COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 119
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 605
Давам "храна за размисъл". Мислете, в това консуматорско общество сме свикнали всичко да е наготово и сега затова всичко, което ни се подаде се приема без никаква цедка в съзнанието...
Даам, благодаря за този пост. Един от стотици. Веднъж отнети правата ви за придвижване, не е сигурно ще ви ги върнат ли скоро и лесно обратно.
И не, не призовавам за неподчинение, стоя си и аз вкъщи като всички други. Разбира се, че ще стоим, избор нямаме.
Но мисля, че отдавна мерките не са това, което са.
А отделно от това, стоенето вкъщи също си има цена и тя е висока. Според мен ще е по-висока от пускането на вируса да се развива свободно и да го преборим сами. Лекарства уж вече има. Ваксината и тя напът. И въпреки това да стоим вкъщи неизвестно колко. Не ми се връзва.
Не ме цитирайте и апострофирайте, няма да отговарям и да стоя в темата, вредно е за мен. Предполагам и за други.

# 7 606
  • София
ние тук се караме заради това, че не знам колко хиляди народ си щъка по улиците и не спазва карантината на завърнали се от чужбина и други туристически дестинации.  Защото това е единственият начин - носителите да са под карантина, а не здравите. 

# 7 607
# 7 608
Какво обединение,  ние сме вкъщи на хубаво време,  а пенсиите навън на сладки приказки.  Нали от днес уж е забранено или за  тях не важи?

# 7 609
  • Русе

Все пак управляващите са мислещи хора. Вие наистина ли смятате, че до 13ти април някой ще издържи само от вкъщи до магазина/аптеката и обратно?

Какво ще стане на 13 април. Смяташ, че за Великден баш ще отпуснат края. Когато започват големите тълпи в ,пред, около определени места

# 7 610
  • София

В момента,  видима възраст 70+
Поне спазват дистанция 😂 но, наистина пенсионерите са най-недисциплинираната част от населението (изключвам всички ваши близки, с които се хвалите). На бас, че в момента алеята на здравето в Банкя и обиколната пътека на Витоша е гмеж от тях.

# 7 611
В София влизали около 10 000 автомобили дневно за работа, представете си  и в другите областни градове, в понеделник всеки ще бъде спиран и проверяван, бройката на проверяваните вероятно ще е над 40 000, а 40 000 не могат да бъдат проверявани за симптоми по границите според шефа на щаба....

# 7 612

Също мисля, че единственото решение е лекарство, което убива вируса.
Приготвили са ни го. Нека да умрат още хора, да ни психясат едно хубаво и окончателно. Да продължават да броят в реално време заразените, да сме готови да дадем всичко за него, и ще го пуснат.

Anra, изброила съм причини, които евентуално може да имат полза от нагряването на слънце през стъкло. Набавянето на витамини и изгпаждането на имунитет не е едно от тях.
Не мога да разбера дали го казвате с ирония или е истина? (днес не съм следила новините) за лекарството питам

# 7 613

Също мисля, че единственото решение е лекарство, което убива вируса.
Приготвили са ни го. Нека да умрат още хора, да ни психясат едно хубаво и окончателно. Да продължават да броят в реално време заразените, да сме готови да дадем всичко за него, и ще го пуснат.
Надявам се да го има или поне да знаят как да го произведат. Разбирам и цената, коята трябва да платим, разбирам и защо, но не искам да мисля.

# 7 614
  • София
Все повече си мисля, че на хората ще им писне до Великден да са съвестни и ще му отпуснат края всякак - ако стане зле - поне да не не умира вкъщи, поне да се живее като човек още три дни; ако е добре положението - нещата се оправят, стига толкова стоене вкъщи, трябва да се изкарва за хляба. В един момент от страх може да се мине на "... съм го". Ирационално е, но е човешко.

# 7 615
Какво ще стане на 13 април. Смяташ, че за Великден баш ще отпуснат края. Когато започват големите тълпи в ,пред, около определени места
Е, как какво ще стане на 13 април. Парламентът ще гласува безсрочно извънредно положение. Яаа, така как хубаво се управлява държавата със заповеди и команди. А преди какво: обществено обсъждане на законопроект, изслушване на недоволните, първо четене, второ четене, лигава работа.
Шегувам се. Joy
Вярвам в здравия разум и успешното измъкване от ситуацията. Засега все още вярвам.

# 7 616
Няма официално лекарство още. Стои и чака да му дойде моментът. Да видим от чий ръкав ще излезе....

# 7 617
Не смятам нищо и не се наемам да прогнозирам. Но именно, защото може изолацията да продължи от 2 до 6 месеца няма как да забранят разходките из квартала. Както вече беше беше споменато дори и на затворниците им е позволено да се разхождат по един час дневно.

# 7 618
Лекарствата се тестват години ...не чакайте лекарство за Великден...

# 7 619
Скрит текст:

В момента,  видима възраст 70+
Поне спазват дистанция 😂 но, наистина пенсионерите са най-недисциплинираната част от населението (изключвам всички ваши близки, с които се хвалите). На бас, че в момента алеята на здравето в Банкя и обиколната пътека на Витоша е гмеж от тях.

Нали е забранено безцелното висене по пейките. И аз искам да сляза с детето в парка и да "спазвам дистанция", обаче ми е забранено. Защо бабите са там? А аз не излизам, понеже не може? Едни се съобразяват, други си правят, каквото си искат.....

Дистанцията им е метър, едната няма нито маска, ръкавици и двете нямат, доколкото виждам. Не са само те, просто са ми пред очите и снимам тях.

Общи условия

Активация на акаунт