COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 526
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 8 895
  • Bulgaria
Добре де, не разбирам противниците на строгите мерки.
Какво предлагате вие?

Да отпаднат строгите мерки, вируса да продължава да се разпространява широко и с бърза скорост. Болниците да се запълнят за ден-два, а всички други, за които няма да има места по болниците, нито пък апаратура, да мрем по къщите си?

И накрая за оцелелите 2-3 млн. работа със сигурност ще се намери. Даже ще има недостиг на кадри.

# 8 896
DW
1948 нови потвърдени в Германия!
BREAKING: The number of confirmed coronavirus cases in Germany has risen to 18,610, an increase of 1,948 from the previous day.

8 people have died in the same period, with the death toll now at 55.

ПП. Президентът налага вето на закона за ИП.

# 8 897
  • Варна
На мен ми липсва една важна колонка в таблиците, именно - брой направени тестове към съответен момент, как расте тяхната скала. Това е 'фенерчето' даващо 'светлосенки'. Тези апокалиптични цифри, които ги предполагат някои тук по редовете са чиста фантазия. Взимайте четка, бои и блоковия лист и рисувайте ... и ще чакаме изложба. 
Тези които не се разболяват са чисти 'подводници' - те не могат да бъдат разглеждани като факт още по-малко да влизат в сметки и проценти. Нещо като с тъмната материя и оня парадокс в който никой не знае защо космоса има тъмна страна , когато от всички страни светят звезди (т.е. Слънца), а по средата е празно и светлината лети към нас и си пее - Он дъ роуд агейн ... Уили Нелсън ще го почакаме малко и ще помислим как ... да стане номера и да сме спокойни.

# 8 898
Не доумявам вече, защо се гледат само умрелите и само това. В тая тема искате единствено и само пълна изолация, спиране на всичко и си вярвате, че така ще се оправят нещата. Сега ревете за безкомпромисни мерки, след два месеца ще ревете заради финансовите проблеми. Защото ако другите развити държави ще помогнат на народа си, тук той ще бъде доограбен и оставен да се оправя сам.
Сега уж му помагат да не умре от болест, но това за да не му плащат лечението, но после няма да се интересуват дали има какво да яде и как да живее. Сега са много загрижени за пенсионерите и тяхното здраве, а до преди месец не им пукаше как живеят и оцеляват.
Това е вярно, не може да се обори, а и няма смисъл. Изолацията просто забавя процеса, което теоретично дава възможност да се намали смъртността при по тежки случаи, защото ще може да им се окаже адекватна медицинска помощ.  Ситуацията в Италия показва, че дори някой да е имал шанс да оздравее, не е имало физическа възможност да му бъде оказана такава помощ, поради недостатъчно персонал и апаратура.
Загрижеността не е само за пенсионерите, няма превилигировани.
За икономическата страна не ми се мисли, но предвид мерките, които бяха предложени в тази област, положението не е розово.

# 8 899
А стига бе!?! Вето на закона за извънредното положение? Що за идиотска реакция?!

# 8 900
Радев наложи частично вето на закона за извънредното положение

# 8 901
DW
1948 нови потвърдени в Германия!
BREAKING: The number of confirmed coronavirus cases in Germany has risen to 18,610, an increase of 1,948 from the previous day.

8 people have died in the same period, with the death toll now at 55.

Тези DW не се научихте да не ги цитирате обаче. 22.364 е цифрата, ако още е актуална.

# 8 902
Здравният инспектор се изказа "Ако 100% от хората си останат у дома, вирусът ще изчезне след 14 дни.

Кунчев, Кунчев...

# 8 903
Не знам дали е коментирано това интервю. Нещата са с грозни изгледи за съвсем близкото ни бъдеще. Не само за най-възрастните, нито само за хронично болните. https://news.bnt.bg/news/prof-hinkov-4000-choveka-zaginaha-za-ed … 916ZFqyAE01zK8O7Y
Баща ми в петък е приет в спешно заради инсулт. Освен него сигурно още стотици хора в цялата страна по един или друг повод им се налага да получат реанимация в спешното.
Същите тези, които сега се тревожат като всички останали за работа, препитание и социален живот, обаче не осъзнават каква точно е опасността за да приемат ситуацията, да реагират възможно най-бакансирано и разумно не са застраховани и на тях да им се наложи да търсят спешно лекар...

# 8 904
Аз съм в потрес. Вече наистина знам, защо не съм гласувала за този.

# 8 905
Това по-скоро няма да се наложи. Шведите и холандците са предвестници на това, което скоро ще "запеят" и в останалите държави. Когато са готови и там хората да го приемат.
И аз така мисля. Холандия ще въведе изолация и коридори само за възрастните.
Сега в Холандия, скоро и в други страни.
В противен случай, колко можем да седим затворени? До края на годината? Няма логика, няма здрав разум в това.
Интересни времена се очертават.
В Унгария вече са поискали разпускане на парламента и военно положение. Никой не може да ме убеди, че е само заради вируса. Това си е злоупотреба с властта.

# 8 906
  • В тъмната гора.
Има ли потребители със студенти в друг град. Сина ми е студент, плащам квартира и се чудя да я отказвам ли? Така както върви, ще ни трябва квартира вече чак септември. А финансово съм притисната.

И аз съм в това положение и мисля да отказвам квартирата. Няма начин да ги пуснат на лекции на 29-ти.

# 8 907
Не знам дали е коментирано това интервю. Нещата са с грозни изгледи за съвсем близкото ни бъдеще. Не само за най-възрастните, нито само за хронично болните. https://news.bnt.bg/news/prof-hinkov-4000-choveka-zaginaha-za-ed … 916ZFqyAE01zK8O7Y
Баща ми в петък е приет в спешно заради инсулт. Освен него сигурно още стотици хора в цялата страна по един или друг повод им се налага да получат реанимация в спешното.
Същите тези, които сега се тревожат като всички останали за работа, препитание и социален живот, обаче не осъзнават каква точно е опасността за да приемат ситуацията, да реагират възможно най-бакансирано и разумно не са застраховани и на тях да им се наложи да търсят спешно лекар...

Драснах 2 реда, но още не беше качено.. надявам се много хора да го видят.

# 8 908
Най-засегнатата група у нас за сега са тези между 40 и 49 години.
Той вето ще налага.
Утре, като измрем всички работоспособни (образно казано, разбира се, че няма да сме всички фира)

# 8 909
До военно положение не трябва да се стига! Затова трябва веднага да се наложи пълна карантина, за да се ограничи разпространението. Иначе накрая ще дойдат танковете наистина. След 30 години.

Общи условия

Активация на акаунт