COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 335
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 245
Абсолютно ЗА съм да ограничат движението в гетата, особено в Пловдивското. Там в момента тече една голяма фиеста на завърналите се. А в съседно Садово е останалата част от родата.

Бразилия: +257(904) случая, +4(11) смъртни случая.

С почти 210 милиона население, което води свръх интензивен социален живот.

А също и свръх бедност и ограничен достъп до здравни услуги.

# 7 246
Колко време ще продължи тази ситуация в България?2-3 месеца още?

# 7 247
Турция до преди 3-4 дни имаха 1 случай.. Вече са 670 и 9 починали.
311 от днес + 5 починали

# 7 248
Турция до преди 3-4 дни имаха 1 случай.. Вече са 670 и 9 починали.
311 от днес + 5 починали
Население от 80 милиона души. Даже са малко мен ако питаш.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 23:27 от Анонимен

# 7 249
Турция подценяваме ситуацията....Но за съжаление не ги подминава

# 7 250
Цитат
Положението не е розово, но не изобщо е спасявай се както може
Ако държавата плаща всичко:заплати и осигуровки,значи положението си е точно розово и безоблачно.Хем си вкъщи,хем ти плащат.За тръшкането няма да пиша повече,защото може да се изтълкува другояче,но си го има.И са си прави.Както и всички други по света,които са притеснени за финансовото си положение в тази ситуация.

# 7 251
  • При семейството си
Бразилия: +257(904) случая, +4(11) смъртни случая.

Няма да ни остави на мира дори и през лятото, въпреки че се надявам поне да се разпространява малко по-неефективно.

UPDATE: Brazil reports 257 new cases of coronavirus and 4 new deaths, raising total to 904 cases and 11 dead https://t.co/eUoE2b20hL

Страшно!!! 0, 0005 % от населението е с положителен тест, починалите са с 5 нули след точката/запетаята

# 7 252
В Турция тепърва започват много "интересни" неща, имайки предвид колко хора са се върнали от поклонение в Мека мисля, че беше.

# 7 253
В Турция тепърва започват много "интересни" неща, имайки предвид колко хора са се върнали от поклонение в Мека мисля, че беше.
И предполагам от Германия, преди да затворят границите. Мисля, че им дадоха 24 часа.
Интересно ми е какво е развитието на вируса по градове в Турция. Някой срещал ли е такава информация?

# 7 254
  • София
Седяхме и си обсъждахме вкъщи какво ще рече това „Мерките дотук не дават резултат„. Какъв резултат се очаква? Не е ли чудесно, че случаите растат с толкова малко? Не е ли супер, че сме що-госе дисциплинирани, по улицитв почти няма хора, въздухът е чист...... и се замислих: Явно наистина ни е мн зле здравната система, оборудване, наличие на специалисти. Защото щом с толкова малко случаи се задъхват, не ми се мисли като станат повече..... а те ще станат.

Най-добрият случай беше поетапно, бавно разболяване, ама явно и това не е опция вече.

# 7 255
  • Далечният изток
Аз съм изумена какви неща се пишат в тази тема от определени потребители, които ако съм админ, бих им наложила бан, ама завинаги. Дори предлагам тази тема да се заключи, защото вече съвсем изпростя от абсолютни глупости.
Хора, целият свят е в колапс, ама някои хора още си мислят за конспирации и как Бойко ще лапне едни пари от Европа.....
Вие сериозно ли?????!!!!
Аз пък си мисля, за първи път, че нашите управляващи вземат адекватни мерки. Наистина не съм и предполагала, но мерките са адекватни, възможно е да са малко закъснели, но адекватни към момента. Ситуацията се променя не с дни, а с часове. Трябва да сме готови на всякакви рестрикции, не виждате ли какво става по света???!!!
Мисля, че тази вечер ни подготвиха, че в близките дни, най-вероятно от понеделник, ще ни затворят по къщите. Казаха, че ако сегашните мерки не дадат резултат, ще се премине към по-рестриктивни мерки. Е, то е от ясно по-ясно, че за два дни няма да дадат резултат. При този инкубационен период от 20-25 дни, ясно е, че мерките ще дадат резултат около 20 до 30 дни след въвеждане на пълна карантина. Ако я въведат в понеделник - 23.03., то пикът ще е около10 -12 април, а вече към май месец евентуално кривата ще започне да пада.
Не разбирате ли, че колкото по-навреме се вземат строги мерки, толкова по-рано ще има резултат....
Разбира се ние вече сме зависими от това, което се случва по целия свят. Няма как ние да сме добре, а целият свят или поне Европа да е зле. И обратно - ние да сме зле, пък Европа или светът да се съвземат. Сега наистина виждаме, че светът е едно глобално село и колко всъщност сме свързани....
Айде стига с лигавщините на някои тука, ама как оня ще си извежда кучето, защото само то ли имало нужда от слънчева светлина?!
Вие честно не сте добре, хора, явно поколението след промените е толкова разглезено и изтървано отвсякъде, че няма на къде.... Абе ще стоиш вкъщи 14-20 дена, бе, всички ще стоим, то за всеки един от нас се отнася... Само глезотии, капризи............., е айде помислете вече, че тази планета не се върти единствено около вас!

# 7 256
  • тук-там
Седяхме и си обсъждахме вкъщи какво ще рече това „Мерките дотук не дават резултат„. Какъв резултат се очаква? Не е ли чудесно, че случаите растат с толкова малко? Не е ли супер, че сме що-госе дисциплинирани, по улицитв почти няма хора, въздухът е чист...... и се замислих: Явно наистина ни е мн зле здравната система, оборудване, наличие на специалисти. Защото щом с толкова малко случаи се задъхват, не ми се мисли като станат повече..... а те ще станат.

Най-добрият случай беше поетапно, бавно разболяване, ама явно и това не е опция вече.
И аз това се питах и стигнах до извода, че имаме повече полицаи отколкото лекари ...

# 7 257
  • София
Ние взехме доста бързи мерки като цяло. Не сме изтървали положението като повечето европейски държави. И ние закъсняхме, но с малко. Още 2 месеца е реалното очакване от мен и то в песимистичен вариант. В най, най-лошия случай до средата на Юни, но много ама много силно се съмнявам.
Хора, стискайте палци да се появяват лекарства или група от лекарства, които да започнат да действат масово на хората с тежки симптоми по болниците. Латентен изход пак ще има (има случаи дори на хора ваксинирани против грип да се разболеят и умрат), но ако бъде много нисък процент ще се поотпуснат и мерките (но не веднага) и хората по света. В случая водещото нещо е психологията на тълпата. Сега много хора ги е страх да не се разболеят и умрат (?!), защото са наплашени от медии и социалните мрежи, а това е стрес, който вреди и не си помагаш по никакъв начин. Но ако хората знаят, че могат да бъдат спасени дори и ако са в онази 20% група изтеглили по-късата клечка (не най-късата, защото над 15% от тези 20% също се оправят) има нещо, което да им помогне да няма тежки последици за дробовете. Това пък означава по-малко стрес, повече усмивки и положителна нагласа, т.е. помощ за организма. Те нещата са навързани. Искрено се надявам нещата да се развият бързо, защото ме е страх за икономиката ни и бъдещето на толкова много хора. Нещата вярвам няма да излязат от контрол. Ще го минем и това. Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 23:25 от Не се сърди, човече

# 7 258
Скрит текст:
Стига сте ни плашили с прословутата Италия. Дотук 4000 смъртни случая , при средно 24000 за година от грип. Вече сме средата на март. Ако екстраполираме, се получава по-малко число.  
Признавам обаче, желязна схема за манипулация измислиха - промиха ни мозъците, че едва ли не в Италия хора не са умирали досега, и всеки случай се следи под лупа и драматизира. И под мантрата - да не станем като Италия , си въвеждат каквото им скимне. Като спаднат случаите естествено , ще кажат - това е заради карантината, ако не бяхме в картантина щяхте да видите тогава. А те в един момент така или иначе ще спаднат.
Жал ми е за хората , на които заради тези схеми наистина ще им се съсипа живота - депресии, безработица, болести, предизвикване от изолация , тотално спиране на спорта и обездвижване и стрес.

Абсолютно е така! И да, възрастните хора най-вече умират от грип през зимата. Писах и назад - има чудесна българска поговорка - пилците се броят напролет. Не е от вчера това и не зная защо нашите доктори чак сега го загряват този факт...сигурно е, защото като влезе стар човек в болница, никой не му обръща внимание - имам личен опит точно от такова поведение на лекари и сестри и съм много разочарована.
Поговорката е "Пилците се броят наесен." Жертвите на коронавируса вероятно също ще се броят едва наесен.

# 7 259
Хора вземете се стегне те и осъзнайте сериозната ситуация. Това, че трябва да си седите вкъщи ще ви се вижда приказка. Дано не съм права, но гледайки как се развиват нещата и как лекичко ни подготвят=учение в зала Арменец, направо си е подготовка, ни чака...........
Стойте си вкъщи, ако ще и два месеца, това да не е проблема.
quote author=Night_ShadowMOM link=topic=1189333.msg40408292#msg40408292 date=1584738463]
Колко време ще продължи тази ситуация в България?2-3 месеца още?

Предполагам поне до юли - август ще е изолацията. Освен ако наистина не стане гражданска война преди това от глад и нерви.
тотално ще изтряскаме
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт