COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 069
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 925
До кога ще могат да зареждат това е въпроса.Лека по лека нещата почват да изчезват.

# 8 926
Какво се занимавате с Радев, като ветото му нищо не значи? Най-много да гласуват още веднъж закона.

# 8 927
  • София - Рим и обратно
Не доумявам вече, защо се гледат само умрелите и само това. В тая тема искате единствено и само пълна изолация, спиране на всичко и си вярвате, че така ще се оправят нещата. Сега ревете за безкомпромисни мерки, след два месеца ще ревете заради финансовите проблеми. Защото ако другите развити държави ще помогнат на народа си, тук той ще бъде доограбен и оставен да се оправя сам.
Сега уж му помагат да не умре от болест, но това за да не му плащат лечението, но после няма да се интересуват дали има какво да яде и как да живее. Сега са много загрижени за пенсионерите и тяхното здраве, а до преди месец не им пукаше как живеят и оцеляват.
Най-после едно трезво, необлъчено мнение. Омръзна ми да слушам зомбита.
Преди малко проф. Хинков разказа за епидемията от 2009 г. когато за месец в България са умрели 4000 души за месец. Предимно млади хора, бременни и малки деца. Тогава нещо някой да е седял вкъщи, да е ревал по форумите за крути мерки.

# 8 928
Радев - срам, срам, срам.
Сега ли е момента за политически спорове и разчистване на сметки?
Сега разбрали и неразбрали за какво налага вето, ще се юрнат навън и по пътищата.

# 8 929
Скрит текст:
Скрит текст:
Това по-скоро няма да се наложи. Шведите и холандците са предвестници на това, което скоро ще "запеят" и в останалите държави. Когато са готови и там хората да го приемат.
И аз така мисля. Холандия ще въведе изолация и коридори само за възрастните.
Сега в Холандия, скоро и в други страни.
В противен случай, колко можем да седим затворени? До края на годината? Няма логика, няма здрав разум в това.
Интересни времена се очертават.
В Унгария вече са поискали разпускане на парламента и военно положение. Никой не може да ме убеди, че е само заради вируса. Това си е злоупотреба с властта.
Историята ясно показва какво се случва в световен мащаб след подобни катаклизми. Светът следва естественият ход на нещата. И няма по-лошо проклятие от това да живееш в интересни времена. Е, за съжаление ние ще семе свидетели, надявам се.

Ами на мене вече лееееко ми пописна да живея в интересни времена. Не ми стига прехода през 90-те години, а сега и това....аман!

И стига показвали драматични истории по телевизията - аман и от журналисти, които насаждат страх и паника със сърцераздирателни истории и страшна музика! Мисля, че трябва да бъдат забранени подобни похвати във време като това, в което не се знае накъде ще избие напрежението! Това си е жива проба тероризъм!

# 8 930
  • БГ
Някой знае ли каква е тая военна техника, която се струпва в последните дни около летището и Богров? Ние докато бършеме дръжките на вратите със спирт и се упражняваме в шев и кройка на маски, призовани да си кютаме вкъщи.

Абе как такива въпроси за военни, тук и в Италия, се задават само от хора, които смятат, че КОВИД е майтап работа???

Не е майтап работа ковид. Просто най-мащабното учение на НАTO се провежда в цяла Европа. Учението не е отменено, макар да имаше някакви сведения, че ще намалят бройката. България като част от НАТО предполагам също участва в него. Та движението на военни, вкл и Италия най-вероятно са част от тези учения. Нали и зала Арена армеец като лазарет също е учение.

# 8 931
  • София
аз нищо не разбрах от речта на президента. Всичко ми звучеше много мъгляво, вниманието ми отплува нанякъде.

# 8 932
  • Sofia
Това, че е наложил вето не значи нищо. Парламентът не е длъжен да се съобрази и най-много да прегласува пак закона. Но се губи време, толкова ли не го разбира господинът? Ако не се лъжа е така, ако някой знае повече-да разясни.

# 8 933
# 8 934
  • София
Не доумявам вече, защо се гледат само умрелите и само това. В тая тема искате единствено и само пълна изолация, спиране на всичко и си вярвате, че така ще се оправят нещата. Сега ревете за безкомпромисни мерки, след два месеца ще ревете заради финансовите проблеми. Защото ако другите развити държави ще помогнат на народа си, тук той ще бъде доограбен и оставен да се оправя сам.
Сега уж му помагат да не умре от болест, но това за да не му плащат лечението, но после няма да се интересуват дали има какво да яде и как да живее. Сега са много загрижени за пенсионерите и тяхното здраве, а до преди месец не им пукаше как живеят и оцеляват.

Как си представяте, че ще върви икономиката при масово заболели? Когато половината ви колеги са болни, кой в болница, кой в двуседмична карантина? Или ще работите в един офис с потвърдено болни и кашлящи? Ще отидете ли да си напазарувате в магазин, в който персоналът е болен? Ще ходите по екскурзии с температура, отпаднали и храчещи? И ще продължите да кретате така, докато болниците се претъпкват, и умиращите се извеждат навън дакато са още живи, за да се освободят места за такива с по-добри шансове?

Ударът върху икономиката не може да бъде избегнат. Мерките, освен всичко друго, имат за цел да омекотят и него, дори в момента да не е толкова явно.

# 8 935
Който иска да види какво се случва в Италия, да гледа  БТВ-репортерите ще дават посланието на млад италианец и неговата лична трагедия.

# 8 936
  • тук и там
Цитат

Преди малко проф. Хинков разказа за епидемията от 2009 г. когато за месец в България са умрели 4000 души за месец. Предимно млади хора, бременни и малки деца. Тогава нещо някой да е седял вкъщи, да е ревал по форумите за крути мерки.
Не знам за проф.Хинков-аз 2009 съм била бременна със първото си дете и за такова нещо нито съм чувала,нито имам спомен..Та освен просто да са го криели от всички,друго обяснение нямам..

# 8 937
  • Bulgaria
Чухте ли по Нова разговорът с жена от Италия - ски - учител, която го е прекарала вкъщи?

# 8 938
И за какво налага вето презодента (с малко буква умишлено).  Кои от мерките били рестиктивни? Изобщо не се аргументира тоя

# 8 939
Вируса ще премине, така или иначе ще си вземе жертвите, после ще измрат от глад 80% от населението без работа, с кредити и с разбита икономика. И това ще е само след няколко месеца. Който както иска да го разбира, хейт поемам много. Старт

Какъв хейт, това е ясно на всички логично и трезвомислещи. Повечето обаче реват за още рестрикции и мен ме хейтват много. Последици от мерките срещу короната ще са в пъти по-страшни от самата корона.

Някаква мода има глупавите и ограничени да се наричат логично и трезво мислещи ли?

Глупавите и ограничени са в момента сигурно 90% от обществото. И то си личи по време на дискусиите кой борави с аргументи и кой повтаря 3-4 наложени мантри като робот. То се вижда кои са тези хора -Кафе с мед , потребителят, който цитира , и още няколко. Всички , които не пригласят в хора като зомбита стойте вкъщи , а питат каква е крайната цел и мислят от всички ъгли.
На кривата ракета космосът й е крив. И аз в началото мислих, че излишно се надига вой, обаче в момента фактите показват нещо коренно различно. В слуачая ти повтаряш някакви неща ни в клин, ни в ръкав в няколко различни теми.

Общи условия

Активация на акаунт