пиковите часове, или успяха да го организират някак? За Пловдив само помня, че някой писа още в началото, че са разредили колите и се получавало по-голямо струпване. Регулираха ли се вече нещата? Маски почнаха ли да се носят от повече хора, след като започнаха да се шият от плат?
Аз ходя вече пеша и в автобуса не знам как е. Маски имат макс. 30% от хората, които срещам. Тези в отворените работещи магазини, които видях (не само хранителни, а също баничарница, книжарница и магазин за цветя) - само на две места бяха с маски.
На работа ту ги слагаме ту ги махаме, като си седим сами в стаите си даваме малко почивка от маската.

# 5 288

И аз с теб. Кой знае колко болни имат там, докато ние се дъвчем тук...
Колкото до симптомите - почвам да мисля, че удря така, както грипът удря по най-слабото място
Ами аз днес покрай мен може да се каже че почти не видях здрав човек.Или леко кашлящи, или зачервени очи, с температура и болки в гърлото...

# 5 289
  • Варна
От заразените в България знае ли се има ли такива в критично състояние и колко са?

# 5 290
Две предложения..

Центровете за бежанци разправят, че били празни.. сигурно могат да се ползват за карантиниране на приходящи отвън..

Българската Коледа събра към 2 млн. лева. Да се пренасочат парите направо за оборудване на детски приемен център, колкото и да очакваме, че броя на децата ще е малък..

# 5 291
  • 1st floor
От другата седмица сме отпуска, но не казаха каква. Нямаме от предишна година. Как се процедира - полагаща се до момента платена и останалата неплатена ли ще е?

# 5 292
"Ишгъл - тайният развъдник на коронавирус в Европа" - "Дълго време се смяташе, че Италия е основният източник на заразата с коронавирус в Европа. Тези дни обаче стана ясно, че едно друго място в Европа е таен развъдник на вируса - курортът Ишгъл в Австрия."
Ето подробностите:
https://www.dw.com/bg/%D0%B8%D1%88%D0%B3%D1%8A%D0%BB-%D1%82%D0%B … %D0%B0/a-52833941
Дойче веле

# 5 293
  • София
От другата седмица сме отпуска, но не казаха каква. Нямаме от предишна година. Как се процедира - полагаща се до момента платена и останалата неплатена ли ще е?
При нас сега се опуква платената, после явно ще сме неплатена.

# 5 294
И все пак всички тези страни(с изключение на китайската комунистическа партия) , ако потърсите в интернет, ще видите, че взеха мерки, в пъти по-добри и навременни, от западния "цивилизован" свят.
Нали това казваме. Хората там не са като нас - разглезени, капризни и тропащи с краче. Както и куп още неща, за които не е място да говорим.

Общи условия

Активация на акаунт