COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 886
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 435
Цитат
Тесла, а по-добре ли е да разбием системата, в която 100 % от хората живеят ? Защото само наивник може да смята, че ще заключиш хората с месеци вкъщи . Хората ще се озлобят от глад и отчаяние и никакъв вирус няма да ги спре да излязат. На теб никога ли не ти се е налагало да избираш между две злини ? Защо отчиташ само негативите от едното решение ( естествен подбор) а не ги сравниш с негативите от другото (пълната изолация)
Отчитам негативите и на 2-те решения, и мисля че естественият подбор е много по лошо решение. Защото за да приема другото решение трябва да ме убедиш че другата злина е по голяма или поне да е същата, за да няма смисъл да се налагат строги мерки, т.е. всички мерки които ще наложи в хода на епидемията държавата за спиране на вируса да доведът до 1% умрели от глад, отчаяние, повишена престъпност заради глада.  

А относно репликата на друг потребител към мен че естественият подбор е нещо нормално за прирорадата аз не го отричам. И в поста си посочих че при животните естественият подбор работи с пълна сила и там стада/глутници изоставят възрастните да умрат ако не могат да следват темпото и начина на живот на техният биологичен вид. Само че ние не сме животни а сме хора и не можем да оставим възрастни да умират само защото не могат да издържат на вируса (не всички, всъщност по голямата част ще издържат, дори в най застрашените групи смъртността се вдига до 15%, проблемът е в тези които няма да издържат.) за да не пречим на икономиката хора да оставят без работа, държавата да влиза в дефицит, да се задава икономическа криза която изглежда е неизбежна за целият свят. Май теорията на Уилям Ган за цикличността за около 90 години за големи икономически кризи ще се окаже вярна. Точно около 90 години от голямата депресия светът заради вируса през следващите години ще има големи икономически трудности.

# 9 436
Мангъров е напълно наясно, че жертвите при колапс на здравната система ще бъдат в пъти повече, но не му пука грам. Той си иска естествения подбор и всичко да свърши за 2-3 седмици и който оцелял - оцелял. Мангъров е един циничен мързеливец психопат, на който му се свиди да положи и една йота усилие да спаси живота на колкото се може повече хора.
И какво се оказа в крайна сметка? Че китайската комунистическа партия е по-човеколюбива и далновидна от т.н. алчни Мангъровци, заради които цяла Европа потъна в невиждана катастрофа. Невероятно, но факт. Китайците положиха усилия, изчистиха се от вируса, възстановяват си икономиката, вече като са се опарили веднъж се пазят много, тестват, работят и прихващат всички идващи с вируса от Европа и изобщо не възнамеряват да боледуват 70% и да добиват "стаден имунитет".
Няма са коментирам Мангъров, но на Китай не вярвам за броя жертви и не вярвам по принцип за нищо.

# 9 437
Невероятно, но факт. Китайците положиха усилия, изчистиха се от вируса, възстановяват си икономиката, вече като са се опарили веднъж се пазят много, тестват, работят и прихващат всички идващи с вируса от Европа и изобщо не възнамеряват да боледуват 70% и да добиват "стаден имунитет".
Едва ли някой може да си представи 70% от китайците да могат да го преболедуват почти едновременно. Това ще бъде катастрофа с нечуван брой жертви. Доста от старите вируси с подобна опасност тръгнаха пак от Китай и те добре знаят вече какво трябва да се направи и го направиха. Ние сме тези които още се чудят дали мерки докрай или не съвсем.

# 9 438
  • София
Мангъров не казва нищо такова, това е твоя интерпретация.  Аз лично не откривам никакви психопатски твърдения за естествен подбор. Това, което той казва започва дори да се получава - хората започват да мрънкат за това, че са затворени, да излизат навън въпреки забраните. Също и отговорните фактори не казват, че ще спрат заразата на населението, а че ще гледат да се мине плавно, да се забави.  И да, населението трябва да добие имунитет също като при грипа, просто това са особеностите на "семейството". Всички ще се сблъскаме с вируса по някое време, единствено остава да се молим да е лека среща или нещата да започнат да затихват от самосебе си, както се е случило с две предишни - май САРС беше и още нещо там, някакъв източен синдром.

В китай в момента си го внасят вируса, ама не пускат заразените, а ги изолират. Така че те знаят много добре, че населението няма имунитет, защото няма как да го изработи.

# 9 439
От 15те нови случая днес има 1 случай в Карлово, в Бургас 2 нови. За останалите 8 не стана ясно.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 19:00 от Антигона

# 9 440
Кметът на Н.Загора изглежда държи под контрол циганския им квартал, над 60% от карантинираните в града живеели там. Има надежда!

# 9 441
  • sofia
Не е най доброто решение да оставим хората над 70 години да умрат.

# 9 442
  • Другата България
От 11те нови случая днес има 1 случай в Карлово, в Бургас 2 нови. За останалите 8 не стана ясно.
София.

# 9 443
Как пък не ви стана ясно, че "целта на карантината" е непостижима химера.
Дори да се затворим. Вярно, че не сте статистици, ама поне не размахвайте пръстче.
В Ухан стана карантината. Защо да не стане у тук.

# 9 444
Ни знам дали прочетохте интервюто с немския вирусолог, който е експерта том за короната, ако не сте направете го.
Относно имунитета, явно не е така убеден като Мангъров, че не повтаря
"ZEIT ONLINE:: За колко време ще бъдат имунизирани тези хора?

Дростен: Тези, които са се заразили, вероятно ще бъдат имунизирани до края на пандемията,  предполагам за няколко години. И дори да се заразите повторно, ще го изкарате като безобидна настинка. Втората инфекция не би била толкова опасна. Това си мисля поне в момента "

# 9 445
  • София
Как пък не ви стана ясно, че "целта на карантината" е непостижима химера.
Дори да се затворим. Вярно, че не сте статистици, ама поне не размахвайте пръстче.

Кое е химера? Да не се разболеем всички едновременно?

# 9 446
Не е най доброто решение да оставим хората над 70 години да умрат.
кое е  най - доброто решение? За мен е това, което ще ни позволи на всеки един, нуждаещ се от медицински грижи, да ги получи и да оживее. Млад, стар... все три. Това би било възможно при спазване на мерките. Туй то.

# 9 447
Кметът на Н.Загора изглежда държи под контрол циганския им квартал, над 60% от карантинираните в града живеели там. Има надежда!

Просто самите гета трябва да се карантинират - елегантно, тихичко, непублично - да може да се влиза, но да не може да излиза от гетата. Те не са много - по един квартал във всеки град и няколко в София.

# 9 448
А бе всички тези "умни глави", които подкрепят идеята за естествен подбор, правят ли си сметката, че ако оставим всичко на него страшно много деца под 18 годишна възраст, даже под 16 ще останат не само без майки и бащи, а най-вероятно и без баби, и дядовци, които да ги гледат и да се грижат за тях. Кой ще ги гледа след това - те ли? Държавата ли? Кой? Айде да оставим възрастните да си отидат, щото са си изживяли живота /малоумно мислене, но..../, но покрай тях ще си заминат страшно много хора под 40 годишна възраст с хронични заболявания. А тези хора са родители на 1 - 2 - 3 деца под 18 годишна възраст. Не мога да повярвам, че някой изобщо може да измисли подобно нещо. Нали Великобритания уж мислеха да действат по този начин - гледам, че много бързо запяха друга песен

# 9 449
Андариел аз не съм чел/гледал какво е казал днес Мангъров, чета какво коментирате. Но съм гледал старите му изяви в които той обясняваше че мерките не водели до резлултат (въпреки че Китай показва че водят) и обясняваше как за да се спре епидемията единственият начин е да се заразят 70% от населението да се изгради стаден имунитет и даже хвалеше Швеция и Британия че не взимат никакви мерки срещу вируса и по този начин по бързо ще изградят прословутият стаден имунитет. (Британия дадоха вече на заден от камикадзе стратегията, за Швеция не знам). Мангъров не отчита колапса на здравните с-ми които ще доведът до по голям % смъртност от околкото би създал вируса, защото неговата смъртност е около 1% днес (защото няма добре разработено ефективно лечение, има много новини за обещаващи лекарства) Камикадзе стратегията е правилна ако кажем че всъщност медицината няма да победи този вирус. И тогава да кажем че икономиката няма нужда да страда само за да забавим нещо което не може да бъде спряно. Кой го вярва. Аз вярвам в науката и вярвам че скоро ще има работещо лечение и смъртността от Ковид ще се доближи до тази от грип.

Общи условия

Активация на акаунт