COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 482
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 290
Не знам дали вече сте коментирали, но днес за по-малко от ден се събра необходимата сума за 5-те респираторни апарата за Александровска болница в Хелп Карма Green HeartYellow HeartPurple HeartHeart
https://bg.helpkarma.com/campaign/balgariazabalgaria-1171

# 7 291
  • София
Diavolo, като на киноман ще ти го напиша. Аз лично съм спокойна. Положението действително не е Resident Evil, Walking Dead или дори Outbreak. Това, което ме тревожи, а виждам и други се безпокоят, е да не попаднем във филми като The Experiment. Ама ще изчакам ....

Положението е Contagion. Като не учат в университета, поне филми да гледат нашите как се действа при епидемия / пандемия. Хубаво с леглата в Арена Армеец. Ама дали има положителен ефект за успокояване или допълнително паникьосва населението? Действията за сега горе-долу следват учебника. Ама първо тихомълком трябваше да подготвят леглата, снабдяването, въобще цялата логистика, а не да си правят пиар филмчета как баба Пенка шие маски.
Гледам тук плюят Мангъров. Но той е прав. Защо трябва да вкарваш в болница човек, който не е в сериозно състояние? Така губиш капацитет. Защо законите важат за едни, а за други не? Един назначен милионер си позволява да затвори цяла болница под карантина, защото не може като всички да се обади на 112. И т.н.
Даже ми стана срамно, когато Мутафчийски каза, че "бил упълномощен" от другаря Домус, че са купили тестове и лекарства.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 00:25 от АРТЕМИС

# 7 292
Четох, че Пеевски дарил 500 000. Браво.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 00:36 от Notaris

# 7 293
Добре де,доколкото знам първите два случая,които се натресоха в Пирогов след рожден ден в гетото,не затвориха цялата б-ца заради тях.Сега защо домусчиевата б-ца е затворена за други пациенти.Само едно отделение ли е?Чух,че и дкц-то към нея е затворено.

# 7 294
В Турция какво става? Мъжът ми прехвърля тв канали, по Скат някакъв балкански анализатор говореше, че имало брожения, че прикривали случаи. Някакъв източник цитира, според който направили изчисления, че реалният брой бил 145 хил случаи. Сега как да ви кажа, това все пак е Скат, затова аз нищо не твърдя, само питам. Изобщо не ми се вижда реален този брой. Някаква достоверна информация да е срещал за Турция някой?

# 7 295
А какво стана с хората с Маздата, които катастрофираха?Тримата със симптоми на короната, мъжът шофьор върнал се пт Италия.

# 7 296
Има данни за Турция. Постнах ги преди няколко страници.
Дали са достоверни, не знам. Но са официално обявени.

Имам приятели там, споделиха, че по магазините се случва същото, което в България преди седмица. Запасяват се здраво, но тоалетната хартия още не са я изкупили. Simple Smile
Иначе държавата е предприела мерки от седмици - дезинфекция, премахват се пейките по улиците и парковете, джамиите са затворени, заведенията също.
Единствено не знам как ще се справят с изолацията там.. поради някои културни особености.

# 7 297
Едно клипче от болница в Кремона...мисля не е качвано...моля се да не стигаме до там..защото истината е ,че нашите болници не са далече от това...Ето това не бива да се допуска у нас.
https://24box.bg/watch/Bm6EtnIChUmToI8?fbclid=IwAR0xeMCr2jumGj5U … LGEI_0fz_p-o1laGI

# 7 298
"Не знам какво си мислите". Според водача на китайска делегация от червения кръст, мерките в Европа са прекалено разхлабени.

https://twitter.com/TIME/status/1240889102804889600?s=19

# 7 299
имам от самото начало някои опасения, че извънредното положение малко може да се обърка. Покрай сухото може и мокрото да изгори.
И аз имам такива опасения. Вземат се нереципрочни мерки. Прекалява се със забраните. Няма нужда от затваряне на градове и паркове, хората и без това са наплашени и спазваха забраната.
Дано има воля за възстановяване на нормалния ритъм на живот след това.
За момента се вижда, че им се услажда управлението с рестрикции от днес за утре. И третирането на хората като стадо. Без необходимост.
И как така мерките не дават ефект? Ами те ще дадат най-рано след две до три седмици. Не знам какъв ефект чакат и защо ни затварят до такава степен.
Абсолютен социален експеримент.

# 7 300
Днес като обявиха новите мерки и затварянето на областните градове звънях по телефона с конкретен въпрос. Ето така премина>
1) Звъня в общината на дадения (не здравен) телефон за обща информация за мерки. Оттам ми казват, звънете на 112??
2) Звъня на 112, извинявам се, че заемам линия, казвам, че от общината са ме насочили към тях и задавам въпроса. Казват на сайта на министерството на здравеопазването да вляза.
3) Влизам, естествено там нула информация по въпроса. Звъня на телефон, даден за контакт с граждани, и познайте. Някой вдига и със засилка ми трясва телефона.
Да, разбираме, че ситуацията ви е такава, и извънредна, но някои от нас имат възрастни родители, или семейства в други близки населени места. И като обявите от днес за след два часа такава мярка е нормално хората да изпаднат в паника. Щото, нали, ги пазим тези възрастни хора, пък в същото време ги оставяме на произвола и милостта на някакви митични Доставки, дето сигурно де факто толкова работят, колкото системата им за информация на гражданите.
Мерките за мен са адекватни, но подготовката за тях е нулева. Няма как да сработи нещо, което като идея е добро, но не си подготвен и не знаеш как да го приложиш.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 00:38 от prolet_inchen

# 7 301
Има данни за Турция. Постнах ги преди няколко страници.
Дали са достоверни, не знам. Но са официално обявени.
Намерих ги, благодаря. Да, това са официално обявените. Но защо пускат този, фейк нюз според мен, за вероятен брой 145 хил? И дали от Турция идва или от телевизия Скат това нещо? И в двата случая виждам мотив. Третият вариант - да е истина - отказвам да приема.

# 7 302
За колко време мислите, че ще излезем от това?...

# 7 303
"Не знам какво си мислите". Според водача на китайска делегация от червения кръст, мерките в Европа са прекалено разхлабени.

https://twitter.com/TIME/status/1240889102804889600?s=19

В Китай е комунизъм. За тях всичко е прекалено разхлабено, а и както се разбра, не са зазидвали хората по домовете им.

скоро

# 7 304
3 месеца. Само дето не знам, като излезем, какво ще заварим...
Не, че съм против карантината или съм хукнала по паркове и градинки. Цяла седмица сме затворени. Ама като си знам късмета, това ми гарантира точно нищо.

Общи условия

Активация на акаунт