COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 033
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 885
  • тук-там
Добре де, ако човек живее да речем в село на 5-10км от Пловдив и работи в града, пак ли ще му трябва такова удостоверение?

Да, пак! Много повече са хората, които живеят в Пловдив, но работят в икономическите зони около града.
Според мен това е и мярка в тази насока. Повече работодатели да затворят.

# 6 886
Мъдро от Роналд Рейгън
_Свободата не е никога по-далече от едно поколение от изчезване.
Ние не я предаваме на децата ни чрез кръвта си.
За нея трябва да се борим, да се бием, да я защитаваме и на тях трябва да предадем да правят същото...

_Икономическите възгледи на правителството могат да бъдат обобщени с няколко думи: ако едно нещо се движи, обложи го с данък. Ако продължи да се движи, въведи регулация. Ако спре да се движи, го субсидирай.

# 6 887
Добре де, ако човек живее да речем в село на 5-10км от Пловдив и работи в града, пак ли ще му трябва такова удостоверение?

Да, пак! Много повече са хората, които живеят в Пловдив, но работят в икономическите зони около града.

Защо да затварят? Не могат да издадат 1 служебна бележка ли тези работодатели? Какво ви става, хора Simple Smile

# 6 888
Затваряне на всички в къщи, а на фона на това някакви хора работят в кол центрове, отворен офис, хиляди хора вътре. Развъдник на зарази. Телевизията какво да кажем за тях, всеки ден в някакви предавания гостуват хора по няколко броя в студио на един диван поседнали заедно. В парламента интимно си поседнали и те един до друг. Ама после идват да ни се скарат същите тия, че сме шокирани.

Имаше една хубава картинка..не е лошо да я разгледаш.
Показано бе как двама да се спрат...с колко падат заразените.

# 6 889
Италия:
Нови случаи: 5,986
Нови починали: +627

# 6 890
# 6 891
  • Варна
Това за пазаруването на хора над 60 години в определен часови интервал някак не ми е логично. Нали ги пазим?! А им разрешаваме да се струпат в рамките на два часа в магазините. Ако един заразен има в магазина, какво ще се случи?
Някой има ли идея къде ще са тези КПП-та? На входовете на града ли? И как ще стопират ползването на разни черни пътища и пътченца...

# 6 892
Заради гетата, където според мен е неконтролируемо,  заради особеностоте на етноса, хиляди хора, назад-напред, ще страдаме всички.

# 6 893
Италия: +5986(47021) нови случая, +627(4032) смъртни случая.

В Италия положението е много по-зле, отколкото в Китай.

BREAKING: Italy reports 5,986 new cases of coronavirus and 627 new deaths, raising total to 47,021 cases and 4,032 dead https://t.co/eUoE2b20hL

# 6 894
teta75 Мерси и на теб за заповедта-погледнах я в т.1 много внимателно-вървенето по улицата не влиза там....явно ще  ходим до кв.магазин...и без да се влизаме.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 19:24 от reninel

# 6 895
  • sofia
Италия: +5986(47021) нови случая, +627(4032) смъртни случая.

В Италия положението е много по-зле, отколкото в Китай.

BREAKING: Italy reports 5,986 new cases of coronavirus and 627 new deaths, raising total to 47,021 cases and 4,032 dead https://t.co/eUoE2b20hL
Ужас 10 % смъртност УЖАСС.

# 6 896
  • Вече в моята си приказка...
Ей,  не спряхте с това мрън-мрън. Като Италия ли искате да станем?!?! И не леж'те "на това уше" за застаряващото население там! Когато не прави държавата за нас - защо не се прави! Когато пък прави - пак вой до Бога! Няма нужда от капризите ви! Ей, не са спряхте бе!

# 6 897
Обаче от Рим на юг нещата не са толкова зле....аз очаквам и тук да е така...

# 6 898
  • HH
Германците тествали 160 000 човека на седмица, което значително намалява смъртността /не схващам логиката/. Тези, които нямат признаци/симптоми на болест, но покажат положителен тест, какво ги правят!

...

В Италия смъртността е много висока, дали се дължи  само на това, че здравната система не може да насмогне или има и други причини.

Не си разбрала. Не намалява смътността, а процента на смъртните случай спрямо общия брой доказано болни. В Италия примерно нямат време да ги тестват, приемат само тежките и така там процента е много по-висок.
Инфото ти е пресконференцита на института Робърт Кох, нали ?

Тези, които имат симптоми си остават вкъщи. Ако започнат да се влошават отиват да се изследват. Не е концерт по желание.

Искам да вметна, че от днес тук върви информационна кампания за маските.
В общи линии, тези без филтър не предпазват от зараза напълно, а тези с филтър са предназначени за лекарите, за да не се заразяват. Просто се опитват да обяснят мило на цивилното население, да не хаби маските, защото има нуждаещи се от тях.

При нас в Хамбург, затвориха ресторантите. Има слухове, че от неделя ще въведат пълната забрана и ще се ходи само на работа с бележка от работодателя или до магазина/аптеката, в парка да се разходи кучето(сам) и спорт на открито (пак сам) поне в Байерн днес така го обявиха. Да видим какво ще стане.

Аз още ходя на работа, при мен това няма и да се промени ако успея да не се заразя де. Просто се усеща, как хората и колегите се дистанцират все повече. Много е неприятно. Но това да ми е проблемът.

Пазете се, не се ядосвайте за глупости. Все някога ще свърши.

# 6 899
  • тук-там
Скрит текст:

Защо да затварят? Не могат да издадат 1 служебна бележка ли тези работодатели? Какво ви става, хора Simple Smile
Могат! И 1000 могат, и 10 000. Но нали се сещаш, че следващата стъпка е да допускат само работници от сенситив производството... Или не?

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 19:23 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт