COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 614
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 280
  • Bulgaria
Просто много им куца всичко. Не може положителен човек да го оставят вкъщи. Кой ще му пазарува? Той ако се остави под карантина вкъщи, това означава, че и те трябва да са под карантина или те си се развяват навсякъде?
А какво предлагаш , всички в болница , пък докъдето стигнат леглата .Първите разболели се ще са късметлии .

Ами така никога няма да се спре разпространението просто.

# 8 281
793 смъртни случая за ден в Италия! Скоро ще почнат за умират по хиляда на ден и като гледам дори пика не е достигнат? Накрая ще излезе, че Китай най - леко ще прекарат този вирус (гледайки цифрите накъде вървят) , ето че диктатурата си има и добрата страна, в извънредни ситуации работи безотказно..

# 8 282
  • София
и ако се установи, че е корона лечението да започне веднага в началния етап на заболяването ЗА ДА НЕ СЕ СТИГА ДО ДВУСТРАННАТА БРОНХОПНЕВМОНИЯ.
Като лечение няма те в болницата ще правят точно същото нищо което ще правите и у вас ... температуропонижаващи и наблюдение ... какво мислите че ще направят за да не се развие пневмония- явно нищо не могат да направят.

# 8 283
  • София
И аз за 945893458349 път ще го напиша. Не става въпрос да се влиза веднага в болница само с температура и лека кашлица. Става въпрос при тези симптоми човек да не си стои вкъщи а да отиде на преглед, лекаря да го изпрати на изследване за да се установи дали е грип или корона вирус и ако се установи, че е корона лечението да започне веднага в началния етап на заболяването ЗА ДА НЕ СЕ СТИГА ДО ДВУСТРАННАТА БРОНХОПНЕВМОНИЯ.
Пак повтарям - при всяко заболяване, целта е то да се лекува още в началните леки симптоми, точно с цел да не се стига до крайно тежките усложнения. Как да започне лечението още при леките симптоми, след като ни казват недейте ходете на лекар. Как лекаря ще разбере дали е корона или грип и ще ви предпише съответното лечение, без да сме отишли при него? Как?

А какво да направим с факта, че този човек с леките симптоми, отивайки на лекар, заразява сума си хора по пътя си? Разумното е, при съмнителните да се изпраща екип за тестване и назначаване на лечение.

# 8 284
И аз мисля, че в Китай лъжат, като Кетчър.

# 8 285
  • София
Е, как, как, Кура булгара, за коронавируса не е открит лек или нещо доказано да действа в ранен етап, само противоречива информация получаваме...

Ако пък е грип - с лекарства ще мине за 7 дни, без лекарства за една седмица.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 8 286
  • София
Наистина повече не се чу за това семейство, на мен също ми е интересно какво се случи там.
Не е заразена жената. Подробности обаче няма да дам, съжалявам.

# 8 287
Добре де, ако средният период на заразяване е 5+ дни, как 12 дни след карантината, случаите не само не падат, но и се увеличават?

Предполагам, че преди тази карантина има много заразени, а на ден колкото и тестове да правят в момента, имат някакъв лимит за деня. Затова не намалява бройката засега, не знам по колко теста правят дневно в Италия. Някой ако има информация, нека сподели. Мерките от карантината ще се видят евентуално през април, поне така мисля.

# 8 288
Наистина повече не се чу за това семейство, на мен също ми е интересно какво се случи там.
Не е заразена жената. Подробности обаче няма да дам, съжалявам.

Е, то това беше най-важното. Благодаря! Жива и здрава да е.

# 8 289
  • Другата България
Скрит текст:
Явно само ти. Питаш това за 987654321-ти път. Не знам не четеш ли, не разбираш ли, не искаш ли да разбереш.
Коронавирусът не води задължително и непременно до бронхопневмония, в повечето случаи протича съвсем леко и без никакви усложнения, и се третира с обикновените и познати противовирусни препарати и антипиретици. Което спокойно може да стане в домашни условия. Началният етап може да остане такъв до самия край, при 80% от младите и децата, дори може да не разберат, че са боледували. В тези случаи присъствието на тези пациенти в болница е безсмислено и ненужно. Затова и си стоят в къщи. При други хора /независимо от възрастта/ "става" пневмония. Тогава, според състоянието на пациента, отново може да се остане на домашно лечение, или да се постъпи в болница. Не всяка пневмония води до дихателна недостатъчност. Затова и се казва, че при средно тежко и тежко състояние боните се хоспитализират. Заради нуждата от подаване на кислород и евентуална интубация. Няма как всички заразени да са в болница, и логистично, и е напълно излишно.
И аз за 945893458349 път ще го напиша. Не става въпрос да се влиза веднага в болница само с температура и лека кашлица. Става въпрос при тези симптоми човек да не си стои вкъщи а да отиде на преглед, лекаря да го изпрати на изследване за да се установи дали е грип или корона вирус и ако се установи, че е корона лечението да започне веднага в началния етап на заболяването ЗА ДА НЕ СЕ СТИГА ДО ДВУСТРАННАТА БРОНХОПНЕВМОНИЯ.
Пак повтарям - при всяко заболяване, целта е то да се лекува още в началните леки симптоми, точно с цел да не се стига до крайно тежките усложнения. Как да започне лечението още при леките симптоми, след като ни казват недейте ходете на лекар. Как лекаря ще разбере дали е корона или грип и ще ви предпише съответното лечение, без да сме отишли при него? Как?
Въртим в кръг. Няма такъв протокол поне на този етап, няма и да има скоро. Или изобщо. В момента всеки с някаква грипоподобна симптоматика си мисли, че е с коронавирус, и иска да се тества. Не може. И да отиде на преглед, а не да се обади по телефона, ОПЛ няма да го изпрати на тест, а ще предпише домашно лечение. Ще го направи ако си над 60 години, върнал си се от чужбина или си бил контактен. Лечението така или иначе започва веднага, то е еднакво и за обикновен грип, и за коронавирус, поне в началото и леките случаи. Така че дори и да идеш на място в кабинета, никой няма да те прати на тест, най-много ако си с ОВИ, да си тръгнеш с нещо друго.

# 8 290
Е хайде сега. Както е риск за здравите да не са в контакт с болния така и болния е изложен на риск ако го оставят без никаква медицинска помощ, а не всеки може сам да реши кога е вече много зле.

# 8 291
Как да си сваляме ръкавиците и маската правилно

https://www.facebook.com/1482260649/videos/10223041124124837/?t=0

# 8 292
Уважаеми журналисти,
Моля да зададете този въпрос:
Човек с гриподобни симптоми - гърлобол, главоболие, си стои вкъщи и се самолекува под заповедите на личния лекар.
Защо този човек да чака да почне да се задушава, за да му изпратят специален превоз и след това да му вземат проба?
Разбирате накъде бия: нито един нормално мислещ за здравето и живота си няма да чака да се усложни!
Защо Щабът препоръчва човек да чака да се усложни и да получи пневмония, та чак тогава да го изследват и да приложат адекватно лечение лечение.

Въпрос 2:
Какви лекарства да използва този самолекуващ се човечец?
Не ме препращайте към ЛЛ, който дори няма да го преслуша, защото няма да отиде в дома на човечеца.

# 8 293
и ако се установи, че е корона лечението да започне веднага в началния етап на заболяването ЗА ДА НЕ СЕ СТИГА ДО ДВУСТРАННАТА БРОНХОПНЕВМОНИЯ.
Като лечение няма те в болницата ще правят точно същото нищо което ще правите и у вас ... температуропонижаващи и наблюдение ... какво мислите че ще направят за да не се развие пневмония- явно нищо не могат да направят.
Ей това не мога да го разбера.
Като сме болни от сезонен грип, се лекуваме с Тамифлу, Авирон и т.н.
При кашлица се правят инхалации с Вентолин, пият се муколитици.
При влошаване-аб.
Защо няма някакви препоръки при такива симптоми?
Какъв е смисълът от чакане да се стигне до задух и двустранна пневмония?

# 8 294
  • Варна
Ами то ако е в лека форма и го лекуваме както се лекува всякакъв грип или е коронавирус в лека форма ама ние си мислим че е друго, нали пак трябва да отидем до аптеката или магазина. И пак ще се заразят хора....

Общи условия

Активация на акаунт