COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 776
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 865
  • тук и там
Казвате да спрем кортикостероидите и да мрем  бавно ,или да продължим и да мрем от  ковид  ама по-бързо?Или аз нещо не разбрах?

# 8 866
Цитат
Някой откри ли информацията с какво лекуват руснаците?
В първия линк - антивирусни срещу HIV, срещу хепатит С, интерферони.

# 8 867
  • София - Рим и обратно
Скрит текст:
За паникьосаните - прочетете тази статия и кажете някой плачеше ли, че умират по 350 души на ден у нас ? Политиците да са се стреснали, че изчезваме? Масовата истерия е безумна .

29 000 българи починали през първите 3 месеца на 2019.

https://www.168chasa.bg/Article/7543223

Имам чувството , че на хората са им блокирали вече способностите да мислят.
Отиди да го кажеш на италианците, м?

Тея реплики на мен не ми действат, вече ги знам наизуст. Може да си спестявате отговорите на всеки един въпрос с тая реплика.

Както и ти. Цял свят брои починали от ковид в момента. Не е само в бг мама. Далеч по-умни капацитети са взели мерките, срещу които ти тропаш с краче като 3-годишно. Сигурно има защо да ги наложат. Представяш ли си?
Това, че “цял свят прави” нещо не ме убеждава в нищо. Представяш ли си? Светът е правил и ще прави безброй безумства.

# 8 868
За паникьосаните - прочетете тази статия и кажете някой плачеше ли, че умират по 350 души на ден у нас ? Политиците да са се стреснали, че изчезваме? Масовата истерия е безумна .

29 000, но от всички възможни причини, включително ракови заболявания, старост, катастрофи, удавяния, раждания с увреждания, несъвместими с живота. И това, че са починали толкова много хора, означава ли, че няма проблем към тях да добавим и починали следствие на Коронавируса?
За щастие ракът, автомобилните катастрофи и глупостта не се предават по въздушно-капков път.
За Италия гледате сезон 2016/2017, когато има най-много починали от грип. Тогава обаче са 25 000 починали за 27 седмици за цяла Италия. Сега за 4 седмици има починали близо 5000 и то предимно в Ломбардия. Можете ли да сметнете ако продължи така и няма никакви мерки, за 27 седмици колко ще нарастне броят им?

# 8 869
Грип та грип...на всеки му стана ясно, че целта на мерките при КВ е да се намали разпространението, което е десетки пъти по-бързо от грипа. Да питам форумните експерти, какво би се случило със смъртността при грипа, ако нямаше противогрипни и лекарства, както е при КВ? Каква би била, ако се лекува на място като Арена Армеец?
Хората са го написали - в най-засегнатите региони на Италия смъртността се е увеличила с 80% и то не само спрямо грипа, а спрямо всичко и все още болниците се справят някак, тука дали ще е така?
Целта на мерките в България е на колкото може повече хора да се помогне и хората от щаба мислят в тази посока. И ме изумяват хората, които с думите си опитват да саботират усилията да проявим грижа и човещина един към друг. Аз пък отказвам да се върна към първобитния строй и да съм част от стадото с имунитета. И вече ми се драйфа от някой мрънкащи мъже.
Преоценка е имало и ще има, така са се развивали обществата от времето на робството - факт.

# 8 870
Казвате да спрем кортикостероидите и да мрем  бавно ,или да продължим и да мрем от  ковид  ама по-бързо?

Нищо не казвам освен, че корткостероидите подтискат имунната система. Конултирайте се с лекар, не с форума!!!

# 8 871
Германският професионален футбол трябва да се приспособи към факта, че най-лошите му страхове се сбъдват. „Изобщо не вярвам, че в обозримо бъдеще отново ще запълним футболни стадиони. Това няма да се случи до следващата година по това време “, обяснява известният вирусолог Кристиан Дростен в интервю за „ Stern“.

# 8 872
  • В офиса
Andariel, когато целта ти е да ограничиш разпространението максимално, за да не натовариш здравната система, трябва случаите да ги хванеш в първия възможен момент, за да ги изолираш. А не след Х дни, когато вече ще са се заразили още доста хора.
Тестове за антитела, след 3 месеца.
бТВ на жената на Домусчиев може да й пуснат, интересно ми е какво ще покажат.

# 8 873
БАН: Мерките ще се засилят, ако броят на заразените с коронавирус достигне 200

https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/ban-merkite-s … tigne-200-300882/

# 8 874
Аналгин хинин има, нали спряха износа за Русия и Украйна, но наличния ще го ползват само в болниците.

Руснаците пращат 9 бригади военни лекари днес в Италия, 4 самолета товарят.

До сега не исках да го пиша, но така или иначе вече го има като инфо - интубацията не е панацея. Наистина единици от лекарите могат да го правят, второ малка част от пациентите го преживяват, затова лекарите изчакват до последно. Това го казвам от личен опит - 2 седмици до болничното ми легло в реанимация е седял апарата за вентилация.

По инфо от аптекар - спирт за зареждане на аптеките имало бол, нямало шишета и сега търсел възможност да натоварят производсто на опаковки тук.

# 8 875
Казвате да спрем кортикостероидите и да мрем  бавно ,или да продължим и да мрем от  ковид  ама по-бързо?

Не. Не се поддавай на емоцията.
Продължавате си поддържащата терапия. Следвате стриктно карантина от гледна точка вие да се предпазите. Това е.
У дома имам двама с астма и съпътстващи заболявания, без да са в графата:стари са и са се наживели. Т.е. млади.
Имам и друг с животоподдържаща терапия.
Общо взето нас "пипне" ли ни, сме в статистиката.
Затова-маски, ръкавици, карантина, пазене. Толкова можем да направим.

# 8 876
Някой откри ли информацията с какво лекуват руснаците?
И преди и сега и за бъдеще лечението на руснаците е ясно - водка.

# 8 877
  • София
Здравейте
Какво е съотношението на спирт към гел алое вера за направа на дезифектант

# 8 878
  • тук и там
Цитат
     Нищо не казвам освен, че корткостероидите подтискат имунната система. Конултирайте се с лекар, не с форума!!!         

Ами и аз това знам,знам и че задухът задръстването със секрети  и др. гадни ефекти са в резултат на бурната реакция на имунната система, и по моята лигика трябва да помагат,ама нявсякъде във форума се казва че вредели при ковид-19.

Иначе е ясно че ще се консултирам с лекар-ако се наложи,още повече че това са лекарства отпускани само с рецепта..Трябва да се обаждам по телефона в понеделник дори,защото нямам рецепта за слеващите три месеца..

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 11:50 от Kaisia

# 8 879
Скрит текст:
Скрит текст:

Отиди да го кажеш на италианците, м?

Тея реплики на мен не ми действат, вече ги знам наизуст. Може да си спестявате отговорите на всеки един въпрос с тая реплика.

Както и ти. Цял свят брои починали от ковид в момента. Не е само в бг мама. Далеч по-умни капацитети са взели мерките, срещу които ти тропаш с краче като 3-годишно. Сигурно има защо да ги наложат. Представяш ли си?
Това, че “цял свят прави” нещо не ме убеждава в нищо. Представяш ли си? Светът е правил и ще прави безброй безумства.

Въобще не ме вълнува ти в какво се убеждаваш. Представяш ли си? Иначе в други ситуации се реве "Е, що по белия свят правят така, пък ний не?"

Общи условия

Активация на акаунт