COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 620
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 805
Ако почне и грипа да се следи с толкова зорко око и от сутрин до вечер ни информират колко са заразените, колко са в болница и колко са умрелите, всяка зима ще ни трябва карантина или най - добре да ни зазидат по къщите и да се приключи с тези болести.
Сериозно питам - има ли някъде статистика колко човека са били заразени с грип в България този зимен сезон и колко от тях са починали. Ако има - къде е? Ако няма - защо няма? Нали грипът е изключително сериозно инфекциозно заболяване, всяка година се следи много внимателно и всяка година има грипни ваканции за децата. Къде са статистиките за грипа?

Няма статистика, защото възрастните хора над 75 г., които всяка година умират от усложнения от грип, минават под графа "починали от възрастта си" и придружаващите заболявания - пневмония, сърдечни проблеми, инсулт и пр.

Лично съм наблюдавала в дом за възрастни хора по време на обявена грипна епидемия преди няколко години -- затварят дома за посетители, а персонала си влиза и си джитка без маски, без ръкавици, без предпазни облекла...шмъркат, кашлят, кихат докато почистват и хранят възрастните хора и така бабите и дядовците се разотиват завинаги през зимния сезон. Ама дето викат някои - кво толкова, поживяли са си...

# 8 806
  • София
Мерси, Лейди. Аз питах точно какви лекарства, че ми стана интересно. Бих се запасила с това по- скоро, отколкото с храна. 

Имам неедна гнойна ангина със забавено лечение и последвало самолечение + протрахирана бронхопневмония пак със забавено лечение. Та ако изтегля късата клечка, няма да чакам да спра да дишам, че да се лекувам. Затова питах за конкретните лекарства Simple Smile

А като пита, не прочете ли отговорите?
Аз многократно писах, че според специалистите, конкретни лекарства няма.
Нито едно лекарство не е одобрено и не се препоръчка за ковид.
Дават се лакарства и се правят терапии за туширане на симптомите.

# 8 807
Според мен някой трябва да открие с какво лекуват швейцарците, защото те са в положението на италианците, но смъртноста е друга....

# 8 808
Цитат
Извънредното положение в Унгария да се удължи до края на 2020 година, поиска в проектозакон, изпратен до парламента, правосъдният министър на страната Юдит Варга. Мерките включват още разпускане на парламента, управление чрез укази, забрана за провеждане на избори/референдуми в периода, а наказанието за разпространяване на фалшиви новини и слухове е до 5 години затвор. 140 ключови предприятия се поставят под контрол на армията, военни излизат да патрулират по улиците, съобщиха австрийски медии.

# 8 809
  • Bulgaria
Около хиляда души ще бъдат поставени под карантина на борда на лайнера „Коста Луминоса“, който акостира в италианската Савона в събота сутринта.

https://www.actualno.com/world/okolo-1-000-dushi-pod-karantina-n … dVybiDw7W6OL7lWW4

# 8 810
  • При семейството си
Ето ги мерките в Швейцария:
https://www.swissinfo.ch/eng/covid-19_coronavirus--the-situation … tzerland/45592192

# 8 811
Може ли някой, прекарал двустранна пневмония, да каже с какво се лекува по принцип.

Мисля, че смъртните случаи отчасти се дължат точно на липсата на болнична помощ, тъй като чакат да стане зле, за да се приеме човекът в болница.

2007-ма изкарах много тежка пневмония. Мисля, че имам фиброзни образувания в белите дробове от нея.
Първо, има ли съмнение за засягане на белодробното дърво трябва да се спре интензивната работа, та дори и домашната. Трябва да се лежи, да се пие повече чай и добавки към антибиотиците и инхалерите, които спомагат дишането - -вентолин, урбазон, кислород и други. Поне два антибиотика се включват при тежки форми на пневмония и силни отхрачващи сиропи, за да се чисти белия дроб от слузта. На три дни снимка и кръвни изследвания. Към 10-14 ден има активно отхрачване и оздравяване.

Благодаря за споделянето, но искам да сложа едно уточнение. Урбазон е кортикостероид и те са противопоказни за тази болест - ковид-19.

# 8 812
  • В тъмната гора.
И друго, което разбрах по тези дни.
Имате ли симптоми, спрете всички млечни продукти, най-вече млеката, защото те образуват слуз в организма и това може да е проблем при тази инфекция. Глутена също.

# 8 813
  • София
Според мен някой трябва да открие с какво лекуват швейцарците, защото те са в положението на италианците, но смъртноста е друга....
Швейцария 5000, Италия 50 000. Нещо не е същото.

# 8 814
# 8 815
  • БГ
Не знам, Иване, по-скоро ти трябва да ни отговориш на въпроса защо при всяка грипна епидемия военни камиони не извозват трупове от препълнени морги, защо крематориумите не могат да смогнат и защо в болниците и интензивните отделения се налага да правят триаж и да решават кой ще получи помощ и кой ще го оставят на съдбата му. Каква е тази конспирация и манипулация? И като ще даваш цифри за грип, дай цифри колко умират от грип само в Бергамо да речем и колко са умрелите от ковид19 пак там досега.

А и още си спомням как доскоро спамеше в темата с някакви шегички и се смееше на всички, които казваха, че този вирус е пандемичен. Така че не ти е за пръв път да приемаш желаното за реално.

Това с камионите извозващи трупове в Италия как мислите да го подкрепите с факти. Има само едно единствено клипче, което се повтаря и преповтаря в мрежата и в някои от нашите новини и от него в никакъв случай не става ясно, че тези камиони возят трупове, а не са част от друго.Да положението в Италия въобще не е добро. Но въпреки изолацията на практика бройките заболели продължават да нарастват. Започват едни сравнения на круши с ябълки и домати, все едни несравними неща. И ако по богатите общества, могат чисто икономически да се задтворят за месец-два ние не сме от тях. След месец при пълна блокада и "абсолютни мерки" ще има нужда в БГ от други кадри.

Относно интубнирането , писано малко по горе, много са малко специалистите, които могат да приложат интубирането правилно. Основно това са анестезиолози. Не инфекционисти, вирусолози или даже хирурзи, а анестезиолози. И в Италия, а еле пък в България те са също толкова малко, просто са специфични специалисти. Същото е валидно и за мед.сестрите работещи с тях.  От там идва и момента с натоварването на здравните системи и особено екипите.

# 8 816
За спад в броя на заразените можем да си говорим ако се тества масово. Като в Южна Корея. Така ли е в Европа?
бледолилва, не.Ще сложа коментар на Стефан Командарев,  който е и лекар освен режисьор!
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10220871660882945&id=1282233082

# 8 817
Не знам, Иване, по-скоро ти трябва да ни отговориш на въпроса защо при всяка грипна епидемия военни камиони не извозват трупове от препълнени морги, защо крематориумите не могат да смогнат и защо в болниците и интензивните отделения се налага да правят триаж и да решават кой ще получи помощ и кой ще го оставят на съдбата му. Каква е тази конспирация и манипулация? И като ще даваш цифри за грип, дай цифри колко умират от грип само в Бергамо да речем и колко са умрелите от ковид19 пак там досега.

Моето предположение е, че 1. Короната е непозната, всички ги е страх от нея и затова кремират мъртвите. Нормално е крематориумите да не смогват. 2. Семействата им са под карантина и не могат да ги погребат - това е и другата причина да ги кремират - за да ги погребат когато има възможност.
С грипа не е имало карантини и кремиране

# 8 818
  • София
Да, за кремирането и на мен това ми мина през ума - не се знае, особено ако не правят аутопсия.

# 8 819
  • Русе

Швейцария 5000, Италия 50 000. Нещо не е същото.
Смята се върху брой на населението или колко заболели на 1Милион. В Италия са 886, за Швейцария 793. Близки са . Швейцария е страна с една от най-големите средна продължителност на живот - почти 82 години. Може и това да има роля.

Общи условия

Активация на акаунт