COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 764
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 530
Ало, мрънкачите, кое е по-хубаво - 1-2 месеца в къщи или цяла вечност умрял? Simple Smile

# 7 531
  • Варна
Толко ли няма как да забавлявате децата си 2 седмици вкъщи.
За 2 седмици няма проблем, но защо ли си мисля, че след две седмици няма да има повод за промяна
Как може да продължава да се повтаря това за двете седмици и то с днешна дата!!! Толкова е просто, че няма да са две.

# 7 532
Ок, като не било нормално да стоят вкъщи децата, как стоят по цял ден в детската градина?
Не знам какви са ви яслите и градините, но аз без двор не съм виждала. И в топлото време децата са повечето време навън, когато е топло. Вчера се поздравявахме за пристигането на пролетта, лятото е пред нас, идиотско е здрави деца да да стоят затворени.

Сигурно и зимата на -10 градуса ги вадят да играят?
Да, имам 2 под 10г.
Аз такива температури съм виждала за най-много за 4-5 дена в последните години. А и посоката е да са вече над 20 градуса, не обратното. Лятото е пред нас, не зимата.

# 7 533
Мен ме плаши най-много факта, че нормални човешки права вече се приемат за лигавщини, децата можело да играят и вкъщи, вие чувате ли се ? Могат да , ден ,два ,три, не 4-5 месеца. Малко по малко за всяко нещо казваме голяма работа, може и без него, докато накрая не стане положението съвсем нетърпимо. И хора, алармиращи за положението, ще бъдат заклеймени от масите като мрънкала и лигльовци.

Вашето дете или деца колко годишни са

# 7 534
  • Пловдив
Ей, няма да спре мрънкането, то пък голям проблем. Ами правете си, каквото си искате, да напълним Арена армеец и другите зали из страната, които ще бъдат подготвени за болни, и се молете да има поне една медицинска сестра да ви включи или изключи системата, или да има санитар да ви помогне да отидете до тоалетната. Пфу, правата ни нарушавали. Диктатура щяло да стане... Да направят глобата за неспазване 100 лв. и да започнат да глобяват наред, и пълна карантина, пък си мрънкайте пак по форумите. В джоба трябва да му се бръкне на човека, за да се кротне, с благи думи не става.

Иван няма деца, той е теоретик в тази област.

# 7 535
  • Другата България
Седнете си малко на Дто бре хора. Толко ли няма как да забавлявате децата си 2 седмици вкъщи.
Проблема е, че няма да са 2.
Със сигурност няма да са две, ако се продължава с всичкото това мрънкане и чудене как да нарушим едни правила, норми и забрани, които едни "лоши, некадъри и нищо неразбиращи" хора са наложили защото искат всички останали  да се измъкнат, да се измъкнем заедно с възможно най-малко поражения от всичкото това, което ни е дошло до главата.

# 7 536
Ало, мрънкачите, кое е по-хубаво - 1-2 месеца в къщи или цяла вечност умрял? Simple Smile

Айде стига вече с тея заучени фрази.Хора умират всяка година , това не пречеше живота да си върви и управляващите да трупат богатства. Тъжно е , но да се поставят така нещата, или стой вкъщи или ще умреш, е отвратителна манипулация.

# 7 537
Австралийците обсъдихте ли ги? Затварят за 6 месеца.

https://sydneynews.sydney/sydney-news/australia-closing-borders- … or-6-months/6572/

# 7 538
  • София
Това, което казвате, че се отразява зле психически на децата държани в изолация дълго време... Помислете пак! Една седмица дълго време ли е? 1 месец дълго време ли е? 3 месеца дълго време ли е? Те абсолютно сами ли са в този апартамент? Не, не и не е отговора. Моля ви не намесвайте чичо ви Фройд в неща, който нямат нищо общо с неговите разработки. Отразява се зле на хора  които години наред живея сами и в изолация! А не в пълен апартамент и 2 месеца гледане от прозореца!

Да, дълко време е една седмица за децата, особено за малките деца. Затворниците също не са сами в килия, ама и тях ги извеждат на разходка. Чичо ти Фройд хич не го намесвам, той тук няма нищо общо. Просто физиология и псигология - децата се учат чрез движение и общуване със средата. Затова децата, които са с проблеми в развитието биват подтиквани дори леко насила да се движат повече, повече да взаимодействат с физическата среда около себе си, да общуват с по-разнообразен кръг от хора и изобщо със света. Мога да изтъркам клавиатурата от обяснения, ако държиш, при това съвсем професионално ще го направя, като по учебник. Ако общуват с ограничен брой хора в условията на домашна изолация и почти не си подават носа навън, това вече е рецепта за проблем нататък. Ти гледай два месеца през прозореца с едни и същи хора, да те видим!

За илюстрация е следната картинка.

# 7 539
Стелияна, успех. Дано си в същото бодро настроение щом подкрепяш тези мерки, след три месеца пиши как сте. Много хора си разхождат децата и зимата и да на -10 градуса.
П.П. убедена съм, че деца нямаш, но ти си знаеш най-добре. Ако се окажа права, един ден ще разбереш какво означава да не изведеш детето и един ден, какво остава за три месеца.

# 7 540
Това, което изиграха с Банско преди дни вече се случва във всички градове. Много ми е интересно, тези от опашката на изхода от София на къде са се засилили? Ами явно софиянци се прибират по родните си  места, по адресите си по лична карта. Защото като гледам при нас (Русе) опашките са на вход.

# 7 541
Какви 4-5 месеца Иване? Ако се лигавим и на час по лъжичка взимаме някакви мерки, може и така да стане. Ако ги спазваме и са разумни мерките - ще се приключи по-бързо. От кога мрънкам из темите, че маски трябва да се носят от всички? Нима не можеше по-рано да го приемат, да се организират хората да си ушият и разни фирми да започнат да произвеждат? Ама не, довчера се тръбеше, че маските не помагали. Сега ще спрат на КППто човека с разсада с марулите, дето по маршрута си жив човек няма да срещне: апартамента-колата-вилата. Ама на куриера от Еконт, дето ще обиколи 200 човека няма кой една температура да му премери! Защо ни варят като жаби на бавен огън?! Да кажат раз-праз и да се приключва за максимум месец!

Вчера по Нова казаха, че мерките може да се наложи да се удължат до 6 месеца. Изтръпнах.

# 7 542

Да, пазаруването  е най лесната мярка, ако има пари човек. Аз го правя между 20.00 и 1.00 през ноща, няма хора. В хипермаркети ни влизам

Извинете, бихте ли казали къде е това.
Варна. Като казвам няма хора имам предвид да изчакам максимум двама. А в 1.00 часа изобщо нямаше.

Да но по това време работи само Метро, а това е хипермаркет...или не разбирам поста ви.

# 7 543
Вече взе сериозно да ми писва от всякакви мрънканици за излизане. Прочетете подробности за обсадата на Сараево през 90-те години, продължила близо 4 год. Тогава никой не ги е спирал да излизат, но са ги стреляли снайперисти по улиците, падали са снаряди по жилища и пазари, нямали са парно, ток и вода, лекарства на битака ако си намериш, палиш си огън да се стоплиш, ходиш на близката чешма за вода. Тук ни карат да си стоим вкъщи спокойно с всякакви удобства, пък и все още не е забранено да излезеш и да обикаляш блока.

# 7 544
https://novini.bg/show/osemnadeset-plus/588459

Според Кобилкине "Оргазмът убива всички коронавируси."

Моля, някой да застреля тази кукувица. То бива простотия, ама такава не бях виждала.

Редно е сега държавата да обезщети и да помага на всички хора, които са в принудителен отпуск или вече са без работа.
Говори ли се нещо за това?
Така има опасност от повишаване на престъпността.

Общи условия

Активация на акаунт