COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 908
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 580
[
Скрит текст:
quote author=Alexandria* link=topic=1189333.msg40414791#msg40414791 date=1584829356]
Който измисли ваксината, да си я слага. Няма да са много глупците, които ще се ваксинират.
[/quote]

Това е казвано при откриването и прилагането на много ваксини.

# 8 581
Честно да ви кажа, тези дни попрегледах чуждите канали. В рекламните паузи вървят редовно съобщения и образователни клипчета за вируса + как да се предпазим и как да действаме при съмнение. Та дори и по някакъв турски канал има 5 минутно клипче с инструкции..
Считам за огромна грешка, че нашите медии не се подготвиха и не създадоха нещо такова. При нас основно се говореше в новините, противоречива информация.. в интернет е същото.
Пълен пропуск на българските медии, които иначе по цял ден облъчват зрителите с реклами и глупости.

# 8 582
Такива клипчета има от най-малко 10 дни по Канал 3, Нова и бТВ.

# 8 583
Една българка в Германия е споделила прекаран през януари подобен вирус. Според нея е там още от преди. Не е измислен човек, на 38г (от 20години пуши)  В момента е дори на линия и отговаря на хората в групата там, аз лично и вярвам.Ще сложа в скрит текст за който иска да прочете. Това е страшно направо и не виждам възрастен или дори човек с по-слаб организъм да издържи, но и в Германия е лежала в Mainz uni Klinik , та...спасила се е, но..
Скрит текст:
Корона!
В началото на януари се появиха първите симптоми. Почувствах се зле на работа корема ми започна да каркори, главоболие и кашлица. Типично Българската:
Изтинала съм!
Прибрах се! Три грипостата и хайде към леглото!
Два часа по-късно! Хорор!
(Живея в двуетажна къща) обаждам се на приятеля си не мога да си поема въздух единствените думи Линейка!
5 мин по-късно ме изнасят от вкъщи струполила съм се между етажите. Кислородната маска не помага не ми стига въздуха! След още 5 минути виждам само светлините в коридора на болницата за няколко секунди! Безсъзнание! След два дни се събуждам с мисълта, че е неделя! Медицинската сестра ми мери кръвното и грижовно слага следващата банка.
Стряскам я без да искам с вдигащата си протестираща ръка.
Тя натискам бутон и се изсипват една камара с лекари и сестри( момента в, който си мислиш "Е... М... кво става"?! Къде съм и кой, какво и защо!
Обясняват ми, че съм болна. Казват ми какво са ми били кога и какво и защо. Аз ги питам кой ден сме и кога ще изляза и, че трябва утре да съм на работа имам много работа ! ( Глупаче)
До момента, добре съобщават ми денят е понеделник значи почвам да смятам два дни ме е нямала днес трябва да съм на работа ( много робота)
Питам диагноза ?
Много тежък вирус!
Добре де какъв ? Започвам да изброявам всичко, което ми мине през мозъка!
Грип, инфлуенца А,Б, Rpf, trahonomy и още хиляда.
Дават ми успокоително, отново банка.
Взимат ми кръв! Продължавам да стоя с маска. Няма ме! Спя като малко бебе!
Събуждам се в четвъртък, нямам въздух отново, апарата с со2 е до мен и в носа ми, отново нямам въздух. Пищи всичко около мен, влизат отново един отбор с лекари! Маска и бели дрехи (оцапах гащите)
Инфлуенца А ми казва един от лекарите, гледам го като теле!
Добре започвам с познанията си от книгите, че имам силен грип и ще ме държат още! Пак заспивам и се събуждам и така 14 дни.
Идва деня за снимка на белите дробове, будна съм посрещат ме все едно се знаем от години. Двойна трахиограма (браво от 20 години съм пушач) (мисли)
Да ама не не им харесва отново в отделянето и сама но будна! Пускам телефона 10008873 съобщения почвам да се ровя в интернет. Симптоми намирам инфлуенца отново в моите симптоми! Уви държат ме още 14 дни в болница, инфекциозно без посещение.
Общо 2 седмици (някъде си) 2 седмици в съзнание. Още 2 седмици у дома без контакт с други хора. И до ден днешен всяка седмица на белодробна снимка.

Мен ако питате вируса не е от няколко седмици върлува от януари близък е до грипна симптоми. Пазете се! Радвам се, че съм тук!
Стоите у дома, защитете децата си и родителите си!
Тоя разказ ме довърши. Вече нямам никакви надежди. Тя е стигнала от леко до критично състояние за 2 часа. 2 ЧАСА! Ад! И добре, че живее в Германия та веднага са дошли да я вземе линейка, защото нямаше да е жива иначе.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 00:51 от lovely

# 8 584
Още четирима пловдивчани са с положителни проби за коронавирус, научи TrafficNews.bg. Така потвърдените положителни проби са общо 6. Две от тях са на млад мъж, който се е върнал от Англия, и на лекар от Спешното в частната болница “Пълмед”.  Лекарят се е изолирал преди седмица, след като е получил първите симптоми на болестта. Останалите 4 проби са потвърдени днес и са свързани помежду си.

Случаите не бяха упоменати на днешните брифинги на Националния кризисен щаб, като вероятно те ще бъдат включени в сводката утре.

# 8 585
  • София
Елфичка, как я смятате тази смъртност. И онзи ден се пишеше из форума за 10, 11% Към момента смъртността е 4% и тепърва ще пада.

Какво излъчване на вируса след преболедуване? Излъчва се 21 дена след преболедуването. Има си и тестове. Имаш ли антитела си Ок. Но се чака 21 дена преди да се юрнеш в метрото.
Пак се почнаха апокалиптични сценарии. Ох как ми се иска изведнъж да стане 30 Май, да си говорим пак...

rosss, не се стряскай излишно. в Холандия не тестват. Там има много заразени, мани я официалната статистика, гледай починалите и умножавай смело х 800

И нека не забравяме, че големия процент от болни са по домовете, а не по болниците.

lovely, от организъм до организъм има голяма разлика. дори при обикновена настинка може да стигнеш до болница. Има ли смисъл да се цитират хилядите, които са се оправили за 7 дена?

Гледайте по-позитивно. Simple Smile

# 8 586
  • Там,където се събуждам щастлива.
Две в едно, и в Холандия не е целта стадния имунитет, а спасяването на болниците. Създаването на имунитет е начин, по който евентуално може да се постигне. Докато има ваксина.

Аз вярвам, че до три месеца ще има ваксина. Нещата толкова бързо се развиват в днешно време. Единствено държавите трябва да забравят за егото си и да започнат да работят заедно. Това разделение и разпределяне на интереси ще затрие някой ден Човечеството.

# 8 587
  • София
Може ли някой, прекарал двустранна пневмония, да каже с какво се лекува по принцип.

Мисля, че смъртните случаи отчасти се дължат точно на липсата на болнична помощ, тъй като чакат да стане зле, за да се приеме човекът в болница.

# 8 588
Дами от Холандия: разбирам ви, няма как да имате друго мнение и аз най-искрено ви стискам палци.
За останалите: изглаждането на кривата няма как да се случи без екстремна социална изолация и задължително затворени училища/детски градини, по възможност и магазини. Правени са математически модели във всички държави и при всички се стига до колапс на здравната система. Като гледам броя на починалите в Холандия и малкия брой тестове се чудя колко са далеч от този момент. Но щом на хората в Холандия им изнася, кои сме ние, че да недоволстваме. Успех!

# 8 589
  • София /Абсурдистан
Може ли някой, прекарал двустранна пневмония, да каже с какво се лекува по принцип.

Мисля, че смъртните случаи отчасти се дължат точно на липсата на болнична помощ, тъй като чакат да стане зле, за да се приеме човекът в болница.
Аз съм прекарала преди време. Лекува се с антибиотици, при мен така беше. Малко късно ме приеха в болницата, вече със започващ плеврит. Много, много антибиотици. Преди болницата се лекувах в къщи доста време от настинка, при мен не беше вирусно. Усещането е за силна умора и през повечето време съм спала. То и температурата беше висока. Сънливостта изчезва, щом започне подобрение. Обаче от плеврита имам срастване на едно място в дясно, което се вижда на рентген и винаги го казвам, когато трябва да ме снимат, за да не се шашкат. При настинка, дори лека, това срастване наболява, въпреки, че мина доста време вече. Ако веднага беше започнало адекватно лечение, нямаше да се стигне до това. На никого не бих казала да чака да се влоши чак толкова, преди да започне адекватно лечение.

# 8 590
Боже, вижте каква петиция циркулира...

https://www.change.org/p/кирил-ананиев-имунитета-на-държавата-е-под-заплаха-върнете-ни-разходките?fbclid=IwAR2-VSyGBBHvfqUdzRh6JZT7ZZibVdG6E8E_XBna-F0nJySU3BmxKz4mQaE

# 8 591
  • София
Мерси, Лейди. Аз питах точно какви лекарства, че ми стана интересно. Бих се запасила с това по- скоро, отколкото с храна. 

Имам неедна гнойна ангина със забавено лечение и последвало самолечение + протрахирана бронхопневмония пак със забавено лечение. Та ако изтегля късата клечка, няма да чакам да спра да дишам, че да се лекувам. Затова питах за конкретните лекарства Simple Smile

# 8 592
Не знам някой видя ли как "празнуват" призива на Борис Джонсън да останат по домовете си
заради вируса.
В супермаркетите им свършила не тоалетната хартия, а бирата и виното.
Последна пиянска нощ в Англия
https://www.168chasa.bg/article/8335651

# 8 593
  • Там,където се събуждам щастлива.
Хеликаза, аз мисля, че за да излезе едно общество от дадена криза трябва да вярва в тези, които го управляват. Те дават заръки какво да правиш и го следваш. И животните в група следват водача.
Понеже има голямо недоверие в България и затова е някакъв хаос и всеки си прави собствен план за действие. Този казал, оня казал. По нашата телевизия излязоха веднага с мнение по циркулиращите новини за възможни лекарства. И хората вярват, че е наистина така. Днес цял ден тук циркулират какви ли не наименования и четейки си представям как много хора в България са готови да се хванат за някое име и да убият (преносно казано) някого, за да се сдобият с лекарството.

Повтаря се непрекъснато, че за да не рухне системата първо се прави това, второ онова, трето онова. И никой с малко неразположение не си помисля как да се отзове в болницата за преглед. В България е друго. Паника, че няма да можеш да стигнеш до доктор.

Ако има вяра в лидерите, ще има повече дисциплина и повече ефект от всякакви правила (за всичко става въпрос.)

# 8 594
Елфичка, как я смятате тази смъртност. И онзи ден се пишеше из форума за 10, 11% Към момента смъртността е 4% и тепърва ще пада.
Скрит текст:
Вероятно гледат статистиката за всички приключили случаи по света. Както съм направил моментна снимка от сайта се вижда, че при 107,793 приключили случаи 88% са оздравели и 12% са починали. Вижда се от графиките и на заразените и на починалите продължават да са експоненциално нарастващи затова не може да се даде прогноза дали смъртността ще пада, освен ако не настъпи някакъв значим прогрес в лечението на тежките случаи. Също съм оптимист, но все пак трябва да призная, че първите случаи от тази статистика са от Китай, които с крайни мерки постигнаха ниска смъртност, а сега е ред статистиката да се допълни от Европа и света. Виждаме колко време е нужно да се осъзнае опасността от далеч по-разглезения свят и съответно не очаквам китайските резултати да имат значим дял в крайната статистика.

Общи условия

Активация на акаунт