COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 931
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 010
Добре, ще се метнете на колата и ще отидете на някоя полянка. По пътя няма ли да спрете да заредите колата на някоя бензиностанция или децата да отидат до тоалетна? Нали целта е да се ограничат излишните контакти.

# 8 011
Домусчиев вече е дарил 100 опаковки от хининовото лекарство. Бря.

# 8 012

В доклада на СЗО от Китай изрично пише, че асимптоматичните случаи са изключително редки и в болшинството си развиват симптоми на по-късен етап. Оказва, че и "видни наши вирусолози" като Гълъбов са пропуснали тази информация и лъжат дори и по телевизията, че повечето хора ще го изкарат/или са го изкарали без да разберат, а после се чудим защо хората не спазват разпоредбите и не вземат ситуацията насериозно!
"Asymptomatic infection has been reported, but the majority of the relatively rare cases who are asymptomatic on
the date of identification/report went on to develop disease. The proportion of truly asymptomatic infections is unclear but appears to be relatively rare and does not appear to be a major driver of transmission. "
https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/who-china-j … -final-report.pdf

# 8 013
Трябва още тази вечер да обявят пълна карантина, както е в Испания. Който излезе навън без причина -солена глоба, направо от пенсията или заплатата. Иначе този народ няма да се спре и ще надминем и Италия накрая. Мисля, че ще го направят. Поне се надявам, защото после ще стане не само страшно, но и грозно.

# 8 014
Сърбия също има първа жертва на коронавируса от вчера. Починал е 59 годишен мъж, който е бил заразен от сина си, завърнал се от Милано. Синът също се бори за живота си. В Сърбия има 8 души в тежко състояние при общ брой от 135 случая.

https://nova.bg/news/view/2020/03/20/282171/

# 8 015
Трябва още тази вечер да обявят пълна карантина, както е в Испания. Който излезе навън без причина -солена глоба, направо от пенсията или заплатата. Иначе този народ няма да се спре и ще надминем и Италия накрая. Мисля, че ще го направят. Поне се надявам, защото после ще стане не само страшно, но и грозно.

Спокойно , ще обявят. И за още ще молим после , ясна е работата.

# 8 016
Добре, ще се метнете на колата и ще отидете на някоя полянка. По пътя няма ли да спрете да заредите колата на някоя бензиностанция или децата да отидат до тоалетна? Нали целта е да се ограничат излишните контакти.

Е стига де - риска да се заразиш на бензиностанция е същия, като да се заразиш в магазина. Както трябва да се ходи до магазина или до аптеката, така трябва да се ходи и до бензиностанцията. Има ли значение дали ще е сега, когато си тръгнал за полянката, на която няма нито един човек или ще е в понеделник, когато си тръгнал за работа. Все трябва да се спре и да се зареди колата.

# 8 017
  • Пловдив
36 нови за днес...И генерала е възмутен от несериозното отношение на хората.
Генералът не допуска ли,че заразените са тествани тези дни, но може да носят вирусът от преди седмица.

Това всички го допускаме, не само генералът. След онези опашки на петък 13......И след опашките, по градинките...

# 8 018
Ми не.
Ама за Пловдив полянките ги отрязаха с тез КППта...

# 8 019
Сутринта бяха 142. Сега са 163.значи 21 днес.Или...
142 станаха след сутрешния брифинг + сегашните случаи, общо стават 163. Незнам защо сутринта казаха 30, като след брифинга от вчера следобед бяха 127, а генерала каза за общо 142, пък 30 нови.
Тук е най-точна справката:
https://www.worldometers.info/coronavirus/

# 8 020
  • На остров
Пюр виж кога е регистриран първият случай в Швеция и кога в Испания ( Канрските острови )31 януари, втори случай в Испания осем дни по късно на Майорка. първи случай на континентална Испания 28 февруари и втори случай в Швеция.

Ти едно си знаеш, едно си баеш.
Флашбек не е форум с кой знае каква репутация. Разбрахме, че много искаш Швеция да го закъса, но в случая моя коментар не беше какви мерки се взимат или не се взимат в Швеция, а защо при еднакви първи случаи регистрирани нещата са се развили различно до сега.

Въпреки че тук няма ограничения за излизане, моето семейство спазва така и чинно си седим вкъщи без да се обясняваме и хвалим с това както правят и всички наши близки и познати.

# 8 021
Скрит текст:
Напомня се, че възрастните могат да пазаруват и СЛЕД 10:30.

Генералът коментира безотговорното поведение на хората и напомня какво се случва в Италия.

Днес се стигна до разправии. Пращаха ме да чета разпоредбите. Как от цял магазин аз не съм разбрала правилно. Забранено било. Точка. Връщаха хората, дето преди това чакали опашка на аптеката и не стигнало времето.[/spoiler]

Това е безумие. Наистина ли толкова народ е неспособен да чете с разбиране?!

# 8 022
  • sofia
Сега чакаме Италия.

# 8 023
  • София
Понеже се дава все Италия за пример.
Ето едно изследване за смъртността от грип от 2014 г. насам.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1201971219303285

От 5290000 случая, починали 68000 - 1.29% смъртност
От 47000 случая, починали 4000 - 8.51% смъртност

...

При 5290000 заболели и 8.51% смъртност... 450179 починали...

# 8 024
Здравейте, може да прозвуча глупаво ,но искам да се уверя че е просто си го втълпявам.. От два три дена чувствам лека умора и предимно вечер имам чувството че леко ме втриса и имам леки мускулни болки (нямам термометър за да видя дали имам температура) но се чувствам само вечер така и като вдишвам дълбоко усещам лек дискомфорт и нещо се едно пука в гърдите ми. От стара Загора съм и от една седмица съм нямала контакти с външни хора ,освен с приятеля ми, който се чувства по същия начин от вчера,има лека температура 37 градуса и умора.Искам да попитам някой от вас чувства ли се така , защото казват,че имало сезонен грип и спра да се притеснявам,че всеки ден започвам все повече и може да звънна на личния ,но все още не искам

Общи условия

Активация на акаунт