COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 593
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 730
Италия:
нови случаи: 5322
нови починали: 427

Рекорден брой нови случаи днес. Anguished Починалите са малко по-малко, оздравелите също се увеличават. Дано тези дни е пикът.

http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioConte … us&menu=vuoto

# 5 731
  • Далечният изток
По повод по-ниската смъртност в Германия, ми направи впечатление следното в таблиците с брой заразени, починали и т.н. В графата за критичните случаи броят на Германия е 2 към момента. За сравнение - Италия - 2498 критични случаи, Испания - 800, Франция - 931... Тоест в Германия просто няма болни в критично състояние и затова е така.

# 5 732
Цитат
Средната възраст на каращите го безсимптомно е 14 години. Останалите имат симптоми и развиват пневмония в различна степен.
Цитат
Моля не тиражирайте неверни твърдения- на кораба Даймънд принцес данните ги има- малко под 50% са тествани положителни без симптоми.
 Нямате никакво основание да пишете подобни твърдения без позоваване на съответно изследване.
Тона не са мои изчисления.
Няколко пъти в тази тема вече е публикуван този линк, не мисля да ровя отново, преди 2-3 страници също един потребител го припомни.
Данните от кораба не могат да са единствените, по които да се правят статистиките. Още повече, че вече се доказват мутации на вируса.

# 5 733
  • Варна
Да, каза, че го лекуват с хлорофинофосфат, който не се внася у нас.
Как го намериха толкова бързо и само за него ли го внесоха? Другите с какво ги лекуват?
Той нали произвежда лекарства. Може да са направили специално за него.

# 5 734
В Италия има ръст и на оздравелите Simple Smile Мисля, че това е добра новина.
Броят на оздравелите расте заедно с растежа на новите случаи
Аз имам приятел от Италия, италианец, който през ден-два поства броя на оздравелите, които са винаги 4 цифрено число. но това естествено не е интересно, не всява паника и изобщо защо ли трябва да го споменавам.

# 5 735
Човекът е търсил и си е намерил медикамент, който в Бг отдавна не се внася. Него не го мислете!

Кой е този медикамент?

# 5 736
Е, няколко поста над твоя пише. Поне два пъти.

# 5 737
Ако отнема 15 дни да се излекува човек, най-малко 15 дни, то карантината трябва да даде резултат след 15я ден - за броя на оздравелите.
А за новите случаи - не мога да преценя. Но примерно ако отнема 14 дни да покажеш симптоми, то на 14я ден от карантината ще е пика в Италия.

# 5 738
  • Варна
Да, цифрите за Италия от няколко дни са ужасни, но нека си напомним, че 5000 нови заразени не означава 5000 в тежко състояние, интензивно или реанимация.
Аз лично мойта крива за Италия си я правя по починалите,.. заразените никой не ги знае колко са.

# 5 739
  • София - Рим и обратно
Аз живея в едностаен апартамент без балкон. Много ми се ще да изляза за кратко, но ме е страх, че така мога да застраша някого, макар и да съм здрава. Правилно ли постъпвам?

В случай че поста е сериозен а не ироничен - не , не постъпваш правилно . Реалистичните изгледи са това положение да продължи поне до средата на май - два месеца няма да излизаш от къщи ли ? Истината е в баланса, не трябва да се зомбираме все едно навън пада радиационен дъжд и сме ходещи убийци.
На мен ми иде да помоля съседа да разходя кучето му...
Приятел в Испания ми каза, че там хората с кучета ги дават под наем за 10 евро на час на хора без кучета, да се разходят.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 19:42 от 'Кафе с мед'

# 5 740
  • Буркина Фасо
По повод по-ниската смъртност в Германия, ми направи впечатление следното в таблиците с брой заразени, починали и т.н. В графата за критичните случаи броят на Германия е 2 към момента. За сравнение - Италия - 2498 критични случаи, Испания - 800, Франция - 931... Тоест в Германия просто няма болни в критично състояние и затова е така.
в Италия са направени много повече теста, отколкото в други държави. за това и бройката е най-голяма.
много държави вече не правят тест на леко болните, а само на тежко болни. нормално е при такива условия
бройките да са различни.

# 5 741
  • София
Аууу, Мутафчийски не ще да затваряме София и да изкарваме армията по улиците... Линч!

# 5 742
  • София
Ама за вразумяване скоро пред всеки блок ще има военен пост.
Абе, мечтай си. Нечовешко е да затвориш хората за повече от 2 седмици и управляващите много добре го знаят това. Най-много да останат ограниченията за концерти, кина, фитнеси, събиране на много хора и други подобни. Едва ли някой военен ще следи и ще дрънка с оръжие, че някоя майка си е извела децата на разходка или, че някоя баба е седнала на някоя пейка, за да събере слънце.
В Китаи забраниха, ако се не лъжа в Япония и Корея също; в Италия, Испания и Франция забраниха, може да има и други от ЕС, само на  Ганьо никой не може да му отнеме права да прави каквото си иска, върпеки че с ищасите си застрашава животи? Бре?!

# 5 743
Радвам се, че избраха живота на хората пред икономиката. Принципно е правилно, морално, похвално и много добра идея. Но някак си се съмнявам дълбоко в себе си да го правят изцяло от алтруистични подбуди.
Икономика с аборигени не става. Няма алтрузъм има прагматизъм.

Родители с деца с поведенчески проблеми не могат да се справят след четири дена вкъщи. Ще отварят училищата, където са ходели (специализирани).

За кво са раждали деца като 4 дни не могат да ги изтраят
Прочети го пак, но по бавно - поведенчески проблеми.

Човекът е търсил и си е намерил медикамент, който в Бг отдавна не се внася. Него не го мислете!
Да, каза, че го лекуват с хлорофинофосфат, който не се внася у нас.
Как го намериха толкова бързо и само за него ли го внесоха? Другите с какво ги лекуват?
Сигурно се е консултирал с лекар от Франция и от там е изписано и изпратено. Каза, че нашите лекари не са достатъчно запознати с КВ.

Скрит текст:
в Италия са направени много повече теста, отколкото в други държави. за това и бройката е най-голяма.
много държави вече не правят тест на леко болните, а само на тежко болни. нормално е при такива условия
бройките да са различни.

Към момента /ако не правим статистика/ какво значение има бройката на заразените, при положение, че починалите са много.

# 5 744
Ами българска работа - отишли си старците на минералния басейн и хич не им дреме за корона вируси, пък ние ги мислим тука:)
https://dnes.dir.bg/varna/varnenskite-politsai-s-maka-izgoniha-k … plata-voda-snimki

Общи условия

Активация на акаунт